Barack Obama van Franse afkomst ?

GERMANY NATO SUMMIT

De Associated Press wist het een paar geleden te melden en heel Frankrijk zal vanavond geen oog dicht doen. Barack Obama heeft afgelopen maandag de leider van de Amerikaanse Mormonen beweging op het Witte Huis ontvangen en hem bedankt voor de resultaten van het genealogisch onderzoek dat de Mormonen gedaan hebben naar de wortels van Obama. Hieruit blijkt dat deze gedeeltelijk Frans zijn.

Nu weet ik niet of Obama van een borrel houdt, maar in ieder geval zal hij toch even hebben moeten slikken en de schrik weggespoeld hebben met een stevige Whiskey of een glaasje Perrier. Het zal je maar even meegedeeld worden, denk je dat je uit een Afrikaans ontwikelingsland komt en blijkt opeens dat je uit een Europees ontwikkelingsland komt. Dat is SCHRIKKEN !

Maar Obama zou geen diplomaat zijn en zijn gevoelens verbergen ( ook dat is een Franse eigenschap), als hij niet zei, dat hij met ongeduld op de uitslag van het onderzoek had zitten wachten.

Thomas Monson ( nee niet te verwarren met Charles Manson), leider van de Amerikaanse Mormonen kon Obama vertellen dat hij een afstammeling is van  Mareen Duvall. Dit was een Franse Hugenoot, die in 1650 in de Amerikaanse staat Maryland aankwam.

Opschudding dus aan beide kanten van de Atlantische  Oceaan. In het Witte Huis omdat er nu toch anders tegen Frankrijk wordt aangekeken. Het woord French Fries krijgt opeens een geheel andere inhoud, terwijl de Franse tak van McDonalds die deze fries verkoopt er over denkt om het Obama Fries te gaan noemen, of zelfs een Obama Burger te gaan verkopen ( gebakken lucht met sla).

Maar laten wij nog even verder ingaan om deze “onthulling”. Verbaast het u? Ik zou zeggen nee. Frankrijk een land, dat bevolkt wordt door “witte negers” en nu plotseling er een zwart exemplaar bijkrijgt. Het “Yes we can ” geroep, iets dat Fransen ook kunnen, waarna er een dodelijke stilte valt en je slechts lege schoentjes ziet staan.  Kortom qua mentaliteit zijn er zeker overeenkomsten en zal Obama zijn vrije tijd nu moeten verdelen tussen Sainte Marie Eglise en Wakadoekoe Village in Kenia ? De Amerikaanse president ontkent overigens dat hij in Kenia is geboren, maar houdt het liever op Hawai. Er zouden anders te veel problemen hebben kunnen onstaan, toen  hij aan de verkiezingen meedeed. Een Amerikaanse president moet namelijk op Amerikaans grondgebied geboren zijn.

Good bye and  au revoir.