“wat doe je hier nog”?

top_logo_index1

Of de in Spanje voorlopig vastzittende Transavia vlieger Julio Alberto Poch erg blij is met de reklamekreet van zijn ex werkgever Transavia : “wat doe je hier nog”? wagen wij te betwijfelen. Poch voorlopig vastzittend in een gevangeniscel in Madrid, zal echter ook niet veel trek hebben in  deze  hier boven afgebeelde welkomstkreet van zijn oude vaderland.

Het advocatenduo Gerard Spong (NL) en Ignazio Pélaez zijn er gisteren niet in geslaagd de Spaanse rechter Eloy Velasco te bewegen, om Poch in afwachting van de 2e zitting van de rechtbank voor ongeveer 45 dagen voorlopig te laten overnachten in een Madrileens appartement. U weet waarvan Poch beschuldigd wordt en hoeven wij hierop niet verder in te gaan.

Maar wat wel vreemd is, zijn een aantal feiten, die wij al eerder in 2 artkelen in Geennieuws beschreven. Een korte samenvatting :

1) Al in 2007 was de Transavia directie middels een AIVD rapport op de hoogte over het verleden van Poch

2) Collega’s van Poch hebben hem o.a. middels e mail aangegven bij de Nederlandse politie. Wat is hierna gebeurd. Is de aangifte aan Poch meegedeeld en hoe kun je als “aangever”later nog met zo’n collega in de cockpit kruipen en werken ?

3) Ben Bot, de oud Nederlandse minister van Buiteblandse zaken en werkaam bij een Haags PR bureau vloog volgens Argentijnse bronnen in december 2008 naar New York om daar met hoge Argentijnse ambtenaren over de zaak Poch te praten ! Op wiens verzoek en wie betaalde hem ?

4)  In Januari kwam een Argentijnse onderzoeksrechter naar Nederland om hernieuwd over de zaak Poch te praten. De onderhandelingen vonden niet bij Transavia plaats, maar op het hoofdkantoor van de (ex) KLM te Amstelveen.

5) De vader van Maxima, Jorge Zorreguieta ligt in Argentinië onder vuur vanwege zijn rol in het Videla regima en men dreigt  hem zijn staatspensioen af te nemen . Er is in Argentinië een onderzoekscommissie ingesteld om dit te bewerkstelligen. Wat was de feitelijke rol van Zorreguieta ?

6) Pas tijdens zijn laatste vlucht wordt Poch in Spanje gearresteerd. Wil Nederland even buiten schot blijven en heeft het probleem doorgeschoven naar Spanje, waar Poch dit jaar toch al vaker geland zal zijn? Nederland levert in principe geen geen staatsburgers uit, Poch heeft naast het Argentijse paspoort ook een Nederlandse pas, maar toch ?

Résumerend durven wij te stellen dat deze zaak aan alle kanten stinkt en  veel er op wijst dat er aan Nederlandse zijde  – zie punt 5 – een handeltje gedreven is.

Dat de verdediging van Poch natuurlijk namens hem in alle toonaarden ontkend dat Poch bij de zgn. dodenvluchten betrokken was, is duidelijk. Daarbij zullen natuurlijk zoals in elke strafzaak alle registers worden opengetrokken om Poch in de luwte te krijgen. Wie betaalt overigens dit zeer dure advocatenduo, die samen per uur zonder reiskosten toch gauw een 1500 kosten ?

Het zou toch niet zo zijn, dat Poch een microkredietje heeft kunen afsluiten? Of…………………..


3 Reacties

 1. Bas zei:

  Als Poch zou gaan praten dan kan er veel gebeuren.
  Zoals een kapitein op een schip is de piloot altijd diegene
  die weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt.
  Dat moet wettelijk vanwege verzekering en andere belanghebbende.
  Een aanklacht van deze proporties kan veel schade berokkenen aan onze goede handel en familie belangen en worden door de staat vergoed vanwege het nationale belang.
  Spong als een gedegenereerde redder des vaderlands is de juiste man om onze belangen te verdedigen.
  Het was per slot van rekening een feestje van Argentijnen onder elkaar waar honderden onbelangrijke mensen uit vliegtuigen gegooid zijn, Spong, zo wat ?

 2. Vierbander zei:

  @ Bas, leuke reactie en proef ik juist dat jij uit het metier komt ? Inderdaad zou het wel eens zo kunnen zijn dat als Poch echt gaat praten een aantal mensen hier niet blij van zullen worden.Je kunt van Poch denken wat je wilt, en idem Spong en ik ga mee met je reactie, maar het is vreemd dat juist collega’s hem in eerste instantie hebben aangegeven. Waarom ?Ik zou met een dergelijk iemand niet de “bok” meer willen delen. Enfin, mocht mijn eerste zin op “waarheid” berusten, lees ik dat wel. Salut
  ex PH – TRQ .

 3. wim3 zei:

  Het zal niemand verbazen als Poch opeens aan een merkwaardige ziekte zal bezwijken. Er zijn meer mensen op geheimzinnige wijze van het oranjebal verdwenen. Laat het nu toch eindelijk eens tot iedereen doordringen: WE LEVEN IN EEN ORANJEDICTATUUR! Als dat niet goed tot u doordringt dan heeft u of de lagere school niet afgemaakt, of u sluit uw ogen voor de werkelijkheid, of het kost u teveel moeite om wat achtergrond informatie over de zogenaamde oranjes te verzamelen en te lezen. Doe dit niet schouderophalend af maar doe moeite!

Comments are closed.