Narcisme is besmettelijk, ook Hero Brinkman nu aangetast.

05-aruba-voor_002.gif Narcisme of eenvoudig gezegd “het blij zijn met zich zelf”schijnt zo langzamerhand een besmettelijke ziekte te worden. Gelukkig dat de normale burger meer weerstand heeft tegen dit fenomeen, maar met name politici of mannetjes en vrouwtjes die voor politcus willen spellen om daarmee trachten te bewijzen dat zij toch iets te melden hebben, worden door deze psychologische storing aangetast. Konden wij in het afgelopen jaar als een van de voorbeelden van een selfkicker de Franse president Sarkozy dagelijks volgen in zijn poging Napoleon te evenaren, nu is het de beurt aan Hero Brinkman, een omhoog geschoten ex Amsterdamse politieagent.

Het is een bekend feit, dat net als in de dierenwereld ondergeschikten naar hun baas kijken, dus valt het Hero niet kwalijk te nemen dat hij net als zijn baas Geert zeer regelmatig verbale scheten laat, die in stank met elkaar om de hoogste plaats op de onzin ranglijst strijden. Niet dat wij het met de visie van de heer Wilders oneens zijn, maar de wijze waarop hij meent zieltjes te winnen is ronduit pathetisch te noemen. Hero heeft het trucje afgekeken en wat gebeurde er op Aruba ?

Hero was er weer eens voor een parlementaire snoepreis en nadat hij op het Amerikaanse TV station Fox de Arubaanse regering al beticht had van het feit dat ” het een corrupt zooitje is”, mag het duidelijk zijn dat  Arubanen niet op een Nederlandse parlementariër of liever gezegd een would be parlementariër zitten te wachten die dit soort gebral laat horen, ook al zit er in de opmerking van Brinkman natuurlijk een stukje waarheid.

Toen Brinkman het bestuurskantoor van Aruba wilde betreden, schoot de chef officieel protocol van Aruba , Eric Brete uit zijn slof en beet Brinkman toe dat hij zich in moest houden om hem “niet op zijn smoel te slaan”. Natuurlijk is ook dat geen diplomatieke uitspraak, maar valt echter in het kader van de taal die Brinkman ook bezigt. Laten wij daar nog aan toe voegen dat Brinkman die 23 jaar bij de Amsterdamse politie gezeten heeft en het niet verder heeft kunnen schoppen dan inspecteur, nu niet bepaald dè man is van wie men een terzake kundige opmerking over Aruba mag verwachten. Het oplossen van kleine diefstallen of straatongeregeldheden is meer zijn terrein en met wat jaartjes  ervaring in een oppositiepartij  als de PVV is dat zeker geen basis voor een uitgebreide algemene ontwikkeling, echter dat kom je ook regelmatig tegen bij andere Haagse “politici”.

Maar nu komt het : wat was het antwoord van Brinkman op de verbale aanval van Brete ? “Ik vind dit het niveau van een kind van vier, en ga er niets mee doen. Maar als hij mij in elkaar wil slaan , be my guest  ( kennelijk heeft Brinkman na zijn Mulo zijn Engels niet vergeten) , ik sta mijn mannetje wel. Ik ben 23 jaar bij de Amsterdamse politie geweest en er zijn heel wat boeven, die het ook geprobeerd hebben. Het is ze nooit gelukt “.Ach, Ach…en zo kennen wij er nog velen.

U zult het met mij eens zijn dat deze reactie nauwelijks die van een kind van  DRIE  haalt, en tekenend  is voor het niveau van de PVV als baas Geert een dergelijk soort mensen om zich heen verzamelt. Echter, wat vraag Geert aan Balkenende ? Of deze maar zo vriendelijk wil zijn er voor te zorgen dat de baas van Brete ontslagen wordt. Wij hebben het dan over Croes, de Arubaanse minister van justitie.

En, beste lezers, dit is dus het soort pubers waar u belastingcenten voor MOET betalen. Zou iets dergelijks in het normale ( bedrijfs) leven voorgevallen zijn, dan was een Brinkman ook hier, net als bij de Amsterdamse politie aan het einde van zijn carriëre geweest en de laan uitgestuurd. Maar of de baas van de club waaraan hij toebehoort veel beter is, wagen wij ernstig te betwijfelen.

Paul Kasteel


1 reactie

 1. Piet van der Ploeg zei:

  Mag ik jouw verhaal: Narcisme is besmettelijk, ook Hero… enz. op mijn website zetten onder actueel?
  Hoor het wel.
  Piet van der Ploeg
  Psycholoog en webbeheerder/eigenaar npspartners.nl

  noot redactie : met alle plezier, bedankt voor uw belangstelling

Comments are closed.