PvdA, SP , Groen Links, er is nog hoop.

if-00028-cfactory-workers-posters.jpg  De bestuursvoorzitter van de KPN, de heer Ad Scheepsbouwer heeft middels een intervieuw in FEM Business de kopstukken van “Links” weer hoop gegeven. Nederland is een land voor laagopgeleiden, stelt hij en heeft hoogopgeleide burgers weinig te bieden.

Dat de kompanen  Bos,  Marijnissen, Halsema  en niet te vergeten Hare Majesteit nu rustig het weekend ingaan is duidelijk. Wat de meeste Nederlanders al wisten, is nu nog eens door de heer Scheepsbouwer bevestigd, hoogopgeleide inwoners van ons land vertrekken naar het buitenland waar het aantrekkelijker is om te wonen en te werken en hun plaatsen worden overgenomen door geïmmigreerde laag- of nauwelijks opgeleide vervangers want die krijgen hier kansen en zekerheid , lees STEUN – en UITKERINGEN.

De voorwaarden die de Nederlandse overheid aan bedrijven uit het buitenland biedt om zich in Nederland te vestigen zijn slecht en de Nederlandse regering toont geen consistent beleid als het gaat om plannen voor de toekomst, aldus Scheepsbouwer.

En daar kunnen wij het dan weer even mee doen, waarbij zoals reeds vermeld de linkse partijen en hen die hun een goed hart toedragen ( het huis van O…..) voorlopig weer even opgelucht adem kunen halen. Hun positie is weer even gered.

Maar er daagt hoop, want de ombudsman van de gemeente Amsterdam vindt dat de gemeente het beleid voor het verwijderen van fietsen scherper moet formuleren. De gemeente voert een actief beleid als het er om gaat fietsen en fietswrakken die te lang op een plaats staan waar zij een gevaar voor het verkeer opleveren ( is er nog verkeer mogelijk in het centrum van Amsterdam ?) te verwijderen. Kijk, mijnheer Scheepsbouwer daar had u kennelijk nog nooit van gehoord en dit moet toch voor buitenlandse bedrijven een aantrekkelijk punt zijn om naar ons land te komen en de Amsterdamse parkeerpolitie of stadswachten observerend moet er toch voldoende ruimte voor hoogopgeleid personeel zijn. Zou er mogelijk ook een beleid komen voor te lang op een plek staande hangjongeren of kansarmen uit met name Osdorp en Slotervaart?

De definitie van een fietswrak is overigens curieus : er moeten volgens de Amsterdamse regels minimaal twee basisonderdelen ontbreken. Let dus vooral op als u Amsterdam met uw fiets in durft, dat uw bel en zadel nog aan uw fiets bevestigd zijn.