Geesje van der Lokke kan blijven lachen

debprice.jpg Ja u ziet, Geesje kan nog lachen, maar dat was op een foto van enkele jaren geleden. Het lachen verging haar toen haar ex man aankondigde dat hij het na 15 jaar alimentatie betalen, welletjes vond.

In onze serie van schrijnende gevallen die zich voordoen bij echtscheidingen, deze keer een, ons toegezonden verhaal van  weer een kaalgeplukte echtgenoot die na de  door hem opgelegde financieele belemmeringen nooit meer de draad naar een nieuw leven heeft kunnen oppakken.

Geesje en haar ex huwden in 1971 en het huwelijk waaruit 2 kinderen geboren werden hield stand tot 1987. De scheiding werd uitgesproken en uiteraard moest voor de kinderen alimenatie betaald worden. Daarnaast kreeg de vrouw ook nog eens een alimentatie die op het moment van de scheiding €352  per maand bedroeg. Waarom deze alimentatie, terwijl de vrouw toen de kinderen  groot genoeg waren om een aantal uren per dag voor zich zelf te zorgen en de vrouw een riante secretaresse baan had ?

Door middel van de jaarlijkse trendverhoging die ook voor alimentaties van toepassing is, ontving mevrouw uiteindelijk zonder daarvoor een vinger te hoeven uitsteken in 2001 ruim € 1200 per maand, maar na ruim 14 jaar te hebben betaald vond haar ex het genoeg, diende een aanvraag in mijn de rechtbank om de betaling van alimentatie te stoppen.

U raad het al, het verzoek werd verworpen, daar de rechter vond dat mevrouw die claimde nog steeds gebukt ging onder de gevolgen van de scheiding en derhalve niet kon werken “rech”t had op betaling. Want, zo hield hij de man voor, over 2 jaar gaat u met pensioen en dan stopt de betaling van de alimentatie. Dat mijnheer tot letterlijk en figuurlijk de dood er op volgt zijn tijdens de huwelijkse periode opgebouwde pensioen met zijn ex moet delen, ach daar moet je dan niet al te pietluttig over doen.

Zoals in deze serie artikelen over de faalende Nederlandse echtscheidingswet reeds benadrukt, plaatsen wij  de getuigenissen  welke lezers ons toestuurden. Wederwoord van de andere zijde is uiteraard welkom en zal geplaatst worden.