Wat hebben deze 2 personen gemeen ?

249499333-Sberlusconi_car_661040dZo op het eerste gezicht een onlogische vraag, maar de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, hier gefotografeerd bij zijn terugkeer uit een Milanees ziekenhuis en daarnaast onze vorstin hebben wel degelijk een overeenkomst : hun populariteit stijgt na een ongeluk.

 

Ongetwijfeld herinnert u zich nog de wanhoopsrit van Karst Tates, de man die met zijn zwarte Suzuki Swift een poging deed de autobus te rammen waarin zich naast Beatrix ook de andere leden van de oranje familie zich bevonden. De populariteit van de oranjes was behoorlijk aan het dalen, de strapatsen van Willem Alexander en Maxima, een vorstin die meende dat het tijd werd om de buikriem aan te halen, maar zelf een “vorstelijke”verhoging in haar inkomen toucheerde, dit alles droeg niet bij tot het verbeteren van het imago van de oranjes. Totdat Karst Tates een kamikaze poging ondernam en heel Nederland ach en wee riep en het imgao van Beatrix c.s opeens weer steeg.

Het zelfde overkwam Berlusconi. Zijn gerommel met de media, zijn vermeende banden met de onderwereld, sex escapades, een dreigende scheiding, de populariteit van de Italiaanse premier daalde in korte tijd naar rond de 45%. Maar een aanslag vorige week in Milaan door een wel of niet gestoorde tegenstander van Silvio, deed het imago van de premier goed en volgens de laatste peilingen loopt dat nu weer op naar de 60%.

En wat krom geredeneerd gaat het gezegde “de een zijn dood is de ander zijn brood” dus nog steeds op.


7 Reacties

 1. peter zei:

  Ik zie ook nog wel een groot verschil, hoor. Uw vorstin keek tijdens de “aanslag” in Apeldoorn niet op of om. Ze heeft er dus blijkbaar niets van gemerkt en dat kan je van die arme Silvio niet zeggen. Bovendien schijnt Silvio verkozen te zijn en dat kan je van de majesteit moeilijk beweren. De populariteit van de amsbergers is in ieder geval al weer richting het vriespunt gezakt en dat belooft nog wat voor die arme Silvio, mits ook deze vergelijking mank gaat.

 2. wim3 zei:

  Nee, onze “vorstin” keek tijdens de “aanslag” inderdaad op noch om. Op een andere site heb ik voorzichtig opgeworpen “gevalletje voorkennis?” Het is toch uiterst merkwaardig als er een aantal van je “onderdanen” worden doodgereden dat je dan niet reageert. De populariteit van de van Amsbergers was op dat moment zeer laag. Een “ongeval”, “aanslag” zou de populariteit van deze “arme” familie weer omhoog stuwen. Hetgeen gebeurde. Gelukkig is de populariteit op dit moment weer zeer laag. Eens kijken wat er nu in het verschiet ligt. Tom Poes, verzin een list!

 3. annamarie zei:

  Ik kan weinig waardering opbrengen voor een koningin die een groot deel van het volk negeert omdat het haar niet welgevallig is dat bepaalde partijen in opkomst zijn.

  Het is niet te hopen dat Wilders veroordeeld zal worden, dan zal de populairiteit van het koningshuis nog meer dalen, immers de mensen die haar Kersttoespraak enige jaren geleden en de opmerking van Boekestein na het theekransje bij hare majesteit hebben gehoord, zullen haar dat zeer kwalijk nemen.

 4. Mina zei:

  eugh, de een ,n geschonden neus de ander een geschonden imago.
  Maar het lijkt er op dat Silvio Berlusconi het verder schopt dan Bea, hij komt tenminste nog in ,n kerststal terecht.

 5. J. Pen zei:

  Wanneer dringt het tot jullie door dat de familie von Ambsberg, inclusief hun voorouders,geen Oranjes zijn. Deze uitbuitersfamilie hebben deze naam gestolen. Haregrajesteit vind het allemaal prima zo. Alleen durft zij geen DNA-test te ondergaan. Het was in 1932 dat het Nederlands volkslied op last van Wilhelmina, omgezet werd naar het Wilhelmus op de melodie van een Duits krijgslied. Zijn jullie van Duitse bloed? Hebben jullie de koning van His(spanje) soms geeerd? Wat een belachelijk volkslied. Ik hou van Holland, van Hein Simons, klinkt een heel stuk beter. Waar de grajesteit komt wordt er door haar niets betaald. Zelfs de bijzetting in de nieuwe kerk in Delft, waar vele neporanjes liggen, moet de gemeenschap ophoesten. Het wordt tijd dat deze graaiersfamilie, die ook nog hun naam verbinden aan diverse liefdadigheids instellingen zonder er 1 eurocent aan te geven, ophoepelen. Het bij elkaar gegraaide, en verduisterde oneigenlijk verkregen kapitaal, te confisceren, immers er nooit belasting is betaald. Ophoepelen! Leve de Republiek der Nederlanden!

 6. anne hilverda zei:

  Heer J. Pen.
  That’s the way it is!
  Ofwel op zijn republikeins: zo is het maar net.

  Ik sluit mij aan bij de wens: Leve de Republiek der Nederlanden.

Comments are closed.