Willem wordt wakker

1100279_curled_up_sleeping_dogKunt u zich het volgende liedje nog herinneren ?  Even diep nadenken en teruggaan naar 1958 !!!! Was u er toen nog niet ? Enfin speel het liedje af en lees verder.

 

 

 

http://www.bol.com/nl/p/muziek/100-onvergetelijke-liedjes/1000004004574891/index.html;jsessionid=7265DEF6590CAE744FEC16D69FD2BB22.ps42#product_images 

waarbij onze excuses voor het wat ongelukkig plaatsen van de link waarop u naar dit liedje kunt luisteren . ( met dank aan Bol.com)

Onze Willem, waarschijnlijk vermoeid door het feit dat hij 365 dagen per jaar voor het heil en aanzien van Nederland onderweg is, had afgelopen vrijdag in Kopenhagen een verkeerde start. Toen hij om negen uur aankwam om deel te nemen aan de verkiezing voor een voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité ( IOC) waar onze prins veel van zijn tijd instopt, bleek de verkiezing al achter de rug. De prins was een half uur te laat. Of dat lag aan het feit, dat de prins er al van droomt Koning te zijn en dan het gezegde “Noblesse oblige” hanteert , dus te laat komen mag, men is van adel, of dat de prins nog niet op een digitale klok kan kijken die naast zijn bed stond, wie het weet, mag het zeggen.

Het haastig aangevoerde excuus, dat de met een half uur vervroegde verkiezingstijdstip niet aan de prins was doorgegeven, verwijzen wij maar naar het land der oranje fabelen. ” Het niet weten, vergeten zijn” of andere slappe verhalen, zoals “stemmen in je hoofd”  zijn in ons land imiddels al goed ingeburgerde argumenten, waarmee falend functioneren wordt verklaart. Ze zijn aan de orde van de dag en worden met gretigheid gehanteerd door falende rechters, burgemeesters, ministers, staatssecretarissen en kamerleden en tenslotte, door andere van misstappen beschuldigde personen, dus waarom niet door een “prins”, die zich zo verbonden voelt met zijn plebs.

Even dook nog de gedachte op, dat Wimlex een advertentie aanbod aangenomen had van BETERBED, maar dat kon niet bevestigd worden.

Misschien voor zijn verjaardag een polskoekkoeksklok voor Willem ? Ofschoon ? Ik kan mij voorstellen dat Willem aan de koekkoek gaat vragen waarom hij roept.


3 Reacties

 1. pe zei:

  Allemachtig, werkt hij 365 dagen per jaar, verslaapt-ie zich ook nog! Waar haalt hij de tijd vandaan? ’t Is een toverprins.

 2. Maria zei:

  Het zou mij toch niet zo verbazen als het Olympisch Comité het tijdstip inderdaad vervroegd zou hebben.
  Mischien om er zeker van te zijn dat iemand het zou mislopen?

 3. spanjool zei:

  Tja als je je de hele dag met water en sanitair in Afrika moet bezighouden kan je je wel eens verslapen. Vraag me in alle ernst af of dit onder dienst of privé reizen valt want wat hebben we er in NL aan als hij een van zijn vele hobby’s uitoefent die ons als burger geen cent opbrengt. In aanvang snapte ik niks van zijn voorkeur voor Afrika, want heb daar enkele jaren ervaring zo ook met het sanitair daar. In veel landen is er een gebrek aan stromend water en zo ook toilet papier. Is het er wel aanwezig dan kan je beter ergens achter de bosjes je behoefte doen, want de stank, viezigheid en de miljarden vliegen zijn niet om te harden. Maar daar heeft domme Willem niet aan gedacht. Of misschien toch wel ? Hij ziet veel kansen daar in Mozambique zou hij een plee fabriekje gaan beginnen ?

Comments are closed.