Het Belgisch koningshuis, het kan ook anders

media_xl_3235725Dat je het als vorstenhuis ook anders kunt doen, dan onze oranje familie, die ondanks zalvende praatjes over sombere tijden en de broekriem aanhalen, gewoon doorgaat met zich zelf over de rug van de belastinbetaler te verrijken, laat het Belgisch koningshuis zien. Het ligt niet in de bedoeling om reklame te maken voor een monarchie, maar in tegenstelling tot hetgeen in ons land mensen boos maakt, pakt  het Belgisch vorstenhuis het  anders aan. Misschien een voorbeeld ?

De dotaties om maar eens een chique woord te gebruiken,maar u mag het ook gewoon de gedwongen afdrachten aan het vorstenhuis noemen, vallen voor het eerst komend jaar in België lager uit dan in de voorafgaande jaren en daarmee laat het Belgisch koningshuis zien dat het ook anders kan ( dan in Nederland).

In vergelijk met 2009 gaan de betalingen aan het Belgisch vorstenhuis 2.67 procent naar beneden en voor het jaar 2011 komt daar nog eens een daling van 4.01 procent bij. In euro’s betekent dat koningin Fabiola het met € 132.000 per jaar minder moet doen, prins Filip ontvangt € 85.000 minder , prins Laurent levert € 29.000 in en tenslotte al prinses Astrid € 27.000 missen.

Nu kunnen wij natuurlijk discussiëren over het feit, dat deze bedragen in feite een modaal inkomen +++ zijn, dus dat het allemaal wel meevalt voor onze belgische “vrienden”, maar in ieder geval wordt er een goed voorbeeld gegeven en dat laatste ontbreekt bij de familie von Amsberg volkomen, wat heet de opperlakei probeert e.e.a. ook nog goed te praten, door de referen aan eerder gemaakte afspraken, want ja het met het volk eens zijn, betekent geen kopje thee en….. billenkoek bij Bea. Maar, en het is zo maar een gedachte gebaseerd op de voorkeuren van enige andere van onze bewindslieden, misschien is dat wel lekker!


3 Reacties

 1. henk zei:

  ik ben geen monarchist, maar kan deze (vrijwillige ??? ) aktie wel waarderen, misschien dat ze eens kontakt op moeten nemen met paleis Noordeinde ?

 2. peter zei:

  Schijnbeweging.
  Compensatie zal wel ergens onder de waterlijn plaatsvinden.

  Laten we die lui hier ten paleize maar niet op andere gedachten brengen, ze doen het immers zóóó goed……Zó spontaan en zó gewóón.

 3. maes lutgarde zei:

  ik en veel belgen hebben het er heel moeilijk mee , wij zelfstandigen elke dag maar werken van smorgens zes tot savonds tien a elf uur ( ook administratie enz..)
  Wanneer gaan de prinsen en prinsessen en kindereren eens werken en hun verdiend loon zelf verdienen zoals in NEDERLAND ? WAAROM MOETEN WIJ BELGEN DIT GELAG ALTIJD OPNIEUW BETALEN ?
  erkende nakomelingen ,wanneer gaan jullie ophouden van ons zo veel te profiteren ??????????? DIT BLIJFT NIET DUREN ? DENK ER GOED AAN !!!!

Comments are closed.