Wilt u de republiek Nederland 6 ?

55852_400Enfin, deze vraag is door de Geennieuws lezeressen en lezers wel beantwoord, unaniem wenst men een republiek Nederland, waarbij demotivaties waarom en wat voor soort republiek, nog niet op een lijn zitten. Maar dat is de laatste zorg, een deel van u wil af van de de Koko Petalo achtige familie oranje/ von Amsberg ( de petalo’s waren overigens met al hun trucjes best gezellige mensen), een ander deel is tegen een staatshoofd dat niet op capaciteiten aangewezen wordt maar door erfopvolging en tenslotte twijfelt een gedeelte van u of de oranjes wel legitiem de plaats innemen die zij momenteel hebben, het zgn, DNA onderzoek, waaraan zij weigerden deel te nemen.

Goed wij zijn het denk ik eens, de motivatie of een combinatie van diverse redenen, de kostenfactor van de oranjes hebben wij doelbewust even buiten beschouwing gelaten, ook een president gaat centen kosten, en gaat het er om los van de “soort democratie “, Duits of Zwitsers voorbeeld, te bekijken hoe deze gedachte op een democratische wijze kan worden bereikt. Dat dit een moeilijke weg zal zijn, is u duidelijk. Ondanks al de overduidelijke voorbeelden van de republiek, houdt een groot gedeelte zo niet de meerderheid van uw buren, vrienden en kenissen  vast aan een monarchie. Ze doen het immers leuk, zetten zich in voor de maatschappij, werken hard,( zo,zo) zijn aardig !!!??, geven pootjes en Nederland dat “eenheidsgevoel”en bovendien zijn zij een postieve economische factor, een handelsdelegatie met een prins of koningin brengt meer kijkers ( maar niet kopers) dan een soortgelijke exercitie met aan het hoofd een president.  Ga nu niet onmiddelijk nee en boeh schrijven, dit zijn de argumenten van de “concurrentie”.

Want, in feite is het wisselen van een monarchie naar een republiek “gewoon” een marketingexercitie. Weliswaar een zeer gecompliceerde, maar door alleen maar zoals wij dat op de meeste republikeinse sites tegenkomen, te hakken op de oranjes, de streken van Bernhard, zijn oude verleden naar te voren halen, prima als zijdelingse ondersteuning, maar niet als hoofdargument, namelijk de monarchie is verouderd en is in feite volledig ONDEMOCRATISCH.

Wij schreven het al eerder, Geennieuws is niet de zoveelste republikeinse site, daar zijn er al veel te veel van, die elkaar uit de kift en kinnesinne te vuur en te zwaard bestrijden, maar beschikken wij over een aantal de republiek positief beoordelende schrijvers met allen een ruime levenservaring en willen wij slechts suggesties geven, die u overuigens even hard van tafel mag vegen.

Om nu iets constructiefs te ondernemen, stellen wij voor eerst eens even de enquete van HP de Tijd af te wachten en te zien wat voor cijfers daaruit te distileren zijn. Een ding, de monarchisten zullen in de meerderheid zijn, maar hoeveel bedraagt dat percentage en waarom zijn zij tegen een republiek, of misschien zijn er twijfelaars. Daarna zal er een strategie moeten komen die deze twijfelaars als eersten over de brug zullen moeten halen, hoe daar komen wij later op terug. Komt er daardoor een meerderheid ? Daarna , indien er een groot aantal “republikeinen”rondloopt, zijn deze bereid met naam, adres  zich in te schrijven op een registratielijst ? Let op hoeveel afhakers er zullen zijn, of liever gezegd hoe klein de opkomst is.

De republiek invoeren via een politieke partij ? Slecht idee ! Weer een partij erbij, nog slechter ! Politici zijn alleen op eigen gewin uit en op dit moment is er geen enkele politieke partij in dit land die zich voor deze zaak in gaat zetten, tenzij je ze 1 miljoen stemmen erbij belooft, hetgeen weer niet werkt, vanwege de traditionele Nederlandse politieke verdeeldheid. “Infiltreren ”  in een politieke partij ? Weinig of geen kansen, zie het eerder aangehaalde argument.

