Ségolène “royaal”naar zich zelf toe, maar..

1207849177n70367.jpg  Ze doet altijd zo haar best onze Ségolène Royal , het braafste meisje uit de PS klas, altijd een lachebekje, en grapje, kortom de trekjes van een echte socialiste. Nu realiseert deze redacteur zich dat een kritisch stukje over mevrouw Royal schrijven niet de harten zal veroveren van de meeste in Frankrijk wonende medelanders, maar goed het zij zo.

Leentje werd vandaag door de Court d” Appel van  de stad Rennes veroordeeld wegens het niet willen betalen van achterstallige salarissen aan een tweetal medewerksters. Het ging weliswaar maar om een paar maanden achterstallig loon, en met een goede socialistische instelling zou je kunnen stellen dat als het Leentje slecht gaat, het anderen ook maar niet te goed moet gaan. Maar dat was niet het geval. De twee medewerksters waren door Leentje in gehuurd om aan een verkiezings campgne  mee te werken, de verkiezingen waren destijds afgelopen en daarmee ook het betalen van nog achterstallige salarissen.

Let wel, deze affaire speelde zich af in 1997, u leest het goed.

De 2 medewerksters dienden eerst nun beklag in bij het arbeidsgerecht, hielden de poot stijf en nu eindelijk, na bijna 11 jaar moet tante Leen toch over de brug komen.

Dat staat in schrille tegenstelling tot wat Leen zich zelf meent toe te moeten schuiven. Leen en haar man Francois hebben namelijk een eis tot schadevergoeding van € 80.000 ingediend bij de uitgeverij Albin. Deze is van plan het boek “La femme fatale”te publiceren geschreven door de journalisten Chemin en Bacqué en daarin zouden zaken staan die de initimiteit van Leen en Frans ( zij waren 30 jaar partners van elkaar, hebben 4 kinderen samen)  kunnen schaden.

Nu , maar dat is op persoonlijke titel, kan ik mij niet zo veel voorstellen onder Leen als femme fatale, zwaaiend met een shawl als enige kleding en daarmee Frans naar zich toetrekkend, maar goed, deze site heeft al eerder een oordeel gegeven over de Franse dames, hetgeen tot grote boosheid leidde van een lezer op het Franse platteland, gewend om, zich te mengen en om te gaan,  met schapen, geiten en koeien.

Wat wel aangetoond wordt, is dat zoals dat ook in Nederland het geval is, politici van linkse signatuur net lange onderbroeken zijn die in de wind hangen te drogen. Afhankelijk van de windrichting waaien ze dan eens naar de ene en dan  naar de andere kant, maar de poepvlekken krijg je er ondanks hard boenen nooit geheel uit.

Wel is het interessant te zien hoe het; Älle Menschen werden Brüder” gevoel bij Leen en Frans plotsklaps weer aanwezig is. Vochten en vechten zij elkaar de socialistische poppenkast uit, zodra er wat te halen valt, sluiten zij de gelederen, nogmaals een leuk trekje hetgeen u bekend voor zal komen.

Nog geen schot in de gijzlingszaak van het Franse cruiseschip le Ponant. De speciale Franse bijstandseenheid zit nog steeds in Mogadisjoe, 1200 kilometer van de plek waar het jacht voor anker is gegaan. De Fransen dachten wel dat er regelmatig een bus langs zou komen waarmee zij verder konden reizen, maar die loopt sinds de Italiaanse bezetting van Somalië rond de jaren 30 niet meer. Gaat u dus maar rustig slapen, vanacht gebeurt er niets meer.

De geplaatste foto ?” Ja het kan je goed gaan of  het gaat je slecht” vertelde tante Leen.

Peter Meerdijk

PS. : Mocht u over een schotel beschikken en de Nederlandse TV kunnen ontvangen, let dan op de aangekondigde TV show van Jan Peter Balkenende, details op www.nederlandkritisch.nl