Ach was ik maar een allochtoon.

845884_fish_port_agadir.jpg Goedemiddag beste lezers, bijgaand een van mijn laatste vakantiefoto’s, terwijl ik op weg ben naar de boot van Agadir richting Spanje, terug naar het veilige, vertrouwde Nederland, Allah zij geprezen. Ik had u al eerder laten  dat ik met vakantie zou gaan. Het was een goed moment, Geert Wilders in de USA om geld te verzamelen voor zijn rechtszaken , die hij moge verliezen Incallah, dus de kat uit huis.Nou dat heeft hij ook geweten, lekker even een bommeldingje bij IKEA via een nichtje van mij in Brussel, heel Amsterdam weer van de leg, via de sateliet in Bab-al-Amsterdam ( ik leg het later nog uit) naar Job Lipton gekeken die samen met Welten probeerde uit te leggen wat er aan de hand was. Wat een stelletje geitenneu….., natuurlijk waren wij het en nee, er was geen bom, gewoon een beetje dollen, moet toch kunnen, niet waar. De hoogste straf die wij kunnen krijgen is een rondje thee drinken met Job, en ik verzeker u , dat is beslist geen pretje, maar luisteren omdat wij elkaar beter moeten begrijpen en elkaar een hand reiken, nee geef mij dan maar die jongens van de Sociale Verzekeringsbank, wij noemen ze de “Goele Geeferrs”

Als je er namelijk voor zorgt, dat je wat kinderen hier in Marokko hebt, terwijl je zelf in Slotervaart woont, dan betalen die sufkoppen de dubbele kinderbijslag uit. En dat tikt aan. Voor elke geit, pardon, kind die wij bij de Goele Geeferrs opgeven, sturen die bijna 600 euro’s naar Marokko en dat is de reden dat u op weg naar het zuiden zoveel geldtransportauto’s ziet rijden, want het is  bijna niet meer te behappen. Reken even mee: er zijn zo’n 150.000 Marokkaanse vaders in Nederland. 54% daarvan wordt momenteel verdacht gebruik te maken van deze regeling (  bij die stomme  Turken  doet er maar 31% mee). Dus gemakshalve zijn er 75.000 broers, neven, ooms, van mij die allemaal gemiddeld 4 kinderen in Marokko hebben. 600 euro per kind per kwartaal is 2400 euro per kwartaal per “vader = aangever”, dat is een kleine 10.000 euro per jaar en dat maal 75.000 is 75 miljoen en dat is poen. Geen geloel over economische recessie , de bouw in mijn dorp floreert als nooit te nimmer en ik heb net weer een nieuwe E  van Mercedes voor de deur gezet. Ze zijn nu al zo ver bij Mercedes dat ze kralenketting aan de spiegel en de gordijnstrip boven het raam gratis meeleveren, gewoon bij de verkoper even zeggen dat u de “E ” in deMarokko uitvoering wilt.

O, ja u wilde nog weten wat Bab-al- Amsterdam is. Nou, via de 2e huis in het buitenland hypotheek van de bank van Lanschot, zetten wij wat leuke optrekjes  hier neer  in de woestijn. Je komt het dorp binnen via een poort , Bab in het Arabisch, enfin de rest begrijpt u al Bab-al-Amsterdam, de Amsterdamse poort. Eerst dachten wij aan Bab-al-Osdorp, maar dat klinkt zo burgelijk, Amsterdam heeft uitstraling.

Ik zou zeggen , kom eens langs en neem zelf een kijkje, uiteindelijk bent u al die domme Nederlandse belastingbetaler toch een beetje onze sponsor, salaam aleikum.

Youssef de Slimmerik