Een gesprek tussen moeder en zoon…

1929651342_1999998350_willem337.jpg Nee, beste lezers, vrees niet, deze site gaat zich niet op het glibberige pad van pseudo psychologie begeven. Wat wij u echter niet wilden onthouden is een telefoongesprek dat een dezer dagen plaats vond en kennelijk door de wondere virtuele wereld ergens is blijven hangen en waaruit wij u een paar hoogtepunten niet willen onthouden. Kloppen de gegevens niet, dan zijn wij verkeerd voorgelicht.

“Hallo mam, hier is Alex, hoe gaat het”? “Nou goed naar omstandigheden lieve Wimmepim, je weet die verrekte Bos moet meer openheid van zaken over mam’s huishoudboekje geven en hangt om de haverklap aan de telefoon om te weten wat ik met al die bonnetjes gedaan heb, echt niet leuk hoor voor je moeder op deze leeftijd, ze wilden mij laatst ook al belasting laten gaan betalen, het plebs”.

“Ja, mam, dan komt mijn vraag misschien een beetje ongelegen, maar Maxima en ik moeten er eens even hoog nodig tussen uit en nu wilde ik weten of ik zaterdag even die ouwe Fokker van je kan lenen om met Max naar Nederland – Rusland te gaan kijken, uiteindelijk mocht die hofnar van je, Jan Peter, hem ook al een keer gebruiken om naar Bern te vliegen”.

“Natuurlijk jongen, dat kan altijd. Ik frommel de kostennota wel ergens tussen, die zakken in den Haag weten zo langzamerhand niet meer waar ik wat declareer, dat is in ieder geval een ding dat ik goed van je opa Bernie heb geleerd, hoe meer knoeien, hoe meer verwarring, tot ze er op een gegeven moment niet meer uitkomen, zelf mee gaan doen en niet meer terug kunnen”.

Goh, bedankt mams, je bent een wereldwijf. Nog even een vraag die mij steeds gesteld wordt als ik mijn representatieve verplichtingen in de Heineken tent na moet komen Heb jij nu wel of niet iets gehad met Freddy Heineken, ik weet het gaat mij niets aan, maar ik ben nog steeds op zoek naar mijn echte vader, dus”?

“Wim, ga je schamen, dat je zo iets durft te vragen. Je vader zou, als hij dat hoorde zich omdraaien in zijn graftombe. Bea en Freddy dat zou mooi worden. Pas op, anders kort ik jou en die Argentijnse dellebel op vluchten naar Argentinië. Laatst ook weer 6 stoelen business class Amsterdam – Buenos Aires. Ik heb het gedeclareerd bij het ministerie van ontwikkelingssamenwerking, maar die Koenders is natuurlijk ook niet gek. Microkredieten aan Argentijnse huilende moeders, Wim laat mij nou niet lachen, je schoonvader heeft er toch zelf aan meegeholpen? Trouwens Koenders heeft die poen zelf hard nodig, want er gaan binnenkort 8000  kippen van Amsterdam naar Kaboel, de zaak moet daar wat opgepept worden”.

“Kippen naar Kaboel, tjee mam daar wist ik niets van, gaan ze daar een bordeel beginnen?”

“Wim je bent, sorry dat ik het zo zeg, gewoon een stomme eikel. Geen wonder dat je studie aangepast moest worden, anders had je zelfs nog niet bij Albert Heijn als vakkenvuller kunnen gaan werken”.

“Nu je het zegt mam, Max heeft bij de de A H hier in Wassenaar zulke leuke oranje leeuwtjes gekocht. Ik dacht dat ze wuppies heten en het schijnt dat als je fan bent van Nederland, je die mee moet nemen naar een wedstrijd, dus ze heeft er gelijk maar 2 meegenomen, gaan wij vanavond lekker mee zwaaien. Ik heb een dealtje gemaakt met de Zwitserse TV, dus als je kijkt, wij komen uitgebreid in beeld”.

“Nou Wim, ik ga je hangen, de telefoontikker draait maar door met dat ge O.H van je en het geld groeit je moeder niet op haar rug. Ik had deze week nog een afspraak met mijn accountants Ritsel en Ratsel en gelukkig zijn ze er in geslaagd mijn vermogen van 1 miljaard naar een 280 miljoen euro terug te brengen. De rest lekker naar de Kaaiman eilanden, dus als dat rechtse gepeupel in opstand komt, die Geert en die gekke Rita en wij moeten vertrekken, dan hebben wij een ( oranje) appeltje voor de dorst, laten ze maar lekker tussen de boerka’s blijven zitten. Veel plezier zaterdag, en nu je toch belt, kun je die flapoor Pieter met zijn zoon dan ook even meenemen ? Er is nog wel een plaatsje vrij. Doeeeiiii”.

U begrijpt, lezers zo zou het gegaan kunnen zijn, uiteindelijk staat ons vorstenhuis dicht bij de burger en niets menselijks is hen vreemd.

En vanavond ? Vooruit 3 – 1 voor Nederland. Veel plezier.