Hulpfonds voor burgermeesters

In ons toch al door subsidies en hulpfondsen overbevolkte landje, komt er weer een nieuw hulpfonds bij, namelijk het hulpfonds voor burgermeesters, het HvB. Aanleiding voor het oprichten van dit fonds is, dat met name de burgermeesters van onze 4 grote steden door de bomen het bos niet meer zien. Zij raken de controle over rellen en intimidatie in hun steden kwijt en dreigen aan stress ten onder te gaan. Uiteraard dient de oprichting nog wel door het kabinet te worden goedgekeurd.

Burgermoeder Annie Brouwer-Korf van Utrecht zit, zoals zij zelf zegt met de handen in het haar. Job Cohen van Amsterdam komt niet meer aan een gewoon werkzaam leven toe, sinds hij van het ene theehuis naar het andere moet, hij snakt naar een borrel. Wim Deetman van den Haag wordt o.a geplaagd door een wethouder die zijn zoontje naar en van school laat vervoeren met een dienstwagen van de gemeente. En ten slotte Ivo Opstelten die een klein inschattingsfoutje maakte t.a.v. een strandfeestje in zijn stad, dat volledig uit de hand liep. Kortom het is tobben geblazen als je bestuurder van een Nederlandse stad bent.

Alle reden voor het kabinet om in spoedzitting bijeen te komen, waarna de knappe koppen die wij in den Haag hebben zich over dit probleem bogen. Ella Vogelaar mocht de spits afbijten, immers als specialiste wonen, wijken en integratie, en met net 100 dagen bezoeken afleggen aan kanswijken, mag zij wel de expert bij uitstek genoemd worden als het gaat om het beteugelen van wat kwajongensstreken uit de hoek van de lieve Noord Afrikaanse jongens en meisjes. Maar veel meer dan, geef ze nog een kans kwam er niet uit.

Nee dan Gussje ter Horst onze binnelandse zaken coryfee. Laat ze anoniem solliciteren, was haar voorstel. Ze krijgen direct een baan en dan zijn zij van de straat af. De werkgever kan aan de naam niet meer zien of hij een allochtoon of autochtoon binnenhaalt, en binnenkort zijn alle Nederlandse bedrijven verplicht tot het inrichten van een bedrijfsmoskee, een halal koffieautomaten hoek, en komen er op het terrein wat autowrakken om je overmatige werklust op af te reageren. Bovendien worden wat oudere Nederlandse werknemers gewoon het bedrijf uitgepest hetgeen weer goed is voor de arbeidsgelegenheid, meende collega Piet Hein Donner van sociale zaken en werkgelegenheid. Ja, kirde Jacqueline Cramer opgetogen, wij gaan moskeën bouwen, halal- apotheken, banken en slagerijen, dus de bouw krijgt ook weer een impuls. Kortom, onze samenlevingsexperts uit den Haag zagen het weer helemaal zitten.

Is het u overigens wel eens opgevallen dat van al diegenen die menen ons land te moeten besturen, praktisch niemand ooit een functie bekleed heeft buiten de (semi)overheidsdienst of de softe sector. Het is net alsof je iemand  schietles geeft, maar  uitsluitend uit een boekje, helaas eenmaal in de praktijk blijkt de wereld er heel anders uit te zien.

De burgervaders en de ene moeder waren wat minder opgetogen. Waar halen wij het geld vandaan zuchtte Job, die net van een giga maagstoornis bijgekomen was, na het verlies van € 2 miljoen inzake de affaire Westermoskee. Ja, beaamde Annie, en waar haal ik met mijn 17 nevenfuncties de tijd van daan om de stad nu eens echt te gaan besturen. Er gaat al zo veel tijd zitten in de hinkelbaan en knikkerplaats bezoeken. Wat denken jullie van mij, meende Wim, ik kan verdomme geen auto meer onder mijn kont krijgen. Ze zijn allemaal op pad om oma’s , opa’s en andere verkeersbehinderde familieleden van mijn wethouders te vervoeren. En zelf op de fiets lijkt mij niet zo’n goed idee, nadat ik laatst de uitdaging van Piet Hein – de fiets- Donner voor een rondje om de hofvijfer verloren heb.  Nou dan heb ik kennelijk een luxe probleem zei Ivo, sinds  ik de tippelzones gesloten heb, kon ik het niet over mijn hart verkrijgen die dames zo maar in de kou te laten staan. Dus heb ik mijn tuin opengesteld, maar nu willen bezoekers met hun auto bij mij de tuin in en dat moet ik toch echt in de gaten houden, want mijn politiemensen zijn naar het volgende strandfeest.