Opvang asielzoekers in Nederland

1135166_locked_upHet is hemelvaartsdag en normaal zou je op zo’n dag niet veel nieuws verwachten, veel mensen hebben vrij, pakken dan  de vrijdag er gelijk bij en met het weekend  in zicht heb je 4 vrije dagen. Maar hoe vullen wij die in ? Te kort om naar het buitenland te gaan, dus is misschien een lang weekend in een recreatiepark een idee?  Al te  optimistische ideën moet u hierover in Nederland niet meer hebben, want de kans is levensgroot aanwezig dat u naast of in een asielzoekerscentrum beland. Dan maar naar een jeugdherberg ? Hetzelfde recept.

 

Ik was dan ook blij verrast dat onze “binnenhaalmoeder” van justitie, Juffrouw Albayrak  ( hoe zit het toch met haar Turkse verloofde die uit Engeland over zou komen ?) het een goed idee vindt, om asielzoekers die Nederland binnen komen, voorlopig onder te brengen in de OPEENS VRIJGEKOMEN gevangeniscellen. 1300 tot 1800 cellen blijken opeens overtollig te zijn in ons land. Vraagt u mij niet hoe dat kan, want ondanks de optimistischee geluiden uit Den Haag, dat de criminaliteit aan het dalen is, ( ? )  dus minder veroordelingen, minder behoefte aan cellen, kan ik mij niet aan de gedachte onttrekken, dat er gewoon minder criminelen veroordeeld worden, terwijl de criminaliteit wel degelijk blijft stijgen.

Maar,……. dacht ik in mijn optimisme, het is een goed idee, 1800 opvangplaatsen, twee bewoners in een cel moet kunnen, dus voorlopig houden wij 3600 asielzoekers van de straat. In Italië is net een wet aangenomen, dat asielzoekers in eerste instantie tot maximaal 6 maanden het gevang in gaan, alvorens Italië uitgezet te worden, dus bekroop mij het idee dat onze regenten misschien wat vaker bij Isola Bella in Den Haag een pizza gaan eten en daar betere ideën opdoen dan in het verkeerde  torentje.

Maar te vroeg gejuichd, want roept het COA = Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, wij hebben ruimte genoeg  en je kunt die stakkers toch niet in een cel opsluiten.

Maar eens even naar de website van deze padvindersclub gegaan en wat zie je  daar ? Op 13/05/09 heeft het COA en huurovereenkomst gesloten  met de jeugdherberg Bergerland in Well met 102 asielzoekersplaatsen. Op 3/4/09 krijgt het COA van de gemeente Katwijk het groene licht dat in die plaats 570 asielzoekers mogen worden ondergebracht. Op 13/3/09 is het asielzoeerscentrum in Hoeven geopend, de huur is overeengekomen voor  3 jaar en er kunnen 120 mensen worden ondergebracht.

U weet wie de baas is van het COA ? Even ter herinnering: ….de tante van juffrouw Albayrak. Ik schreef hier al eens over op Nederlandkritisch.( Lachen toch………..of huilen? )

In 2008 kwamen er in Nederland 14.632 asielzoekers binnen, en in de eerste 3 maanden van dit jaar waren het er 2772.  De lijst wordt aangevoerd door 27 % Irakezen ( het land is  in wederopbouw, de veiligheid wordt steeds beter, maar toch ??),   daarna 24% Somaliërs ( daar hadden wij het al eerder over), dan 8% Afghanistanen ( die van de Nederlandse strijdkrachten aldaar zeker gehoord hadden wat voor paradijs ons land is), 3% komt uit de voormalige Sovjet Unie en dan resten er 35% van diverse nationaliteiten.

Goed, u begrijpt het al, de COA is een club waar en aantal landgenoten een goed belegde boterham verdienen en de familie ( nicht en tante) Albayrak zullen elkaar slechts proforma in de haren vliegen, dus onder de streep blijft alles zo als het was. Uw belastingcenten worden opgeofferd aan het zoveelste nutteloze doel en ons land blijft zoals ik al eerder schreef  vakantiebestemming nummer 1 voor de asielzoekende wereldbewoners.

tweeondereenkapTenslotte als u nog een huis zoekt, bijgaande het architectenontwerp van 50,  2 onder 1 kap woningen , nee niet voor u, maar voor asielzoekers in Winschoten. Het is een stukje rijden, maar de moeite waard.