Watjes en echte mannen

koenders_89558d.jpg1496516650_061013134944.jpg Als u zich wel eens heeft afgevraagd wat het verschil is tussen watjes en echte mannen , u mag ook lezen; salonsocialisten en echte mannen die er voor gaan, dan ziet u op bijgaande foto’s een goed voorbeeld van beide categorieen..Aan de rechter zijde prins Harry van Groot Brittanië die in tegenstelling tot sommige leden van onze eigen “konkinklijke familie” niet in een soort versierd carnevalsuniform paraderen, maar deelnemen aan een echte gevechtsmissie in Afghanistan.

Aan de andere (linker) zijde een van onze opper salonsocialisten Bertje Koenders die, nu er toch een Wilders film gaat komen ? besluit vanwege zijn eigen veiligheid maar niet naar Somalië af te reizen.

Natuurlijk zegt dappere Bertje, dat hij een groot voorstander is van vrije meningsuiting en ! dat je je niet moet laten intimideren. Bravo Bertje, dat is nog eens mannentaal. Maar te vroeg gejuigd, want als je “bedreigt” word dan is het zaak gelijk een reis naar Somalië af te gelasten, want goed luisterend naar opperhopman Jan Peter zouden er wel eens doden kunnen vallen en daar wil Bertje niet bij horen.

Nu moet je je natuurlijk in eerste instantie afvragen of Bertje wel een doel van een aanslag zou kunnen zijn. Ik denk van niet. Iedere welopgeleide terrorist wil bij zijn mogelijke aanslag toch wel enig resultaat en roem zien en of je bij het opruimen van een salonsocialist van resultaat, laat staan roem kunt spreken geef ik u graag in overweging.

Toch wel dapper hoor, die Bertje, hij was graag gegaan, maar hoopt op een later moment alsnog naar Somalië af te kunnen reizen. Dat dit moment waarschijnlijk zal zijn als Somalie onverhoopt opgenomen is in de top 10 van de Nederlandse toeroperators voor zonnereizen, is duidelijk. Bertje houdt niet van risico’s, het hoogste risico dat hij ooit genomen heeft is reizen zonder zonnebrandolie.

Gisterenavond zond de Franse TV zender Tele2 een programma uit dat afgelopen week was opgenomen in Somalië. Het toont o.a. blanke medewerkers van het United Nations hulpprogramma die bezig zijn voedselhulp te verlenen , terwijl de diverse militia’s bezig waren elkaar te beschieten. Er zijn bij ontwikkelingshulp dus kennelijk nog wel kerels met lef en inzet.

En dan de oppergoeroe van Nederland, Jan Peter. Er zouden wel eens doden kunnen vallen orakelt deze wereldvreemde baas van het Haagse kleuterklasje. Goed gesproken Jan Peter, als het inderdaad gebeurt, dan kom je flink over, want je had gelijk. Gebeurt er niets, dan had je ook gelijk, want je zei “er zouden ?? wel eens doden kunnen vallen”, kortom het bekende Balkenende gedraai waarmee hij ons land al geruime tijd teistert.