PACA en de gevolgen van de stroomstoring

beurette.jpg Ongetwijfeld kunt u zich nog herinneren wat de gevolgen waren van de stroomstoring in de Bommelerwaard. Vier dagen geen electriciteit en 9 maanden later konden kraamvrouwen de geboortegolf niet meer aan. Wat zijn de gevolgen van de stoomstoring in de PACA , een regio die slechts door een enkele hoogspanningsleiding van stroom wordt voorzien. Tot overmaat van ramp is deze leiding in geval van een storing niet “omzeilbaar” , dus storing ?…. jammer dan gaat het licht uit. Dus, toen gisteren de cijfers van het Frans economisch instituut bekend werden en blijkt dat de Franse vrouwen de meest “werpende” van al hun West Europse collga’s zijn, dan duikt bij mij onmiddelijk de vraag op : hoe kan dat ? Zo vaak valt het licht toch niet uit ! Als je dan even verder denkt, schiet je te binnen, dat Fransen de grootste gebruikers zijn van anti depressiva en dat zou een mogelijkheid kunnen zijn. “Schat ik voel mij vandaag zo down, zullen wij maar even “?, of ,”ik heb vandaag nergens zin, maar ja die 2 uur tussen de middag alleen met eten doorkomen, vooruit laten wij eens een ander toetje nemen”!  Al die wandelende geraamtes inclusief hun Nederlandse aan een Fransman hangen gebleven soortgenoten worden op kip gezet, waarna Pa zijn heil weer bij een ander zoekt. Het is te hopen dat de klimaatverandering niet al te hard doorzet, want dan zou Frankrijk met 2.1 kind per Francaise nog wel eens een overbevolkt land kunnen worden en moet u met hangende pootjes terug naar Uddelermeer om te bekennen dat uw avontuur met een landhuis op 97 hectare in de bergen, met lawaai makende buren,  door overbevolking niet meer voldoet aan uw droom van ooit. Overigens heeft u er wel eens bij stil gestaan, dat Frankrijk na Nederland de grootse moslimbevolking heeft in West Europa en in het Rifgebergte houdt men nog wel eens van een potje….. , ik bedoel maar.

Gisteren sloot het Parijse station St. Nazaire geheel voor alle reizigers. Gewoon een peleton Gendarmerie er in, de luiken laten zakken, nog aanwezige reizigers de tent uit, dicht die hap. Dat vroeg in de ochtend, om laat in de avond de “deur”, weer  open te doen. Uiteraard was toen de dienstregeling geheel in de war en was het vermakelijk te zien hoe de Franse bevolking weer eens ( terecht overigens ) in opstand kwam. Het bleek, dat een conducteur de dag ervoor lastig was gevallen door wat reljongeren, zijn beklach erover had ingediend, de vakbond kwam er als de kippen bij en STAKEN. Dan schiet mij zo opeens te binnen, hoe rustig het in Nederland zou zijn, als wij zo zouden reageren. Geen bussen meer in Gouda, Slotervaart, Utrecht, ga zo maar door.

Heeft u wel eens te maken gehad met de TRACFIN ? Nee natuurlijk niet, want als keurige eigenaar van een chambre d’hôte, gite, camping of assitent makelaar “doet u het natuurlijk nooit zwart.  Fransen zijn slimmer en doen dat wel en zo is er een mijnheer Julien Dracy, een (uiteraard socialistische) afgevaardigde die met zijn carte bancaire en cheque boek sinds 2005 een bedrag van 313.180,50 euro ( let wel op de 50 eurocent achter het bedrag, je moet die zaken exact aanpakken) aan betalingen gedaan heeft. En…….. !!! dan hebben wij het alleen over uitgaven boven de € 500. Bedragen werden o.a. overgemaakt aan een anti racisme vereniging en een lyceum. Dus, nu denkt TRACFIN dat die geachte afgevaardigde gesjoemeld heeft, terwijl hij zegt dat hij van niets weet. Knap hoor !

Overigens vanochtend werd in Marseille een buschauffeur ook weer door jongeren aangevallen en nu rijdt er in geheel Marseille geen bus, trein en metro  meer. Kijk, zo doen wij dat, hulde van deze onverwachte plek aan Frankrijk en de Fransen. Geen bibberende burgervader van Gouda met naast zich een tekkel als politiechef, geen geblaat van de populist Johannes Amadeus Wilders die het leger wilde inzetten, geen thee drinkende slapjanus, zoals in Amsterdam, het volk neemt zijn eigen beslissingen, niet altijd even genuanceerd, maar wel zeer duidelijk.

Vive la France !