Guusje ter Horst, ernstige terugslag…

jackdanielgentbot-w.jpg  Zoals wij uit doorgaans welingelichte kringen vernamen, verkeert minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst op dit moment in een  crisis, welke duidt op een ernstige terugslag in haar drankgebruik. Was het de laatste tijd stil over de “inname kwaliteit”van onze minister, kan er n.a.v. haar laatste actie nog slechts getwijfeld worden dat het goed met haar gaat.

Guusje maakte vandaag bekend, dat gelet het feit dat de Nederlandse ambtenaren al te vaak in de verdomhoek staan, zij voorstelt een aparte feestdag voor deze groep mannen en vrouwen in te voeren, om zoals zij zegt ” de ambtenaar eens in het zonnetje te zetten”.

Ware het nu zo, dat ons 1 miljoen koppen tellende Nederlandse ambtenarenbestand van chocolade gemaakt was, dan zou het voorstel van Ter Horst natuurlijk op een warm welkom mogen rekenen. Immers een dag 1 miljoen softe choco poppen in de zon, en weg ambtenaren, een soort bevrijdingsdag voor de werkende Nederlanders.

Een paar weken geleden kwam Ter Horst ook al met de gedachte om het gebruik van “een auto van de zaak “van hogere ambtenaren wat vrijer te laten interpreteren. Nu heeft Guusje daar zelf nog al wat ervaring mee, dus vindt zij b.v. burgermeesters , indien zij naar een nevenfunctie moeten, de kilometers afgelegd met een dienstauto niet op hoeven te geven aan Apeldoorn en daarover bijtelling moeten betalen.

De vraag die rijst is, hoe het kan, dat hogere ambtenaren toch al die nevenfuncties kunnen beoefenen  Als je een drukke baan hebt in het bedrijfsleven maak je gemiddeld 60 uur per week, en het zou toch zeer verbazingwekkend zijn, als ambtenaren meer uren maken, dus de conclusie kan uitsluitend luiden dat zij naast de auto van de zaak ook nog uren van de zaak stelen.

Ik zou u aan willen bevelen u toch al gehavende aandelenportefeuille wat op te waarderen met aandelen van whiskey en andere destilaat producerende bedrijven. Als Guusje aan de hijs slaat, is er geen houden meer aan, overigens een belangrijke stimulans voor de vaderlandse transport bedrijven en de Rotterdamse haven waar door haar extra alcoholgebruik de bedrijvigheden zullen stijgen.

Dat er weer eens sprake is van een goedkope truc van de PvdA om wat stemvoer te werven, mag wel duidelijk zijn. Een miljoen ambtenaren een worst voor houden,is een goedkoop en bot middel om de stijgende populariteit van links nog wat meer op te vijzelen.

Een eerdere soortgelijke poging van de PvdA (nog) meer allochtonen in de steun te krijgen, mislukte jammerlijk. Er waren niet meer genoeg allochtonen over om deze actie tot stemmenwinst te laten leiden.

Neemt u er eentje op, proost !