De Afrikaanse “cultuur”

Jacob-Zuma101Dit is de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma en u mag hem feliciteren. Jacob is namenlijk net weer vader geworden en dat van zijn 20ste kind !! Joepie!!! Zoals bekend houdt Jacob het niet bij een vrouw en de moeder van de nieuwe Zuma aanwinst is de dochter van een goede vriend van Zuma. Zuma houdt er 3 vaste vrouwen op na, maar zoals uit de geboorte van deze nieuwe Zuma jr. blijkt, wil Jacob nog wel eens wat verder rondneuzen.

Waarom wij dit schrijven ? N.a.v. ons artikel over Haïti en zijn bewoners waren er een aantal zeer boze reageerders, waarvan wij gelet het taalgebruik de reacties verwijderd hebben.

 

Wij werden beticht van discriminatie, wisten niet waar wij het over hadden en lieten te veel blijken dat onze pet t.a.v. de gekleurde medemens soms niet al te hoog staat. Dat klopt !

Want nadat Rhodesie, zo u wilt het huidige Zimbabwe in een sneltreinvaart door mijnheer Moegabe in een natie veranderd is, die tot een van de armsten van het Afrikaanse continent behoort, zal Zuid- Afrika, ondanks de a.s. voetbal kampioenschappen dit lot zeker gaan volgen, u mag ons citeren. Wij geven Zuid-Afrika nog een jaar of 5 a 10 en dan is het land er net zo slecht  aan toe als de omliggende buurlanden.

White385_679212aAfgelopen week werd een van de laatste 4 blanke Zimabwaanse boeren van zijn land verdreven door met speren en kapmessen bewapende aanhangers van Moegabe en kon de familie die u hiernaast op de foto ziet haar biezen pakken.

 

Wat dat met Haïti te maken heeft ? Zoals de wat meer bereisde lezers van deze site kunnen beamen, kom je met de wat anders uit de verftunnel gekomen medemens niet erg ver. Het gejuich dat de VS nu eindelijk een gekleurde president had, is al aan het verstommen en de tijd zal leren hoever  Obama het gaat schoppen, waarbij uiteraard de eerlijkheid ons gebiedt toe te geven, dat hij voor een gigantische haast niet op te lossen hoeveelheid problemen staat.

Het is niet “Salonfähig” om in Nederlandse sociaal democratische kringen dit soort opmerkingen te maken zonder niet beticht te worden van “apartheids waanzin “, maar nogmaals waar in Afrika gaat het goed en dat na 50 jaar lang bakken met centen in het continent gepompt te hebben ?

Van een van onze redacteuren, die jarenlang in het toenmalige Rhodesie en Haiti heeft gewoond.


4 Reacties

 1. karin zei:

  Dit artikel mocht niet geplaatst worden op nujij. Discussie is gesloten stond er onder, vond ik helemaal niet, maar ja, ben de koningin niet he.

 2. R. Hartman zei:

  Anarchiel had niet zo lang geleden een stukje over het Afrikaanse imperialisme dat wat mij betreft behoorlijk plausibel toelicht waarom de welvarende delen van Afrika allemaal in de dieoste armoede gestort zijn. Zeer lezenswaard.

  En als ik dat zeg dat de gevierde Mandela gewoon een terrorist was, zoals ik onlangs ergens deed, zijn de verwensingen en twijfels aan mijn geestelijke vermogens niet van de lucht.

  En de problemen van Obama? Die heeft hij mede zelf veroorzaakt, en na zijn aantreden nog eens fors vergroot. Zijn puppeteers zijn dol op hem, en zelf vindt-ie het ook prachtig. Als niet-Amerikaan had-ie het zonder hun hulp normaal gesproken toch nooit tot ueber-usurpator kunnen schoppen?

 3. R. Hartman zei:

  @ceck
  Men hoeft niets te leren, men weet het al. Dit is allemaal bewust, met opzet. Frankfurter Schule, en zo. Cultureel Marxisme is bedoeld om de geïndustrialiseerde welvaart te vernietigen. Zodra je dat beseft verbaas je je niet meer.

  De VN hebben zich begin jaren 90 al openlijk achter deze doelstelling geschaard, en wie maken er wereldwijd de dienst uit? Juist. Diezelfde VN. Een totaal corrupte, amorele organisatie, die bv. zonder te blozen Zimbabwe voorzitter van de mensenrechtencommissie maakt.

  Blieft u een teiltje?

 4. ceck zei:

  Nou Hartman, procentueel is NL haantje de voorste als het gaat om uitdelen van andermans (onze) centen aan zeer bedenkelijke clubjes als de VN, Unicef etc. Wie kom je daar weer tegen ? Juist de vlm Ministers en slinkse landverraders die boven het veel te hoge salaris naar kennis en kunde ook nog even van twee wallen te vreten en nog hun gluiperige vingers extra in de kassa stoppen. Van die pot Herfkens, Jan Dronk horen we weinig meer, dus die zullen wel ergens onder de palmen liggen in een tropisch land.

Comments are closed.