vrijdag
4
april, 2014

ed017c9e22b65f71de128287abdab503-200x200

Mooi tijden waren het, toen je gewoon je auto ergens kon parkeren, er geen begierige aasgieren met wielklemmen en bonnenboekjes om je heilige koe heencirkelden om te zien hoe ze de bezitter een flink aantal euro´s extra afhandig konden maken.  De gemeenten altijd in financiële nood verkerend ( de tering naar de zetten is een onbekend begrip bij de overheid) zaten wanhopig naar nieuwe (roof)bronnen te zoeken en zo werd het parkeergeld geboren. Maar om de invordering gemakkelijker te maken werd het na verloop van tijd de parkeerBELASTING. 

Letterlijk een gouden schot , want als u op een sneeuwerige middag niets om handen heeft. leveren de droge cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek soms onthutsende cijfers op. De parkeerbelastingen zijn namelijk in de laatste 20 jaar in sommige gevallen drastisch gestegen. Kostte in Amsterdam 20 jaar geleden een uurtje parkeren 1 euro, tegenwoordig is dat 5 euro en dat betekent een stijging van 500%. Kreeg u er ook zo veel salaris bij in de afgelopen 20 jaar ? Overigens is een 7 euro trarief in de planning, de verliezen van de Noord Zuid lijn moeten ergens mee gecompenseerd worden.

De 433 gemeenten in Nederland, die parkeerbelasting heffen toucheren hiermee gezamelijk 523 miljoen euro. Tel daar nog eens bij op het geld dat gevraagd wordt voor de zgn. parkeervergunning, want had een slimme ambtenaar ontdekt, je kon mensen ook laten betalen als ze voor hun eigen deur parkeren, want dan hoeven ze niet naar de parkeermeter te lopen, en weer rinkelt de kassa : 131 miljoen, waarvan een zeer groot gedeelte in de kas van de stad van Job Cohen terecht komt.

Reacties en pings zijn gesloten.

4 reacties

 1. harrie Schreef:

  ik woon in dronten, ik weet het, het merendeel van de nederlandse bevolking zou er niet eens begraven willen worden, maar toch, ruime parking overal en bovendien…gratis…
  dit mag ook eens gezegd worden.

  Geplaatst op december 17th, 2009 at 20:57

 2. Transformator Schreef:

  De gemeentebegroting afhankelijk maken van parkeerboetes van je potentiële stemmers… Politieke zelfmoord als je het mij vraagt. De overheid is er voor de burger? Wat een sprookje. Betalen zult U! Bij de gemeente zijn ze echt zo dom dat ze niet beseffen dat de burger intussen goed is opgeleid en de overheid door heeft. Wacht maar als de nieuwe burgemeester wordt gekozen. Oh nee, dat is ook zo: in ons land wordt deze niet gekozen. Betalen dus, en vlot een beetje. Emigreren dan maar?

  Geplaatst op december 18th, 2009 at 00:11

 3. henk Schreef:

  @ harrie, en is er niets mis met Dronten, ik denk dat veel mensen graag met je zouden willen ruilen, licht, natuur, ruimte en zwaai zwaai naar de Amsterdamse grachtengordel met door de Noord Zuid lijn verzakkende huizen.

  Geplaatst op december 18th, 2009 at 10:56

 4. henk / Parijs Schreef:

  @ transformator : Emigreren ? velen zijn je voorgegaan, waaronder ondergetekende. Maar pas op van de 30.000 Nederlanders die elk jaar naar Duitsland gaan, komt 50% weer terug, ze kunnen niet aarden tussen onze oosterburen. Frankrijk dan ? Veel ruimte en VRIJHEID, maar het vergt veel aanpassing tussen een geheel anders denkend volk. En vergeet niet, dat veel NL ers toch niet zonder de kinderen en kleinkinderen kunnen. Ik ken een stel die 1200 km van Uutercht wonen in F en elke 6 weken naar NL rijden voor the kids. Hoe lang hou je dat vol als je de 65 genaderd bent ?

  Geplaatst op december 18th, 2009 at 11:01

© Geen Nieuws 2007 - 2014. Alle rechten voorbehouden.