Knabbel , Babbel, Grabbel en Schnabbel

knabbel babbelWat nu,  zult u zich afvragen, Nederlankritisch op de sprookjestoer ? Als de waarheid niet zo ernstig was, zou je inderdaad geneigd zijn om dit te denken, maar niets is minder waar.

Toen in de jaren eind 70 begin 80 de firma Hollandia Kloos van de gebroeders Lubbers een staalconstructie mochten leveren aan Kuwait Airlines voor het bouwen van een hangaar en Hollandia zich niet aan de gemaakte afspraken hield, vloog Ruud Lubbers toen nog in zijn hoedanigheid als Minister van Economische zaken naar Koeweit , om te zien hoe hij de klant tot betaling kon verleiden.

 

 

 

 

Dit allemaal onder het motto dat hij de economische belangen met deze Golfstaat aan wilde halen. Overigens hoefden de gebroeders zich niet bang te maken dat in het geval Kuwait Airlines niet zou betalen, zij met een strop zouden blijven zitten. Binnen een half uur ! ! was de kredietgarantie voor Hollandia via de Nationale Credietverzekeringsmaatschappij geregeld – een telefoontje van het Ministerie van Economische Zaken was voldoende. “Normale ” bedrijven moesten voor aanzienlijk minder 2 a 4 weken in de wacht.

Kennelijk hebben een aantal elfjes uit ons sprookjeskabinet dit verhaal nog eens goed gelezen ,want zoals inmiddels is gebleken deed goed voorbeeld goed volgen.

Beginnen wij met Neelie Kroes onze Babbel. Tijdens haar tijd als o.a. Minister van Verkeer en Waterstaat legde zij de basis voor een klein zakenimperium. Handige babbelaar als zij was, zag zij kans Nederland te laten verblijden met de bekende autosnelweg bordjes 100 km, die daag’s na het instellen van de snelheidslimiet gemonteerd werden ! ? Neelie liet zich in het verleden bijstaan door een astroloog, en bij deze introduceerde zij haar vriend Jan Dirk Paarlberg, die volgens zeggen fungeerde als één van de wasmachines voor de van zijn hartklepoperatie ??? bijkomende Willem Holleeder. Jan Dirk was zo content met de introductie ( en meer ) dat hij Neelie, die toen presidente was van het Nijenrode Instituut een kantoor aanbood in de vorm van het koetshuis van zijn buitenplaats in de Vecht regio. Verder stond hij garant voor het hypotheekje van 6.1 miljoen Euro dat Neelie nodig had om 2 kantoorpanden te kopen in Gorkum. Echter toen het O.M. , Paarlberg er van verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie, werd het voor Kroes de hoogste tijd haar banden te verbreken met Jan Dirk en verkocht zij de 2 panden snel aan de FGH bank voor 4.3 miljoen Euro, een kleine zeperd zou je zeggen.

Schnabbel is een roodharig elfje en heet zij eigenlijk Gonny van Oudenallen. ooit bezat zij vleugels, vloog als stewaredess bij de K L M, maar zag kans in de Amsterdams gemeenteraad te komen. Gelijktijdig richtte ondernemende Gonny haar eigen reclamebedrijf ( hoe toepasselijk) “Dreams come true ” op , en u raad het al, de Amsterdams Gemeente werd één van haar beste klanten. De kas rinkelde voor € 21.000. Daarnaast verhuurde Gonny haar woningwet woning aan minder goed bedeelden, trok zelf  bij een vriendje in en het mes sneed van alle kanten. Toen het niet zo goed ging met de politieke carriëre van Gonny liet zij zich nog even op de valreep razendsnel beëdigen als kamerlid, om na 3 maanden te beginnen aan het toucheren van een wachtgeld van 80.000 Euro voor een periode van 2 jaar. Geen medelijden met mevrouw van Oudenallen, zij heeft het geld hard nodig, want zij dient nog ongeveer € 70.000 terug te storten in de Amsterdamse gemeentekas vanwege een aantal gecosmetisserde declaraties, kortom een ijverig elfje.

Wie is Grabbel ? Zij was ook ooit net als Neelie Kroes Minister van Verkeer en Waterstaat ( kennelijk zit in het gebouw van VW een soort virus) en tegenwoordig is zij burgermeester van Almere, ja , Annemarie Jorritsma. Gehuwd met ene Gerlof, die wederom een leidingevende functie heeft in aannemingsbedrijf Jorritsma, pompt de familie zonder hiervoor toestemming te vragen grondwater op uit de poldergronden. Dit water is nodig voor de koel en verwarmingsinstalltie van het huis van de familie. Echter, diverse agrariërs die voor hun bedrijf wel een toestemming aanvroegen , kregen deze niet.