Dus het volgende artikel gaat luiden : U wilt de republiek nederland, maar hoe ?


15 Reacties

 1. ceck zei:

  Alleen een volksopstand kan dat bewerkstelligen, anders lukt dat nooit. Het hele machtsapparaat is er op gebaseerd om het volk a la Goebbels propaganda en met een junta aan het hoofd te knechten en te onderdrukken. Weet je het grote probleem in NL is dat er te veel mensen leven en vreten uit de ruif van de overheid en dan is het moeilijk om zaken ten goede te keren. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn, dat met de naderende burgeroorlog die eraan zit te komen met de snelheid van een sneltrein, een eind maakt aan machtsmisbruik van de junta die in dienst is van de illuminatie waaronder de von Amsbergs. De economische crisis is nog lang niet voorbij ergo;’de laatste finale genade klap aan de economie zit er binnenkort aan te komen en dan gaan er dit keer wel veel banken failliet. Bovendien broeit de onrust tussen Nederlanders en allochtonen als een veenbrand en is de glanche tussen Molukkers en Moro’s slechts het begin. In economische armoede zal ook de laffe Ollander in beweging komen, want die kan je alleen maar in zijn portemonnee treffen willen ze eindelijk eens in beweging komen. Maar te laat veel te laat want dan is de chaos totaal en gewoon onbeheersbaar geworden. Dus het is slechts een kwestie van tijd, de tijdbom tikt steeds harder…..

 2. Koning zei:

  Omdat deze familie niets bijdraagt aan het B.N.P. en alleen
  maar kost, stel ik voor dat degenen onder u die de v.Ams-
  bergjes en aanhang een warm hart toedragen ook voor de kosten opdraaien. Elk jaar een aanslag voor knuffelaars
  van oranje. Hetzelfde als b.v. hondenbelasting.
  Waarom? Omdat de gemiddelde N’lander alles graag wil hebben
  als het niets kost, hang er ’n prijskaartje aan,denken ze
  wel anders.
  Ik ben tegen de monarchie,want, ouderwets, feodalistisch
  en werkt duistere politieke en anderzins manipulaties in
  de hand. Al heel veel voorbeelden zijn bekend.

 3. Koning zei:

  Ik ben het met ceck eens dat veranderingen meestal optreden
  na revoluties. Maar als we er nu eens van uitgaan dat dat
  zeker vooralsnog niet staat te gebeuren, wat dan? Hoe
  krijg je een groot deel van het volk van z’n oranjeversla-
  ving af.Om te beginnen moet ze de politieke macht ontnomen
  worden, belasting betalen, huur betalen, reizen betalen.
  Dus behandeld worden zoals elke andere N’lander. Gewoon
  achter aan sluiten bij die eindeloze troep B.N.ers. Dan
  wordt in ieder geval de prehistorische mythe ontmaskerd.
  Met een beetje geluk vertrekken ze dan uit zichzelf, want
  een salaris volgens de Balkenendenorm, meer krijgen ze dan
  niet, nemen die graaiers geen genoegen mee.

 4. wim3 zei:

