Willem Alexander, Machangulo, it stinks……

231317_plastic_shitHè, hè , daar zijn wij weer en met de geur van een stinkend projekt nog in onze  neus, zullen wij proberen u een indruk te geven van wat er zo allemaal in het land waar onze WimLex zo van houdt , gaande is.

Dat het geheel Zooooo stinkt, dat zelfs een expert op water- en sanitairmanagement dit niet weg kan  spoelen, daar bent u inmiddels al van op de hoogte.

prince_willemDrie spindoctors moeten de prins helpen zijn positieve imago ( zo hij dat al ooit gehad heeft) weer wat op te kalefateren. Het  is te hopen dat dit niet dezelfde heren zijn, die ook al eerder onze falende dames ministers moesten assisteren, ofschoon, het zou misschien wel beter zijn, want dan is de voortdurende tragikomedie die de Nederlandse belastingbetaler bakken  met centen kost, misschien eerder en definitief afgelopen. Wimlex is inmiddels een expert in het ontlopen van zijn verplichtingen, maar claimt wel constant zijn voorrechten, het opzetten van een stichting Machangulo was daar een goed voorbeeld van. ( had ie ook niet zelf bedacht, nee toch? , want onder die pet zit niks).

Maar ter zake: Middels Panorama Investors die de uitvoering van het bouwprojekt aan de Machangulo S.A ( een Mozambikaanse vennootschap) heeft uitbesteed, die op een terrein van bijna 10.000 hectare een aantal villa’s  laten neerzetten voor diegenen die hun geld niet bij de DSB Bank hadden ondergebracht. Op kavels van 1 tot 2 hectare komen villa’s te staan, waarbij de villa maximaal 60 x 60 m bebouwd oppervlak mag hebben, dus 3.600 m2 ( gemiddeld passen hier 36 Nederlandse huisjes in). Daarnaast mag er voor het  ” bedienend personeel” nog wat bijgezet worden, denk aan 10 à 12 slaapplaatsen. De kavels moeten minstens 100 meter van de kustlijn liggen, maar Royalty breekt wetten en zo liggen de 2 kavels van Wimlex op 50 meter van de kustlijn. Zoals u weet, heeft Wimlex niet èèn kavel gekocht, maar twee, ( 2)  dit in tegenstelling tot wat de Reichs Verfolgungs Dienst ons wil doen geloven.

Hiermee houdt het echter niet op. In 1992 werd tijdens een International Biodiversity Accord in Rio de Janeiro door een groot aantal landen , waaronder ook Nederland besloten , dat Machangulo een zgn. Center of Plant Diversity zou worden, waarvan er slechts 250 in de gehele wereld bestaan. Dit alles onder auspiciën van de Verenigde Naties, die zelfs overweegt het gebied uit te roepen tot Wereld Erfgoed. Dat dit allemaal haaks staat op de bouwplannen van een aantal boven modaal gevulde rovers dezer aarde, zal u duidelijk zijn.  Door de polemiek die er ontstaan is vanwege de plannen ( en tegenwerking) van de prins, zien inmiddels zijn buren hem liever verdwijnen dan komen. Want ondanks het feit dat het gehele terrein – wij zijn immers zo begaan met onze Afrikaanse medemens – wordt omgeven door een zwaar beveiligd hekwerk ( elektrisch, honden, bewakers) stellen de buurtjes, zoals o.a. Herr Flick de belangstelling , niet bijster op prijs.

350240_inside_the_bathroomHoe gaat het nu met de arme lokale bevolking, die door dit projekt opeens opgestuwd worden in de vaart der volkeren ? Slecht ! Weliswaar zijn er schone plannen voor scholen, een dorpshuis en huizen voor lokale bewoners die zich bij het aanzien van Wimlex en de zijnen in het stof zullen werpen om de prins c.s. toch een beetje een Nederlands gevoel te geven, maar daar komt niet veel van terecht en zo zijn b.v. toiletten niet aangesloten op een riool, maar een goede pot, doet het natuurlijk aardig als je een sanitair expert als buurman hebt.

Over het feit of Panorama Investments de grenzen van het projekt wat naar eigen inzicht heeft uitgebreid, lopen de meningen uiteraad uiteen. Maar ik denk, dat wij er vanuit mogen gaan dat de geruchten over een lokale schietpartij, omkooppraktijken enz. niet uit de lucht zijn komen vallen.

De conclusie van de zijlijn ? Wimlex zou er beter aan doen een vakantieverblijf ergens in Europa te zoeken. Wil hij zo nodig een keer naar Afrika kan hij altijd nog contact opnemen met Rick Felderhof en bovendien 8.000 kilometer naar Mozambique, 11.000 kliometer naar Argentinië , hoe komt hij tzt. nog aan regeren toe ?  Of nemen wij toch afscheid , zou niet verkeerd zijn !


9 Reacties

 1. marieke zei:

  Wie betaald deze 3 spindokers? Wij……het plebs die deze verwende, over het paard getilde domme jongen zijn uitkering geven!

  Trouwens, meneer had ook nog een stukje land erbij veroverd en dit aan zijn amerikaanse vriendje voor veel geld aangeboden zonder dat Balkenende ervan op de hoogte was!

  Lekker jongetje dat komende koninkje. Terug naar de middeleeuwen, het roven blijft in de genen zitten.
  Amen…………..

 2. peter zei:

  Wat een dropje he, die jongen!

