Steun ons ( het Oranje fonds)

Cont_vriendenkalenderEn dan toch maar gelijk even er een foto bijgezet, die wij ongevraagd van de openbaar toegangkelijke site van het Oranje fonds hebben overgenomen.

Steun ons, want u zult zich ongetwijfeld ook betrokken voelen bij onze samenleving en uw steentje willen bijdragen.

Dat is de jubelende toon van een fonds waarbij je toch in eerste instantie gelet de naam aan mag nemen dat dit HET FONDS is waar de familie Oranje haar sociale betrokkenheid tracht te vertalen om een stevige duit in het zakje te doen van deze goede doelen.

Nu is uw antwoord al bekend, ze stoppen nooit ergens een eigen duit in het zakje,halen het er zelfs liever uit, dus eigenlijk zou het artikel hier kunnen stoppen.

Maar wij hadden u al beloofd ook ( mede op verzoek van een aantal reageerders) nog verder wat te vertellen over de Nationale Postcodeloterij. Nou daar gaan wij dan, de Nationale Postcodeloterij is de grootste sponsor van het Oranjefonds, namelijk in 2009 met 14.435 miljoen euro’s. Daarnaast zien wij in het jaarverslag van het O.F ook nog de Nationale Sportotalisator met 4 miljoen, de paardenlotto met 30.000 en roep uw zoontje of dochterje gelijk maar even terug, de Krasloterij met 880.000 euro’s. Om dan toch nog even mee te genieten van dit moois, hier de verwijzing naar wat leuke Oranje Fonds familie foto’s :

http://www.oranjefonds.nl/assets/OFCorp2009/jaarverslag_2008/3_jv08_werkbezoeken_koninklijk_paar.pdf

 En wat is de bijdrage van het huis van oranje ? Eeeeh ( om de favouriete uitspraak van onze prins maar even te citeren) , eeeeeeeh , nou, eeeeh , eigenlijk niets, maar nogmaals dat wist u al.

Dit zelfde fonds voor goede doelen, boekte een verlies van 34 miljoen op haar investeringen in aandelen ( koersresultaten / niet gerealiseerde koersresultaten), dus uw goede gift is van harte welkom. Overigens zijn dit de cijfers van het boekjaar 2008.

Maar er daagt hoop aan de horizon, want gisteren werd in Groningen het “glazen huis”gesloten. Het “glazen huis”waar 3 DJ’s zich 6 dagen in opsluiten en middels fondsenwerving trachten geld bij elkaar te sprokkelen voor de bestrijding van malaria. De deur werd gesloten door onze Maxicosy en toen haar gevraagd werd wat mogelijk haar bijdrage zou zijn, wist prinsesje Leersnel te vertellen, dat zoals de DJ’s wisten, er een Oranjefonds bestaat en zij daaruit een gift zouden mogen verwachten, die weer tot stand zou komen door de opbrengst van 1 dag werken(?) door Wimlex en Maxicosy zelf !

Kijk nu weet u ook gelijk hoe de microkredieten die Maxima verkoopt werken, je krijgt gewoon een magere bolknak uit  eigen doos en voor de minder goed opgeleide medeburgers wordt de schone schijn van maatschappelijke betrokkenheid der oranje’s weer keurig in stand gehouden.

Ik ga mijn stoep maar even sneeuwvrij maken, Wim en Maxi zijn verhinderd.


2 Reacties

 1. peter zei:

  Dus als ik het goed begrijp: huwelijkscadeautje van het NL volk voor ’t paar WaMax wordt in een fonds gestort (zal wel belastinggeld schelen, denkt u ook niet?) en gaat voor een groot deel in beleggingen.
  In dat fonds komen ook jaarlijks nog tientallen miljoenen uit de kansspelbelasting terecht.
  Door oneigenlijk gebruik (beleggingen) valt er een “gaatje in de exploitatie”van pakweg € 34 miljoen, wat uiteindelijk weer door de gokker in Nederland moet worden goedgemaakt via de kansspelbelasting.
  Wat een wantoestand; zijn er nog meer van die fondsjes?

 2. Jeroen zei:

  Onvoorstelbaar hoe dit doortrapte gespuis na dat de familie die eerder al geld verdienden aan hard-drugs nu een met de opbrengst van gok-verslaafden hun dekmantel propaganda activiteiten financieren. En dan moet ik de overigens in rap tempo afbrokkelende volksgunst als een natuurlijke keuze van het volk accepteren? Laat me niet lachen ik ben wel democraat maar niet blind. Die volksgunst is het product van list en bedrog. Van manipulatie en propaganda waarvan het Oranje fonds een bijzonder duidelijk voorbeeld is.

Comments are closed.