  Zo langzamerhand ben ik ook geneigd te denken dat beschaafd optreden tegen dit roversnest geen zoden aan de dijk zet. Zachte heelmeesters, stinkende wonden. Hebben deze graaiers en uitbuiters iets gemerkt van de crisis die ons land en andere landen heeft getroffen? Moeten ze bang zijn hun baan te verliezen omdat hun werkgever heeft besloten de productie over te hevelen naar een goedkoop derde wereld land? Moeten ze bang zijn hun huis te verliezen omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen? Moet moeder de vrouw gaan werken om het nog zo lang mogelijk te kunnen rekken? Niets van dat alles! Deze parasieten krijgen alles in de schoot geworpen en willen evenmin gemaakte kosten betalen. De hoer van Babylon wil met “majesteit” aangesproken worden en alle andere nonvaleurs met “koninklijke hoogheid”. Ze kijken met dedain neer op het volk dat hun deze ongekende luxe verschaft en daarbij nog met vlaggetjes staat te wapperen als dit schorem voorbij komt. Zolang deze domkoppen niet leren nadenken, zolang de meeste stupide gristenen denken dat hare grajesteit door god op de troon is gezet, zolang er oranjeverenigingen zijn, zolang er gemeentes zijn die dit schorriemorrie tegen betaling van een paar miljoen binnen hun stadsgrenzen willen ontvangen…zolang zal er dus niets gebeuren. Geweld moeten we afwijzen (hoewel de handen soms jeuken) maar acties zijn niet uitgesloten. Bijvoorbeeld een deel van je belastingaanslag niet betalen omdat je vindt dat de boeven ook hun bijdrage dienen te leveren. De “Pluk Ze” wetgeving uitbreiden tot alle bezittingen van deze rovers. Koop geen blaadjes meer met foto’s van deze verachtelijke lieden. Kijk niet meer naar Blauw Bloed of andere rioolpramma’s. Onze zogenaamde volksvertegenwoordigers bombarderen met vragen over de merkwaardige positie van ons ongekozen staatshoofd en de verantwoordelijke ministers en voeg daarbij de vraag waarom deze miljardairsfamilie geen belasting betaalt. Er moet wat gedaan worden anders komt er geen “schot” in de zaak.

 5. ceck zei:

  Juist Koning KALT stellen, dus gewoon lintjes knippen tegen een uitzend uur tarief. de rest allemaal zelf betalen, huur paleis, personeel, auto’s , vliegreizen etc etc. Doe je dat daadwerkelijk ( zie dat absoluut met de junta’s en kontlikkers in het gestoorde hof den Haag gebeuren) dan zijn ze binnen 2 weken weg. Maar………….. wel eerst even afrekenen svp want ze hebben miljarden achterover gedrukt en die schnell und sofort zurueck !

 6. ceck zei:

  Ik bedoel zie het niet gebeuren. Mensen is de tijd is niet rijp, de greep op de macht groot en de Von Amsberg met hun hele nazi clan zitten als een spin in het o.a. Bilderberg web. De macht houdt zich aan elkaar vast, speelt elkaar de bal toe, belazert en steelt iedereen blind, maar toch zijn er nog volksstammen maffers, die met een vlaggetje langs de weg gaan zwaaien op 30 April. Zit net zoals bij blinde sjojialisten in de genen, van huis uit ingebakken. wat te denken van die lui van de ontelbare Oranje comités die er aanzien en een leuke (zakkenvullende ofwel vele bras avonden ) momenten aan beleven. Ken er velen de neus peuterende nietsnutten, die met een hete aardappel in de strot een onverstaanbare taal uitbraken. Ja daar zat mijn broek van af, tot op de hielen. wat een sukkels die lui !

 7. harry de boer zei:

  Het is zonneklaar dat de overgang van monarchie naar republiek niet zonder slag of stoot gepaard zal gaan en meest waarschijnlijk zal het leger hier aan mee doen.
  De laatste omwenteling (bij mij bekend) was in Griekenland door de kolonels. Deze scenario zie ik in NL niet snel gebeuren, omdat het de meeste mensen gewoon niet boeit.

  Ik onderschrijf absoluut het ondemocratische systeem van het koningshuis maar zoals ook beschreven een president kost net zoveel. Een symbolische monarchie zoals in Zweden is in NL het hoogst haalbare zonder geweld. Waarschijnlijk is dit voor Wimlex ook aantrekkelijk.

  Hij kent toch ook wel het spreekwoord: “Inspraak zonder inzicht leidt tot een uitspraak zonder uitzicht” of toch niet?

