Na Northern Rock nu de Islamic Bank

009.jpgflu-img-11.jpg Alarmerende berichten bereiken ons uit Groot Brittanië, waar nu na het financiële debakel van de Northern Rock Bank ook de eerste bank die volledig onder de Islamtische Sharia wetgeving werkt de Islamic Bank  dreigt in te storten.Via vertrouwelijke bronnen bereikte ons heden het bericht dat de Britse minister van Financiën, Alistair Darling om een spoedoverleg gevraagd heeft met zijn Nederlandse collega Wouter Bos. Bos heeft, nadat hij op vrijwillige basis na het afmaken van zijn gymnasium opleiding, gedurende een jaar als vrijwilliger bij de YMCA in Curdridge ( GB) gewerkt heeft, een niet meer kapot te krijgen imago bij de Britten als het gaat om creatief boekhouden. Voeg daaraan toe zijn functie als consultant new markets bij de Shell in London en Bos is de man als je moet praten over financiële problemen.

De concrete vraag die de Britten aan Bos gesteld hebben is of hij kans ziet de noodlijdende islamitische bank onder Nederlands recht te nationaliseren, daar het Britse nationale budget na nationalisatie van de Northern Rock Bank te zwaar belast zou worden.

Voorts vindt minister Darling dat Nederland met zijn bijna een miljoen moslims ( tegenover 1.9 miljoen in Groot Brittanië) een uitstekende basis vormt om de bank nieuw leven in te blazen.

Even voor de minder geïnformeerden onder u, de sharia wetgeving verbiedt een bank rente te heffen en is speculeren in niet reine bedrijven ( b.v. de porno- of varkensvlees industrie) verboden. De winst en het verlies dat uit transacties behaald wordt, moet worden gedeeld en dat is juist een van de sterke punten van het door Bos gevoerde beleid vindt zijn collega. Nederland is een land bij uitstek waar met name politici de winst naar zich toe trekken en het verlies afwentelen op de bevolking, hetgeen zie het voorafgaande, de basis is voor eerlijk delen en een sociaal beleid.

Voorts had Darling vernomen dat Bos door de voorgenomen ouderenbelasting, het reduceren van de uitgaven voor de gezondheidszorg, een toevloed van nieuwe hard werkende immigranten ( 35.000 volgens het generaal pardon) over ruime bronnen van inkomsten beschikt die Groot Brittanië door een financieel minder sterk beleid dan dat van Bos ,node moet missen.

Bos heeft volgens de eerder geciteerde vertrouwlijke bronnen nog hedenmiddag een spoedoverleg met Jan Peter Balkenende en  Beatrix, daar met name Bea graag mee zou willen investeren in de noodleidende bank mits zij de bedragen weer af mag trekken van haar O.G. belasting of deze als kostenpost mag declareren bij een van de ministeries en uiteraad als zij bij de bank komt pinnen, geen boerka aan hoeft.

Uiteraard houden wij u verder op de hoogte, en mocht u het actuele nieuws willen blijven volgen, neem dan een kijkje op www.kwikenews.nl