Terrorist in Nederland aangehouden

ac9c2e6a_balkenende.jpg De Nationale Recherche heeft afgelopen nacht in Rotterdam een vermoedelijke terrorist aangehouden. De man zou deel uitmaken van een netwerk dat o.a. aanslagen wilde plegen in Frankrijk, Duitsland, Groot Brittanië en Portugal. Of Jan Peter Balkenende blij is met deze aanhouding valt te bezien.

De aangehouden man heeft de Pakistaanse nationaliteit en Jan Peter vreest, dat als het nieuws in Pakistan bekend wordt er rellen zullen onstaan welke tegen Nederland gericht zijn. Hij haastte zich dan ook om te laten verklaren dat de aanhouding werk is van de Nationale Recherche en daarom niet de mening hoeft te zijn van de Nederlandse overheid.

Overigens wist Jan Peter met omfloersde stem te melden dat veel collega’s tijdens de Europese top in Brussel begrijpende blikken en instemmende reacties getoond hadden, toen hij nogmaals het standpunt van de Nederlandse padvindersbond te Den Haag uitgelegd had over een mogelijke film van Geert Wilders.

Dat de (semi) overheid er overigens alles aan doet om het de burger naar de zin te maken, mag blijken uit het initiatief “koken met een ambtenaar”. Toen wij het persbericht lazen dachten wij nog even dat de tekst luidde “kicken met een ambtenaar” en ofschoon dit al geheel onwaarschijnlijk leek, toch maar even voor alle zekerheid de bril gereinigd en ja hoor het is een initiatief van de gemeente Den Helder waarin raadsleden opgeroepen worden om te koken met burgers.

Inwoners van Den Helder die eens met een raadslid van gedachte willen wisselen, kunnen meedoen aan “Over de Kook” een initiatief waar tijdens een op 1 april gezamelijk bereid diner zij met raadsleden van gedachten kunnen wisselen.

Nog serieuzer wordt het in Maastricht, u weet wel die stad waar voor de stadspoorten een soort supermarkt centrum geplant is voor drugsverkopers. Daarmee hoopt burgermeester Leers de altijd olijk kijkende slimmerik hier, de overlast die de drugkopers uit België en Frankrijk veroorzaken tegen te gaan.