  Heeft veel genen van zijn nazi grootvader, gemengd met die van Bea, wordt het een rover eerste klas!

 3. pe zei:

  Complimenten voor dit betere graafwerk, al komt er een onverdraaglijke rotlucht naar boven. Bovenal zijn de leugens die er rondzingen ook niet van de lucht.

  WAT moet er gebeuren om dit zootje ongeregeld ertoe te bewegen hun gastland met achterlating van al hun rijkdommen de rug toe te keren?

  VOORAL NIET op hun schreden terugkeren en een huisje op Texel huren!! Zolang de familie zo bezig is, kunnen wij ons rustig voorbereiden op een leven zonder hen, een regering zonder koning, geen onnozel praatje pot meer tijdens de thee op maandagmiddag, stukje staatsschuld wegwerken, koetsje omsmelten en er voedselpaketten voor kopen, enz. enz. Beste familie Von Mecklemburg-Schwerin-Lippe-Biesterfeld-von Amsberg-Zorreguita: Vaarwel! Wij zijn het zat.

 4. Tjibbe zei:

  @ Pe, wat betreft dat huisje op Texel, mijn vader had een kennis die haar huis op Schiermonnikoog verhuurde. Kreeg een telefoontje uit Apeldoorn, familie Flapoor en aanhang. Wilden het huis huren voor 1 week. Huursom afgesproken, en je begrijpt het, niet betalen. Na de inspectie van het huisje bleek er voor circa 3000 gulden schade te zijn. Gordijnen gescheurd , behang bevlekt etc. Na 11 maanden weer een telefoontje of ze het huis weer konden huren ( het was zo gioed bevallen) kennis dreigde naar de Telegraaf te gaan, toen werd er betaald , maar 2e maal huren dat maar niet.

 5. anne hilverda zei:

  TJIbbe, Tjibbe, en dat van de familietak waarvan ik nog dacht dat die het minst onfatsoenlijk waren. Ik ben geschokt.wat hebben die vandalenjongens dan voor opvoeding gehad?
  en wil Margriet in zo’n bende leven? als keurig verpleegstertje heeft ze toch anders geleerd?

  goed dat jouw familie met de telegraaf dreigde. dat zouden ze meer moeten doen,het volk bedoel ik.

 6. De Woeste Burger zei:

  Zolang WIJ deze continu vakantievierende familie von Amsberg betalen hebben we recht op alles! Uit eigen zak kunnen ze zowiezo niets betalen. Hun hele kapitaal komt van de staat, van ons dus. En de basis van hun kapitaal komt trouwens uit de zeer lukratieve handel in opium (indonesie) door hun grootvader Wiilem I, en/of II en/of III. Grrrrrrrrr…. WOEST ben ik.

  Kijk ook even op de zeer verhelderende website van http://www.prorepublica.nl
  En om in deze bizarre tijden nog even te lachen over de Amsbergjes.
  Satirisch filmpje van BNN die de koninklijke familie op de hak neemt, door middel van kleipoppetjes. Bijna twee jaar is hier aan gewerkt. Bijzonder leuk.
  http://www.youtube.com/watch?v=W4YFdeD9RgI

 7. willem zei:

  Het hoge woord is er uit; Machangulo is verklaard tot bastion. Eerst werd er een stichting tegenaan gegooid, kronkelde de premier zich in alle bochten, en nu krijgt meneer 3 (let wel U leest het goed) DRIE spin docters. Zegt wel wat over de situatie.

  Het blijkt dus dat meneer Wim Lex stampvoetend zijn zin wil doorzetten en dat er dus een aantal mensen nodig zijn om zijn imago wat op te kalefateren. Nu is het wachten totdat deze ook weer fouten gaan maken, want dat kan niet uitblijven en het volgende schandaal is in de maak.

  Nee Wimpie is heel hard bezig de positie van de oranjes en daarmee de monarchie te ondermijnen en daar ben ik erg blij mee. Een beter bondgenoot kan ik als geaard republikein niet krijgen. Door zijn niet te evenaren dommigheid krijgt ie het werkelijk voormekaar de bevolking tegen het koningshuis te laten keren. Dat hierop de constitutie op de schop gaat in welke vorm dan ook lijkt me niet meer dan een logische toekomstige stap.

  Mijn grootste angst is echter dat we parlemtair voor een ceremoniele monarchie (Zweeds model) kiezen. Hierdoor zijn we weer niet van de oranjes en hun tentakels verlost. Tentakels die langer zijn en dieper gaan als dat zo menig een beseft.

  Zolang deze rotte kies niet is getrokken zal nederland een halve democratie blijven, bestuurd door bestuurders die buigen voor een clubje die zichzelf door god op een troon geplaatst ziet. Lees de nederlandse grondwet er maar op na….te zot voor woorden.

 8. anne hilverda zei:

  Maar in die grondwet staat wel dat ze van willem 3 moeten afstammen en dat was niet meer mogelijk (impotentie,geslachtsziek etc.) dus zijn ze van een andere familie, waarschijnlijk de ranitz.
  Nu schijnt Balkenende er een grondwetwijziging te hebben doorgejast als hamerstuk (en de sufkoppen in de Kamer sliepen natuurlijk weer) dat ze van wilhelmina moeten afstammen.
  Om alle eventuele rottigheid met dna natuurlijk voor te zijn.
  de onderdanige zeeuw. die man maakt meer kapot dan ons lief is.

Comments are closed.