De domheid van de familie von Amsberg

hitzacker

Zo maar eens een willekeurige foto van de heer W.A. von Amsberg ( genomen tijdens een bezoek van het dorpje Hitzacker, de geboorteplaats van zijn vader Claus). De burgermeester wil hem kennelijk iets laten zien, maar de lichaamstaal van Wim spreekt boekdelen: ik snap er niets van, wanneer mag ik naar huis ?Afgelopen zondag een regelrechte aanslag op de intelligentie van de gemiddelde ( republikeinse ) burger van Nederland. Na spoedoverleg op paleis Noordeinde tussen Mama Oranje Octopussy, opperhopman Jan Peter Pinocchio, snelle Maxi Cosy en onze hekkensluiter W.A , dit allemaal onder toezicht van de Reichs  Verfolgungs Dienst ( RVD) , werd besloten dat er gelet de naderende crisis – “majesteit het volk pikt het niet meer”-  er een charme offensief moest komen om het PLEBS te kalmeren. Dat ambtenaren van elke soort creatieviteit zijn gespeend , om over de rest van de aanwezigen maar niet te spreken, werd duidelijk door het bereikte “resultaat: ” Wim zou zondag met de hele familie lekker naar het hockyen gaan kijken in Amstelveen, waar de Nederlandse dames tegen Duitsland aantraden.

” Dan doen wij net of dit heel spontaan ontstaan is, wij laten ons fotograferen, houden Boukema, die natuurlijk al weer de kassa zag rinkelen gewoon even kort, de Nederlandse Hockeybond geeft even een proforma waarschuwingsbrief aan het journalisten scum ( quote W.A.)  , de RVD, daar het zondag is werkt niet , en…… wij dienen geen dagvaarding in bij Sjoukje Rullmann die ons zo uitstekend geholpen heeft. ( Overigens, mam, heb je al een lintje voor Sjouk klaargelegd ? ). Heel Nederland zegt dan, “ach gossie ( pardon Jan Peter), wat zijn het toch een aardige gewone mensen, net als wij, zie je wel, dat Argentinië geval is echt door de stomme Yanks van het AP opgzet”.

Enfin de rest weet u ( bijna). Amalia en haar zusjes die beschermd moeten worden tegen de persmuskieten en die natuurlijk veel liever thuis met hun Barbies en Lego guillotine wilden blijven spelen werden in de mooiste jurkjes gehezen, niks thuisblijven, lachen krengen, anders zwaait er wat als wij thuis komen”, en zo ging het hele stel  naar Amstelveen.

Beste lezers, ware deze voorstelling niet zo treurig en een regelrechte belediging voor die helft van het Nederlandse volk, die gewoon nadenkt, zou je er om kunnen lachen. Nu echter bereikt de farce voororgekomen uit het paniekvoetbal van de oranjes zo langzamerhand zijn hoogtepunt. Wat kan ons nu nog overkomen ? Hoogstens een bericht dat de hele familie voor de komende 6 maanden naar La Angostura is op vakantie. Ik zou het niet geloven, want dromen zijn bijna altijd bedrog.


10 Reacties

 1. Maria zei:

  Ze zijn dan toch nog niet zo dom,dat ze nu in de gaten krijgen ,dat steeds meer mensen zich van hen afkeren.Ik ben alleen benieuwd hoe er nu weer op dat charmeoffensief gereageerd gaat worden,of het ze dan weer gaat lukken,of dat een groot deel van de bevolking er niet meer intrapt.
  Eens is de maat vol,hoe koningsgezind iemand ook is.
  Je kunt niet generatie’s lang alles maar onder het kleed schuiven,zelfs koninklijke familie’s niet.

 2. Harry zei:

  @pe

  En geen zakcentje mee !!
  Dat is niet echt nodig hoor zie link
  Die ,,mensen,, redden het wel ook zonder dat zakcentje denk ik maar het jammere met zulk soort ,,mensen,, is dat ze NOOIT genoeg hebben. AMEN.

  http://www.mokumtv.nl/oran004.htm

  (niet helemaal up to date maar toch)

  Groetjes allemaal en sterkte.

 3. pe zei:

  @Harry Wij gaan er al vanuit dat de gestolen goederen vóór de reis reeds zijn ingeleverd en/of geconfisqueerd door de staat=belastingbetalers; dat bedoelen wij dus….

 4. annamarie zei:

  Ik sta steeds weer met open mond te kijken hoe “het volk” deze mensen adoreert. Wanneer zouden hun ogen eens opengaan, een doorsnee familie die zoveel schandalen in hun familie gehad/heeft, zou associaal genoemd worden.

 5. beukema zei:

  Als jullie allemaal een villa in Wassenaar en in Monaco zouden hebben met een paar dikke autos voor de deur, zou je niet zo reageren!

  Alleen Jan Modaal doet dat.

 6. MOI ! zei:

  Beukema!..
  WAT EEN BEPERKTE EN ZIELIGE REACTIE!
  Meer dan dat komt hoogstwaarschijnlijk niet bij u op.

  Verspilde tijd..

 7. R. Hartman zei:

  yo, beukema.

  Dat hangt er maar van af of je eerlijk gewerkt hebt voor dat eigendom, of dat je het bij elkaar gejat hebt.
  In het eerste geval heb je ongelijk, in het laatste geval het grootste gelijk van de wereld. Soort zoekt soort, nietwaar?

  Blijft de vraag in welke categorie we jou moeten indelen, ik vermoed in de laatste…

 8. Driek zei:

  Wat hebben die mensen toch altijd met hockey? Jaren geleden, na afloop van een hockeywedstrijd, stormde Willem het veld op, om de hockeymeiden te feliciteren met hun overwinning. Daar is toen veel over te doen geweest, of een koninklijk persoon dat wel mocht doen. Maar, ik wist toen héél héél zeker, dat die koninklijke figuur, verstandelijk niet helemaal in orde was, of met andere woorden: niet helemaal goed bij zijn hoofd! Ik overweeg, om bij de kroning van W.A. -, als die doorgaat tenminste, de vlag (die ik weliswaar nog moet aanschaffen) – om dan die vlag halfstok te hangen. Echter, ik zal dan wel weer de enige zijn, hier in het dorp, die zoiets doet. Vroeger, in mijn jeugd, mocht ik geen stap buiten de deur doen op koninginnedag. Er waren toen – zo lijkt het – meer mensen dan tegenwoordig, gekant tegen het koningshuis, en dat waren vooral de socialisten. Want – die waren, tijdens hun ontstaan en opkomst, begin 20e eeuw, zeer fel tegen de Oranjes. De vooral de Christelijke partijen (God, Koningin en Vaderland), die stonden vooraan en adoreerden het koninklijk huis. Wim Klinkenberg heeft in zijn boek “Prins Bernard,” een onthullend verslag geschreven, over het Rovershuis Oranje. Trouwens, het is je toch niet voor te stellen, dat die Willem, op het paleis op de Dam, staande op het bordes in zijn operetteuniform, wordt ingehuldigd? Man Man, wat erg!

Comments are closed.