Franse honden hebben karakter !

large_752273.jpg Ja u ziet het goed, een postitief bericht over het goede karakter van Franse honden, hetgeen over hun bazen en bazinnetjes niet vaak gezegd kan worden. In dit geval gaat het over een Maltezer Leeuwtje, u weet wel zo’n hondje wat je vaak met een strikje in het haar tegenkomt, want dat ziet er zo schattig uit. Dat deze kleine hondjes echter karakter kunnen tonen, bleek wel toen Sumo, want zo heet deze LEEUW, zo maar zijn baas aanviel en hem beet. Waarom ? Honden kunnen niet praten en wij kunnen er slechts naar gissen.

Sumo is de Maltezer Leeuw van de familie Chirac, u kunt zich hen nog wel herinneren,  een wat glad (zoals vaak) gepolijst Frans stel, waarbij hij een tijdje lang president van Gallië mocht spelen, om daarmee zijn familiekas nog wat aan te spekken. Zij deed iets onduidelijks in liefdadige doelen, kortom zeg maar een Franse familie doorsnee, maar dan net iets er boven.

Sumo, die zijn naam dankt aan het feit dat zijn baas Sjaak een liefhebber is van de Japanse Sumo worstelsport, is een Maltzer leeuw en volgens zijn bazin kreeg het beestje al enkele tijd antidepressiva toegediend. Nu, u weet antidepressiva zijn in Frankrijk een beeje wat drop is in Nederland, dus waarom zou je je trouwe huisgenoot ook niet af en toe een klein pilletje toeschuiven, houdt hij zijn pootjes van de stoel en tafel en plast niet tegen je been.

Maar opeens schoot Sumo als een echte Japaner zo maar op Sjaak af, en beet hem. Waar wilde het vrouwtje niet zeggen. Het kan misschien gelegen hebben aan de after shave die Sjaak gebruikt, Homme Poupou, dat in Nederland niet op de markt gebracht wordt vanwege de naam. In ieder geval is het een lucht die door de Franse M.E ook wel gespoten wordt om relzoekende jongeren uit elkaar te drijven, en ondanks de dosis Pedegree Prozac die Sumo dagelijks kreeg, werd het de hond gewoon te veel, dus HAP. Sjaak naar de ziekenboeg voor een spuitje, jammer genoeg het juiste vaccin, anders was er weer een rel geweest zoals de afgelopen weken in de Franse ziekenhuizen dat er iemand stierf vanwege het verkeerde vaccin, en ik kan u meedelen dat Sjaak binnenkort weer met Sumo ( nu met muikorf) kan gaan wandelen.

Het dagblad voor wakker Nederland, de Televaag wist inmiddels ons vandaag op de voorpagina de melden dat de Franse minister van Justitie Rachida Dati ontslagen is. Het artikel even doornemend, bleek dat de verslaggever een tekst van de Briste krant de Daily Mail had overgenomen, er nog wat eigen fanatsie op los gelaten had, en dus in goede Televaag traditie een compleet stuk nonsens plaatste. Nu is dat regelmatig het geval, zeker als de Telegraaf citeert uit andere bladen, los van het Nederlands, mankeert er bij dit dagblad zeker wat aan de kennis van buitenlandse talen. Overigens is het opmerkelijk dat indien je kunt reageren op een dergelijk artikel, de reactie niet geplaatst wordt en je na enkele dagen een mail ontvangt, dat i.v.m. de huisregels je reactie niet geplaatst werd. De huisregels nog maar eens doorgenomen, maar niets kunnen ontdekken waartegen verstoten werd. Kennelijk zijn Sjuul Paradijs ( je zult toch met zo’n naam door het leven moeten ) en de zijnen ver boven hun lezers verheven. Een goede raad, lezers, lees af en toe ook eens een goede krant, zelf zal ik dat advies ook ter harte nemen.