Kort nieuws uit Frankrijk, door Pim Snavelaar.

ddc507.JPGZoals reeds eerder vermeld vervang ik gedurende de vakantie de redactie van deze pagina. De stijl en inhoud zal dus enigszins afwijken van wat u gewend bent en leest  u o.a. gedurende de komende weken wat korte nieuwsberichten uit dit prachtige land.

De Fransman die in Amsterdam in verdwaasde toestand werd aangetroffen, nadat hij in zijn auto met een mes en schaar zijn hond had vermoord  bleek in een psychose toestand te verkeren. Eerder had hij tegenover de Amsterdamse politie verklaard, dat hij geesten in zijn hoofd gehoord had ( veroorzaakt door overmatig paddo en drugs gebruik en de overvolle wegen in  het land waar hij niet vandaan kwam) die hem een opdracht gegeven hadden. De Amsterdamse GGD heeft na onderzoek vastgesteld dat de man tijdens  zijn daad geestelijk in de war zou zijn geweest  Mijd in Frankrijk dus o.a. de kebab stands waar de eigenaar, uitbater wat wazig uit de ogen kijkt.

Angela Merkel ging toch naar Toulouse om  de aan ADHD lijdende Sarko te ontmoeten. De directie opvolging bij EADS ,de moeder van de wat kwakkelende AIRPUS fabriek blijft een zorgenkind. Na 3 directiewisselingen in 12 maanden, is nu de Fransman Louis Gallois als opperbaas aangesteld. Hij zat overigens al eerder in de directie van EADS, maar verklaarde nooit onder een Duitse staatsburger , noch directie , te willen werken. Gallois is o.a. directeur van de Franse belastingdienst geweest en van de SNCF, en dat laatste is niet bepaald een referentie. SNCF dat staat voor “sur neuf cinq feignants” hetgeen vrij vertaald staat voor: van de negen mensen die moeten werken voeren en vijf niets uit,is geen bedrijf met dynamiek, dus als over 4 jaar een Duitser het roer overneemt zal het wel weer  eerst de stal uitmesten worden.

De Europese bank te Frankfurt ligt onder vuur van de zijde van Sarkozy. “Andere valuta zijn te duur”  is zijn stelling, en de bank moet daar maar wat aan doen. Dat de momenteel zeer harde Euro natuurlijk ook de Franse concurrentie positie  bedreigt is  en wat is  eenvoudiger dan de problemen in eigen huis trachten af te wentelen op een ander. Merkel houdt de poot stijf (mag men hopen) en heeft Sarko er op gewezen dat de ECB een eigen koers mag en moet varen, niet mag worden gehinderd door landen die verwachten hun Europese doelstellingen ( zoals Frankrijk) niet te kunnen  halen.

De problemen van een te harde Euro kent Denise bijgenaamd de” princes”niet. Deze Parijse dakloze mevrouw van 66 jaar, moest onlangs haar vaste standplaats in het chique 15e arrondissement verlaten vanwege bouwwerkzaamheden. De medewerkers van de sociale dienst die haar wilden verhuizen troffen tussen haar spullen op een supermarkt wagentje een bedrag aan van  € 68.400 in kontanten.