Een leven zonder voetbal ?

7988lagerfeld_gilet_triangle1.jpg                                   Ja, lezers het ging toch anders dan verwacht, het Rusland van coach Hiddink speelde een fantastische wedstrijd en heeft verdiend gewonnen. Wat gaat het worden ? Duitsland tegen Rusland? De heer Sarkozy, directeur van de NV Frankrijk heeft andere zorgen. Op 1 juli a.s. neemt Frankrijk de voortrekkersrol in Europa voor 6 maanden over en Sarkozy had zich het allemaal wat anders voorgesteld.

Denk je eindelijk een monument voor jezelf te gaan bouwen, komen die stomme Ieren ( terecht) met een NEE, tegen het Europees verdrag ! Overigens ,volgens peilingen zouden ook 53% van de Franse burgers tegen stemmen ( zoals reeds eerder) zou hun mening nu middels een referendum gevraagd worden.

Dus er moest een zondebok gevonden worden voor deze eerste misklank in de symfonia Sarkozia. Dat werd de Britse Euro commissaris Peter Mandelson, want hij zou met zijn Europese commissie niet genoeg het referendum gepromoot hebben. De doorn zit echter veel verder in het Franse vlees. Mandelson heeft tijdens de wereld handels organisatie vergadering in Doha zich kritisch uitgelaten over subsidie regelingen en dan met name over die, aan de Franse boeren, die de grootste afnemers zijn van het Brusselse snoepgoed. En dat doet pijn.

Zoals u misschien heeft gehoord of gelezen, moet u binnenkort in uw auto een geel vestje hebben en een gevaren driehoek. Nog niet geheel duidelijk is of er nu 1 of 2 vestjes in de auto moeten liggen, maar….. let op, ze mogen niet ergens in de achterbak liggen, maar moeten onder handbereik van de chaufeur in de cabine zijn opgeborgen, zodat de chauffeur, of als het regent zijn vrouw de auto uit kan om een gevaren driehoek achter de auto te gaan plaatsen. Ook hier weer de nodige verwarring, want er is een verhaal in omloop dat er TWEE driehoeken geplaatst moeten worden, een op 5 meter  voor en een op 50 meter achter de gestrande auto.

Ongewijfeld zal mijn geachte collega Wim Bavelaar u daar t.z.t uitvoerig over berichten, evenals over het begin van de a.s. uitverkoop.

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn, als zowel het vest  en de driehoek niet aan nauwkeurige EU en…. NF normen moet voldoen, welke op de beide artikelen aanwezig moeten zijn. Stel je voor dat je zo maar met b.v. een Spaans vestje ( waar het dragen bij pech langs de weg, al lang is ingevoerd)  zou dragen. Of een Nederlandse gevaren driehoek. Nee, lezers dit kan beslist niet

Fransen houden van veiligheid, een goed voorbeeld is de Franse motorpolitie, die met vrolijk wapperende overhemd mouwtjes over de weg toert. Ongetwijfeld zijn er onder u motorrijders en u weet misschien uit ervaring hoe plezierig het is met blote armen over het asfalt te schuren. Dat er voor zomerse ritten op de motor uitstekende protectiekleding op de markt is en u zich niet in het leer hoeft te hullen, is in dit gedeelte van Afrikaans Europa nog niet doorgedrongen.