Strand voor “Moslima’s Only” komt er

1242445_finally_holidays

Het lukt dan nu eindelijk : het uitsluitend voor moslima’s bestemde stuk  Zandvoortse strand komt er.En daarna ?

In eerste instantie was er sprake van, dat na overleg met het landelijk orgaan moslim vrouwen in Nederland dit uitsluitend voor moslima’s bestemde stukje strand in Zandvoort zou komen. Het college van burgemeester en wethouders stond niet afwijzend ten opzichte van dit voorstel, dat ongetwijfeld gelet de reacties ook van moslima’s uit Duitsland een extra impuls gegeven zou hebben aan de toeristeninkomsten van de Noord Hollandse badplaats. En gelet de toch al precaire financiële situatie van veel gemeentes is iedere cent extra uiteraard welkom. Het gereserveerde stranddeel zou ongeveer halverwege de Zandvoortse boulevard komen en afgesloten worden voor niet moslims en mannelijke moslims. B en W van Zandvoort had echter buiten de waard gerekend.

 

 

 

large_2835_78545De Noord Hollandse hondenhoudersvereniging, Blaf Eens Buiten de Deur (BEBdD) heeft protest aangetekend tegen het plan. Het zou namelijk betekenen, dat een hondenbeziter die zijn wandeling langs het Zandvoortse strand wil maken, gedwongen wordt voor het gereserveerde en afgesloten gedeelte van het strand de boulevard op te zoeken, daar zijn wandeling voort te zetten, om na enkele 100 meters weer af te zakken naar het strand. Het zelfde geldt overigens ook voor haringkarren, ijsco verkopers en deelnemers aan de jaarlijkse strand vierdaagse. Het plan gaat dus niet door.

 

 

0_61_021007_lifeguardsMaar er daagt hulp. De Marokkaanse burgemeester van Rotterdam,de heer Aboetaleb, die natuurlijk beter als geen ander de hoge nood van zijn geloofszusters kan aanvoelen, heeft nu een plan gelanceert dat voldoende draagvlak heeft in zijn gemeente om door te kunnen gaan. Het uiterste tipje van de nieuw aan te leggen en op te spuiten 2e Maasvlakte wordt nu het Halal Beach Eldorado voor de Fatima’s  en haar zusters. Het terrein van circa 10 x 100 meter wordt  voor nieuwsgierige buitenstaanders afgeschermd met ondoorzichtig gaasdoek, op het strand gaat de gemeente Rotterdam wintervaste palmbomen neer zetten, zodat ook gedurende de herfst- en wintermaanden onze  zusters zich thuis zullen voelen, aldus Aboetaleb. Zelfs voor Lifeguards is gezorgd, deze worden speciaal voor het seizoen overgevlogen uit Sydney. ( fot AP)

Er kan slechts nog door een instantie roet in het badplzier van deze nieuwe” Nederlandse “dames gestrooid worden, namelijk van de Nieuwe Waterweg Loodsvereniging. De leden van deze club zorgen namelijk voor de veilige in- en uitvaart van de zeeschepen o.a. langs de Maasvlakte. De loodsen hebben hun vrees uitgesproken dat bij het mogelijk kunen zien van zoveel tropische verrasingen in een extra wikkel melkchocolade, de loodsen, kapiteins en stuurlui hun gedachten er niet meer bij kunnen houden en hun blik teveel op het damesparadijs zullen richten. De loodsen zijn vastbesloten e.e.a. voor de rechter uit te vechten.

Waar willen wij, Nederlandse, geboren en getogen, vrouwen een stuk strand waar geen marokkaanse of islamitische mannen en vrouwen mogen komen. Is er nog plaats voor ons?


1 reactie

Comments are closed.