Johanna, gefeliciteerd

images11.jpg  Johanna gefeliciteerd, want inderdaad het juiste antwoord op onze vraag van gisteren welke viervoeter heeft zijn “lul”op de rug, moest zijn : EEN POLITIEPAARD !

En daarom deze virtuele taart die vanmiddag namens de redactie bezorgd zal worden.

rexona.jpg De samenhang  tussen de taart en de deodorant zal u wellicht ontgaan, maar is eenvoudig te verklaren. Zoals u, als Franse Nederlander weet, mag er sinds enige tijd in de Franse openbare gelegenheden niet meer worden gerookt. Prima zaak vindt de een, slecht voor de gezondheid want ik moet buiten op de tocht gaan staan, vindt de ander.

Waar echter niemand rekening mee gehouden had, is het feit doordat de rooklucht kennelijk andere luchtjes neutralisserde, en het nu in Franse nachtclubs en disotheken enorm stinkt naar de lichaamsgeur van onze Galliërs.

Nu wisten wij al dat het douche- en badgebruik in ons tweede vaderland geen hoogtij viert, liever wat kwistig met de parfumspuit werken en klaar is Kees of Marianne.  Echter, als je de hele dag bent wezen skiën heb je geen tijd om even de deo roller te gebruiken, dus als u een uitgaangsgelegenheid in een Franse wintersportplaats zoekt, kijk dan niet naar lichtreklame, maar ga gewoon op uw reuk af. Waar het stinkt is het gezellig.

En daar wij op de pouvoir d’achat lettend gelijk maar een dozijn taarten besteld hebben, hier de volgende vraag : “wat is de overeenkomst tussen een zeester en een politicus ? “