Mexicaanse griep, zo zijn onze manieren

1100967_prohibition_sign_41

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn, als het op de eigenzinnige wijze die de bewoners van dit land karakteriseert omgaat met de Mexicaanse griep.  De griep met de inmiddels geheimzinnige code naam H1N1.  Iedere dag bombarderen de diverse TV kanalen in Frankrijk het publiek  met reclameboodschappen hoe je een besmetting met het virus dient te voorkomen, waarbij het schijnt of de Fransen nu pas voor het eerst het tot nu toe voor hen onbekende fenomeen “handen wassen” hebben uitgevonden. Het kan nog gekker.

Ook de Franse bedrijven die rond de klok werken ( echt ze bestaan !) doen er van alles aan, om hun werknemers er van te doordringen dat zij voorzichtig moeten zijn. Het ochtend- en avondgezoen ter begroeting moet vervallen, maar de kroon spant een bedrijf, dat zijn mannelijke employees verbiedt om nog langer met een stropdas op kantoor te verschijnen. Men heeft namelijk vastgesteld dat tijdens het niezen of heftig uitademenen er virusbacillen op de das terechtkomen en dat zou volgens de directie van het desbetreffende bedrijf wel eens een gevaarlijke bron van besmetting kunnen zijn. Dus geen dassen meer ! Het wachten is nu op de personeelschef ,die bedenkt dat een paar nieuwsgierige bacillen zich bij de dames wel eens zouden kunnen nestelen in een laag decolleté en de zich daaronder bevindende BH. Dus dames vanaf morgen de korfjes gewoon uit en thuis laten. Wat een volk.

sark_128301tU heeft het inmiddels waarschijnlijk al elders gelezen, maar “Le Petit”, zoals de Franse president inmiddels genoemd wordt, heeft geblunderd. Voor een bezoek dat hij zou brengen aan het bedrijf Faurecia, was er een stille wenk van het Elysée gekomen, dat vor de obligate “statiefoto “van de president met het pesoneel, er uitsluitend personeelsleden aanwezig mochten zijn die niet groter waren dat Sarko, oftwel zo rond de 1, 65 m. Of  Sarko aan Angela ook telkens vraagt of zij voor hem door de knieën wil gaan is niet bekend.