Moccona en een moment voor mijzelf

reet-joopdenuyl-125×75.jpg Dat is even schrikken als je vandaag wakker word, de krant naast je bed oppakt die je hond keurig vanuit de brievenbus naar je slaapkamer gebracht heeft en je leest “den Uyl” heeft tot twee maal toe de monarchie gered.

Reacties strijden om voorrang bij het lezen en zien van de foto van “Ome Joop” zoals hij door het grootste gedeelte van het toen ook al door links dom gehouden burgers genoemd werd.

Uit het raam springen? Dat zou weer een overwinning voor links zijn, spontaan de vinger in de keel (voorzover dat nodig is) om  de plotseling opgetreden  vuile smaak in de mond trachten met overgeefsel weg te krijgen? Of dan toch maar “een moment voor mijzelf en Moccona”, dat laatste leek mij het beste.

Had Joop die pogingen maar niet gedaan dan was Nederland nu een stuk beter af geweest. Stelt u zich voor, geen gekissebis over onroerend goed belastingen te betalen door de rijkste Nederlandse in een poging nog wat meer centjes binnen te schoffelen. Geen opwinding van de bevolking van de Lage Vuurse die ziet dat, waar zij een kapvergunning voor ieder geranium aan moeten vragen er zo maar om kasteeltje Drakensteyn links en rechts oude bomen weggehaald worden terwille van de veiligheid van de nieuwe bewoonster. Zou zij de bui aan zien komen? O , Joop wat een vergissingen !

Maar Joop woonachtig in de enige bungalow in Amsterdam Buitenveldert waar de gemeente Amsterdam geen erfpacht voor rekende ( nou ja de rondom Joop wonende 4 buren hoefden ook niet te betalen, je moet tenslotte als linkse rover de schijn wat zien op te houden), dacht kennelijk aan zijn eigen belang en zweeg in alle toonaarden, wat heet, verzweeg feiten voor de regering en het kabinet, om maar vooral zijn politieke toekomst op alle fronten in te dekken. Politici en met name linkse politici zijn altijd al meesters geweest om ( in gewoon Nederlands) “hun kont te klaren”.

En zo ziet u maar, hoe een ongeluk in een klein hoekje schuilt, Joop wat minder “oprecht” en wij in Nederland nu een stuk gelukkiger.

Dat de lawine van konkelarij en klassenjustitie in Nederland met de dag grotere vormen aanneemt wordt vandaag ook weer bewezen door het feit dat de rechter bevolen heeft dat een mevrouw die enige jaren geleden een man dood reed die haar van haar tas had berooft, voor de rechtbank moet verschijnen. Dit, terwijl de politie de vrouw het advies gegeven had om zich schuil te houden, daar zij niet voor haar veiligheid in konden staan. De vrouw werd door nabestaanden en vrienden van deze al eerder veroordeelde Marokkaanse straatrover met de dood bedreigt. 


1 reactie

Comments are closed.