Parijs Disneyland ……..

heacases3360_309299a.jpg In vervolg op het artikel van  hedenochtend, “Parijs en de olympische fakkel”, vond de redactie geen meer treffende titel in dan deze bovenstaande. De olympische fakkel moest vandaag in Parijs tot DRIE maal toe gedoofd worden en weer aangestoken, nadat hij telkenmale in een begeleidende bus in veiligheid gebracht was.

Wij schreven het vanochtend al, 3000 man Franse politie, M.E en brandweer waren op de been om de tocht vanaf de Eiffel toren ordentlijk te laten verlopen, maar zoals te verwachten viel, lukte dat niet.

Niet dat het aan de Fransen lag, nee hoe komt u daar nou bij, en onze suggestie dat Parijs vandaag op Disneyland leek, is dan ook flauw. “Nee,” zei de Parijse burgevader Betrand Delanoë, het lag aan de Chinezen dat de fakkel niet op het plein voor het stadhuis van Parijs stopte en” ik zal mijn beklag indienen”. Het was zeker niet te wijten aan het feit dat er geen 3000 man politie op het plein pasten, zoals kwade tongen beweerden.

Nee, het lag niet aan de Fransen, dat de vlam tot drie maal toe doofde om in de autobus in veiligheid gebracht te worden. Was het wellicht de schuld van de EDF of Gaz de France ? Nee ook niet, de fakkel was niet “fabriqué en France”en dan krijg je dat soort gesodemieter.

Inmiddels was de stoet al een uur te laat. Lag dat aan het feit dat de Gendarmes van 12 tot 2 moesten eten ? Nee, hoe komt u daar nou bij, het was gewoon een uiting van Franse authentieke folklore waar je soms ontroerd kippevel van krijgt.

Enfin, toen het allemaal dan toch niet meer echt lukte, de feeststemming was door wat Tibetaanse demonstranten die zich als Gendarmes verkleed hadden ook al danig in  verziekt, werd  maar besloten de optocht voortijdig verder af te lasten, zo was er immers geen lol meer aan.

Er waren nog geruchten dat de Franse president Sarkozy zijn geheime wapen Carla hijgerig  in stelling wilde brengen, maar die bleek inmiddels met de Chineze ambassadeur gezellig naar de chinees om een stokje te prikken en had Sarko niet ingelicht.

Oh, ja en nu wilt u nog weten hoe het met het Franse jacht le Pontant gaat ? Nu goed, de Somalische kapers vermaken zich prima, ondanks het feit dat de andere helft van de Franse M.E. die niet in Parijs nodig was inmiddels op de kade van Djiboeti staat. De Somaliërs zullen daar dus niet aanleggen.

Een Frans “oorlogsschip”  volgt de Pontant op veilige afstand, maar het schijnt dat de matrozen die het schip moeten roeien het zo langzamerhand niet meer trekken. Voorts hebben de kapers geweren en daarmee zouden ze kunnen gaan schieten, als de Fransen te dicht bij komen. Regelmatig worden er vanuit een Canadese helicopter foto’s genomen van de Pontant en de vraag is nu wanneer de Franse “Force de Frappe ” toe zal slaan. Volgens geruchten is er overleg met de Amerikanen die in de Indische oceaan een aanzienlijke vloot hebben varen en de reden daarvoor zou zijn dat de Somalische kapers geen Frans spreken hetgeen toch duidelijk het culturele niveau van deze mensen aangeeft.

Wordt vervolgd.