Drank maakt meer kapot dan je lief is

TerHorstHerinnert u zich de bovenstaande slogan nog ? Hij stond regelmatig in de kranten op werd met een filmpje getoond op de vaderlandse TV. Drank maakt inderdaad veel meer kapot dan je lief is, waarbij in deze contekst de vraag opduik of Dr. !!! ( let op devaluatie van titels op de Nederlandse universiteiten) Guusje ter Horst wel om zichzelf  geeft. Na de recente flaters over de voetgangers blaastest, het volkomen onbegrijpelijke verhaal over de vlucht Amsterdam – Detroit, vergt de totale verdwazing nu echt zijn tol.

Want wat zei Guusje na een voorlopige evaluatie over de rellen gedurende afgelopen Oudjaars nacht ? “De situatie was beheersbaar” ! Nu vraag ik u, volgens de voorlopige gegevens waren er ruim 2.400 incidenten, 870 brandstichtingen en 180 meldingen van geweld tegen hulpverleners,maar de situatie was beheersbaar ! Wat zou Guusje daarmee bedoelen ? Het is te vroeg op de ochtend, terwijl ik dit artikel schrijf om door mij middels een paar bellen Cognac te verplaatsen in de gedachtengang van Guusje, dus resteren er slechts vraagtekens. Zou zij bedoelen dat naast de M.E het leger met tanks nog niet ingeschakeld hoefde te worden ? Zelf wist zij eigenlijk het antwoord op de vraag ook niet, want toen een journalist haar om uitleg vroeg, trok zij pedant haar pruimebekje en zei  schokschouderend en verongelijkt over zo veel domheid  : “Nou gewoon, we konden alles in de hand houden, maar”,……. en nu komt het, “wij gaan wel alle relschoppers door de burgemeesters een brief laten sturen, waarin zij gewaarschuwd worden, dat als ze a.s. Oudjaar weer zo te keer gaan, er streng zal worden opgetreden”. In vino veritas.

Geachte relschopper, wij ( de burgemeester) waren niet zo blij met uw optreden dit jaar. Wilt u dat  nu echt nooit meer doen, want dan worden wij, de burgemeester, Guusje en Ernst echt hèèl boos en dat zou u toch niet willen. Wij moeten u dan streng gaan straffen door b.v. 40 euro boete en trekken wij uw O.V. jaarkaart een week in. Met vriendelijke groet, enz.

Dit is toch niet meer te geloven en nogmaals de roep naar de inhoud van een goede fles dringt zich dan op. Streng straffen, een PvdA politicus altijd in voor gedogen, heeft het over streng straffen.

Voor de periode 2010 -12 komen er i.p.v. de geplande 6000 aspirant agenten slechts 3000 in dienst. Het politiekorps moet met 160 a 190 miljoen euro bezuinigen, behalve naturlijk bij de bonussen van de politiechefs. Herinnert u zich nog de boosheid ??? van Guusje over deze exhorbitante verhogingen ? Maar in 2007  gaf zij na een geslaagde “die bon wegens rijden onder invloed vegen wij onder het tapijt aktie ” haar korpschef Henk van der Zwam (toepasselijke naam overigens) een jaarlijkse bonusverhoging van 9.000 euro.  En troost u, Nederland vaardigt tijdens de a.s. wereldkampioenschappen voetbal in Zuid Afrika een delegatie politiemensen uit naar dat land om met de ordehandhaving te helpen.

Guusje, toch, bij waanideën raadpleeg eerst je lokale slijterij en lees de bijsluiter eens voor de nevenwerkingen.


1 reactie

 1. peter zei:

  Hopeloos geval van reactionaire babbelkous.
  Sluit overigens uitstekend aan bij de rest van de besluiteloze club nitwits die er nog zitten bij de gratie dat niemand anders zijn vingers wil branden aan de door dit regime veroorzaakte puinhoop.
  Een minderheidsregering, vleugellam en met leiders die eigenlijk andere ambities koesteren dan maar voortdurend op het matje te worden geroepen door een “lastige” parlementariërs. Een MP die zijn beklag doet bij zijn baas in Noordeinde, die dan vervolgens in groepjes van 50 deze “lastpakken” in geblindeerde bussen ten paleize nodigt om ze de mantel uit te vegen. Ja en amen is het resultaat.

  Te belachelijk voor woorden, deze zogenaamde goed functionerende democratie met voorbeeldfunctie.
  Voorbeeldfunctie? Jazeker, vraag maar na in Afghanistan en Irak, daar hebben ook wij het “erin gebombardeerd” en kijk eens hoever ze daar zijn gekomen.

  Davids: kom op met je rapport!
  Brenninkmeijer: kom op met je rapport!

Comments are closed.