Pim Snavelaar vertelt, vertelt verder, en…

segoswim_2.jpgOf u bent met vakantie, of u gaat nog, in ieder geval zal ik trachten deze aflevering van Frankrijkkritisch luchtig te houden. Zeker om tegemoet te komen aan die lezers, die vinden dat op deze site Frankrijk slechts negatief benaderd wordt en de redactie verwijten dat zij zich niet genoeg verdiepen in de Franse cultuur en samenleving. Speciaal voor hen een “weetje”, de redactie van deze site bestaat uit 3 redacteurs die gezamelijk 43 jaar Franse woon- en werkervaring hebben. Dat zij daarbij niet kunnen bogen op de ervaring in het leuke dorpje en huisje zij hun vergeven. ( ik P.S. tel hier niet in mee).

Zoals ik reeds schreef in de vorige aflevering, zou  ik wat   meer vertellen over Zegheleen Royaal, die mij een dag of 10 geleden belde. Zegheleen en ook haar zuster vinden dat zij de laatste weken in de  negatieve belangstelling staan en dat er inbreuk gedaan wordt op hun privacy. Afkomstig uit een gezin met 8 kinderen komen de zusters voor elkaar op en nadat een van hen door paparazzi van de Paris Match zo maar gefotografeerd was tijdens een zwempartij ( zie foto boven), was de maat vol en werd de advocaat uit de kast gehaald en Paris Match gedaagd. Dat de foto slechts een stukje van zus toont en niet haar achterzijde die terecht royaal genoemd kan worden, mocht de pret niet drukken.

Zegheeleen is inmiddels weer vrijgezel na een jarenlange verhouding met een een Frans partij opperhoofd. Deze partij is de PS die net als zusterpartijen elders in Europa meent het beste met de mensen voor te hebben, waarbij de partijbonzen toch in eerste instantie aan hun eigen welzijn denken, een soort Pan Europese virusbesmetting. Ik dank de nu nog doorlezende 6 rechtse Nederlandse lezers voor hun steun.

Mocht u als Nederlandse vrijgezel goed Frans spreken en niet aangewezen zijn qua nieuwsgaring op deze of andere collega sites, wilde u altijd al iets leuks in Frankrijk beginnen, grijp dan nu uw kans. Binnen 4 jaar heeft u de mogelijkheid om als een Franse Bill Clinton uw Royal te volgen tijdens allerlei leuke regerings tripjes en last but not least, uw zakken te vullen. Kinderen hoeven niet meer gemaakt te worden, zus neemt ze zelf mee.

Toch ook een paar regels over “der Alte”. (Dit was een in vroegere jaren in de rest van de bewoonde wereld van Europa bekende Krimi serie). Ik heb het dan natuurlijk over Sjaakie van de hoek, die 4 uur lang door de onderzoeksrechter ondervraagd werd, waarbij  geen advocaat aanwezig mocht zijn. Het gaat nog steeds over de fantoom banen bij de Parijse gemeente ten tijde dat Sjaak daar de scepter voerde. Een andere rechter heeft reeds aangekondigd ook wel een babbel met Sjaak te willen hebben  voor wat betreft zijn aandeel in de u inmiddels bekende Clearstream affaire. Rustig voortdobberen op de AOW golfjes zit er dus voorlopig niet in, in tegendeel het zou voor Sjaak wel eens het Wild Water Park gevoel kunnen worden. terwijl Bernadette  met haar  goede doelen bezig is.