Den Haag : Belastingen zijn diefstal

national-city-bank-robbery-wsbtDe verontwaardiging over de zoveelste ordinaire roofpoging uit den Haag, de  “eerlijke” Oei,Oei, pas op als een limburger dat zegt)  kilometerheffing van Camile Eurlings is nog niet geluwd, of de rovers in het gehele land komen al met nieuwe pogingen om er  maar vooral  voor te zorgen dat de burger geplukt wordt, waarbij, neemt u het van mij aan, er tevens getracht zal worden b.v. centen die door foutieve investeringen ( Icesave debakel) frauduleuze ambtenaren,  de zich overmatige verrijkende overheidsdienaren gemaakte “verliezen” in een keer weer  op de burger te verhalen.

Ik schreef het al een paar dagen geleden, de poging van Camiel Eurlings om een verandering in de belastingen als een eerlijk voorstel te presenteren was al bij voorbaat niet te vertrouwen, trouwens wanneer valt de belofte van een politicus met een enkele uitzondering daargelaten wèl te vertrouwen ? Allemaal van hoog tot laag hebben ze inmiddels het graai- en grabbelspel goed onder de knie en dekken elkaar, mocht het fout gaan.

De provincies en daarmee ook de gemeentes zouden door de kilometerheffing van Eurlings ongeveer 1.4 miljard euro “mislopen”, en dat kan natuurlijk niet .Op zich zelf ook best te begrijpen, maar, en daar komt weer  het onbetrouwbare van een politicus en in dit geval Camiel Eurlings naar boven, kom niet aan met verhalen over eerlijkheid, draagvlak , terwijl je weet dat je de boel gewoon staat te belazeren.

Want, beste lezers, einde afgelopen week  werd een “eerlijk plan” door Eurlings gelanceerd en nu 2 dagen later weten de provinciën en gemeentes al hoe de “compensatie belastingen” er uit moeten zien ! Zo snel heeft toch nog nooit een ambtenaar gewerkt. Kunt u zich voorstellen, dat provinciale bestuurders het weekend bij elkaar kwamen, geschrokken door het feit, dat zij inkomsten gaan missen en dan 2 dagen later al met het plan komen om een inwonertaks of ingezetenenheffing te introduceren ? Kom nou, dat plan lag al lang op de plank, want kamergeleerde  Peter Bauke Boomsma, een Twentse hoogleraar weet vandaag te melden, dat hij dit plan al in 2002 lanceerde. De ingezetenenheffing kan gemakkelijk gestapeld worden op die van de waterschapsbelastingen. De in bijbanen grossierende Boomsma was jarenlang namens het CDA lid van de eerste kamer en zijn adviezen zijn nou niet bepaald objectief te noemen. 

CrookDus beste Nederlanders, ik zal het maar even kort door de bocht gaan :  U wordt weer genaaid waar u bijstaat. Voor velen, met name CDA, PvdA en misschien wat C.U kiezers een lekker masochistisch gevoel, zij hielpen dit soort ordinaire truckenbouwers aan het bewind, maar voor de gewone harwerkende, weldenkende Nederlander echter heet dit gewoon kiezersbedrog en wordt het de hoogste tijd dat of via de oppositie deze club rovers naar huis gestuurd wordt ( wat mij betreft zou een tribunaal wegens bedrog van de burger ook een optie zijn)  en er iemand opstaat die moet trachten de bezem door deze Augiuasstal te halen. Een ander alternatief is, zelf zoals Fransen, Belgen , Duitsers dat doen het initiatief nemen en overgaan tot een massaal volksprotest.

Maar wat ben ik weer aan het dromen.


1 reactie

Comments are closed.