Pepernoten

images4.jpgIk weet niet of u de laatste dagen de pers  nog gevolgd heeft, maar een week geleden melden de Nederlandse media dat vrouwen baarmoederhalskanker zouden  kunnen krijgen door het eten van pepernoten. Ik weet niet of de media er vanuit gaan dat uw man op Sinterklaas avond pepernoten op een intieme plaats moet gaan zoeken, maar voor alle zekerheid hou ik het op de virtuele noten welke onze overheid deze dagen weer op en in  ons neer liet dalen.

 De kamer wil een parlementair onderzoek naar de ICT- projecten van de overheid. N.a.v. een rapport van de Rekenkamer is er namelijk naar voren gekomen dat er per jaar € 4 tot 5 miljoen (belastinggeld) over de balk gegooid wordt door de Nederlandse overheid voor automatiseringsprojecten. Zeker bij ruim  de helft van deze projecten gaat er iets verkeerd. De overheid besteedt per jaar circa € 2.1 miljard aan deze projecten.

Woont u toevallig in de gemeente Aa en Hunze Meent dan is het feest. Deze gemeente is namelijk gekozen tot de meest innovatieve kleine gemeente in 2007. Deze gemeente  heeft de prijs gewonnen met het project Viruele Dienstverlening. Nu weet u dat “virtueel” iets ontastbaars is, dus duikt onmiddelijk de vraag op, of de dienstverlening wel aanwezig is. Maar juryvoorzitter Rika Pot ( ja zeker) meent van wel en de prijs werd dan ook uitgereikt op de grote dag voor kleine gemeenten. In het rapport stond o.a. dat hiermede de burger “echt “in contact kan komen met de ambtenaar, dus het wachten is nu op een update van Microsoft waarmee je, middels de computer, de ambtenaar een tik kunt verkopen, waarna de site van Aa en Hunze weer zal vermelden dat het virtueel slaan van ambtenaren ten strengste verboden is.

“Hyvt”u ook wel eens ? Hyves is een site waarop gelijk gestemden elkaar kunnen mailen, o.a. voornamelijk,  in werktijd, , kortom een veredelde chatsite. Nu blijkt dat ambtenaren hun eigen Hyves  sectie hebben en worden ambtenaren uitgenodigd als zij tijdens het werk eens willen ontspannen elkaar even via Hyves moed in kunnen spreken. het is maar dat u het weet als op het loket  GESLOTEN staat, uw ambtenaar is even “Hyven”. Vandaar die te late reactie op uw aanslag ?

Wat Paul Depla in zijn vrije tijd doet is prive, althans dat vinden de Nijmeegse gemeenteraadsleden onder de aanvoering van hun wakkere operhoofd Thom de Graaf. Lekker sexen in de fietsenkelder van het stadhuis mag dus, en mocht je gefilmd worden door de bewakingscamera, dan zorgt Thom zelf nadat hij de film gezien heeft en wel voordat deze filmbeelden gewist werden. Het heeft weinig nut er nog eens op te wijzen dat dit soort escapades in het normale (bedrijfs)leven andere gevolgen zouden hebben, de (semi)overheid is boven alles verheven en zoals de oude Romeinen al zeiden : “wat aan Jupiter is toegestaan, is nog niet aan het rund toegestaan” U kent dus uw plaats.

Tja en dan hebben wij verder die kansarme Turkse MBO leerlingen in Apeldoorn en Deventer. Deze schatjes hebben moeite met het communiceren, d.w.z. met de normale hardwerkende autochtone maatschappij. Dus, als zij na de opleiding willen solliciteren geeft dat problemen en dat wil het ROC Aventus nu juist voorkomen, dus krijgen deze Turkse leerlingen a raison van € 1.000 per persoon een 10 weken lange gesubsidieerde stage in Turkije aangeboden. Er wordt mede rekening gehouden met de verschillen tussen de Turkse en Nederlandse cultuur, want volgens de projectleider de heer Muijs beseffen de leerlingen na de schoolopleiding dat zij erg Nederlands zijn. EN dat beste lezers zouden wij toch niet willen, het zou betekenen dat deze knaapjes de kans lopen te integreren !

De heer J. van der L. 67 jaar en woonachtig te Kampen is door de politierechter veroordeeld een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en mag hij gedurende 3 jaar geen contact meer opnemen met de burgermeester van Kampen alsmede de locoburgermeester, een Overijsselse gedeputeerde en 2 leden van het bestuur van de CDA in Kampen. Wat had deze onverlaat gedaan ? Hij heeft zich schuldig gemaakt aan belediging en bedreiging, want middels telefoontjes en brieven wilde hij in het bezit komen van ledenlijsten van het CDA in de gemeente. En dat beste lezers is zelfs in ons democratische vaderland niet toegestaan.