Bomalarm op vliegveld Milaan Malpensa

20091229_malpenOmstreeks 13.00 uur hedenmiddag werd de politie op het vliegveld Milaan Malpensa door schoonmaakpersoneel gewaarschuwd dat zij in een van de herentoiletten een verdacht pakje van 10 x 20 centimeter ontdekt hadden. De toiletten bij de incheckbalies 10 en 11 werden onmiddelijk afgesloten voor het publiek en de militaire explosievenopruimingsdienst geïnformeerd.

 

Met een speciaal daarvoor geconstrueerd waterkanon werd het pakje kapot gespoten, waarna bij onderzoek bleek dat er weliswaar een radio-ontvanger in het pakje zat , maar er werden geen sporen van explosieven aangetroffen. Het pakje zag er verdacht uit, zeker in het licht van de recente gebeurtenissen in Detroit, en was omwikkeld met zwart plakband, waaruit een klein stukje antennedraad stak.