Zwangerschapsverlof ook voor vrouw zonder kind

1208091_baby_boy

In blijde verwachting, het kan haast niet meer in deze drukke gejaagde tijden en het is dan ook geen wonder dat vrouwen die kans gezien hebben ondanks hun stormachig beklimmen van de carrëreladder om het glzaen plavond te doorbreken, snakken naar zwangersschapsverlof.  Terwijl er in ons land stemmen opgaan om ook die arme vader verlof te geven, kan het nog anders.

Het Britse blad Red Magazine heeft een onderzoek uit laten voeren en daaruit blijkt, dat ook vrouwen die nooit een baby gekregen hebben, vinden dat ook zij recht hebben op zwangersschapsverlof.  74% van de vrouwen die gevraagd werden aan het onderzoek mee te doen vinden, dat zij net als vrouwen met kinderen, recht hebben op zwangerschapsverlof en dat deze 6 maanden zou moeten duren. In Groot Brittanië kan dat verlof overigens oplopen tot maximaal 1 jaar. Vrouwen zonder kinderen zijn vaak jaloers op hun collega moeders, niet vanwege het feit dat zij zelf ook kinderen wensen, maar vanwege het feit dat zij 10 jaar of meer voor een bedrijf werken, zonder er eens even lekker betaald tussen uit te kunnen gaan.

I Nederland is het nog niet zo ver, maar te voorzien valt dat homo sexuele en lesbische stellen die een kind adopteren ook zwangerschapsverlof willen en er binnenkort de AOW gerechtigde leeftijd weer een jaartje verschoven moet worden,  omdat er nog minder mensen zijn die bijdragen aan de kosten.


2 Reacties

  1. anne hilverda zei:

    En wat als je hond een nestje gaat maken? Een hond is een familielid en de geboorte van puppies een evenement waarvan het hele huis op de kop staat.
    En het is als met Croma, je moet er even bij blijven.
    Dus puppyverlof!

  2. Transformator zei:

    De kern zit ‘m dus in: “vanwege het feit dat zij 10 jaar of meer voor een bedrijf werken, zonder er eens even lekker betaald tussen uit te kunnen gaan.” Prima, dan stuur ik de mevrouw zonder kinderwens zes maanden met vakantie naar Spanje, maar spijker ik haar wel een tas van 30 kilo aan haar buik, 24 uur per dag te dragen, 7 dagen per week en dan 6 maanden lang. Veel plezier, tuthola! “Er eens even lekker betaald tussen uit”. En een half jaar geen drank hè, dat mogen zwangere vrouwen tenslotte ook niet. Meid, je hebt het verdient hoor. Stelletje jaloerse apen!

Comments are closed.