 8. ceck zei:

  aardige uitspraak de Boer. Het Zweedse model lijkt aantrekkelijk maar projecteer dat even op de als een rots zittende Oranje clan hier. Het is net zoals met een zwaar overbetaalde baan als commissaris, waar je behalve je salaris ook nog eens het 100voud aan emolumenten naar believen mag graaien als VASTSTAANDE bonus elk jaar. Nou, ik zou in die positie me met alle middelen verzetten, want dan gaat de aardigheid eraf nietwaar ? Tel daarbij op de kring die precies hetzelfde doet en kan, zoals de politiek, de industriëlen, de mensen die er zwaar wijzer van worden nou dan heb je al een machtsblok van vanjewelste.Diegene die het frau von Amsberg moeilijk maakt of haar familie aanvalt, die kan rekenen op een ongekende wraak exercitie van onze semi moffin en kan zijn carrière wel vergeten. Het Deutsche blut komt dan boven drijven en je weet hoe dat vergaat.
  Stel dat frau von Ambserg de positie van President had, dachten jullie gehad, dan had ze amper de 4 jaar uitgezeten, dat is voor mij zo zeker als 2×2=4. Maar het is naar mijn mening de hele clan die er omheen hangt, de Goebbels propaganda, die elke fout en greep in de kassa onder het tapijt veegt en vergoelijkt. Een crimineel en landverrader als een Bernard wordt het volk voorgeschoteld als grap en schavuit. Een deugniet die ook zijn hele familie
  heeft belazert. De vele reizen en opgestreken commissies die het land goud heeft gekost, wordt afgedaan als een streek van een stout jongetje die even een scheve schaats heeft gereden. Van het paleis geen reactie of nieuws, ben je gek, daar hebben ze hun vazallen voor die met leugens en domme verhaaltjes het volk een rad voor de ogen draaien.

  Tenslotte; Ik was voor Jul in mijn jonge jaren, geloofde dat ze het beste met ons voorhadden, maar toen de bagger begon boven drijven m.n. de Kroning en houding van Beatrix ben ik daar goed van genezen. Toen is het begonnen en dus wil ik niks met het hele Koningshuis te maken hebben. Ergo; laten ze beginnen om alle geroofde centen terug te storten in de kassa en gewoon als burger ergens in Verweggistan gaan wonen.

 9. wim3 zei:

  @Harry de Boer.
  Onderschrijven betekent goed vinden, erkennen. U vindt dit ondemocratische systeem dus goed? Verder schrijft u dat een president net zoveel kost. Wilt u dat svp met voorbeelden op een voor iedereen duidelijke manier staven. Dus alle kosten van het roversnest tegenover de kosten van een GEKOZEN president. Bij voorbaat dank.

 10. wim3 zei:

  Ik denk dat het grootste deel van de republikeinen tegen elke vorm van geweld is om het roversnest uit ons land te verdrijven. Er zal echter wel een deel zijn dat misschien nog wel eens een jaloerse blik werpt op de Franse Revolutie waar men met dergelijke ondemocraten, boeven en rovers wel raad wist. Om u niet op slechte gedachten te brengen hieronder een citaat, ontleend aan Wikipedia, om te proberen het op een andere manier aan te pakken.

  Burgerlijke ongehoorzaamheid is het opzettelijk breken van de wet of het negeren van opdrachten van de regering met een politiek doel. Burgerlijke ongehoorzaamheid is per definitie geweldloos en vindt bovendien nooit plaats uit louter eigenbelang. Als meest genoemde inspiratiebronnen voor burgerlijke ongehoorzaamheid en/of geweldloos verzet worden meestal genoemd Henry David Thoreau, Leo Tolstoj, Mahatma Gandhi en Martin Luther King.

 11. ceck zei:

  De genoemde personen zijn (helaas) niet in NL geboren. Met alle respect appelen met peren vergelijken. Kan me er echt geen voorstelling bij maken. Weet je beste Wim3, wanneer dat wel zou werken ? Als je uit een moslim of zwart land kwam, en als illegaal in een kerk bent gevlucht en in honger staking gaat. Dan komen de drommen va de arme mensen industrie aanrennen met bossen pro deo advocaten. Nogmaals ik moet to mijn grote schaamte bekennen dat de NLers een bijzonder laf volk zijn,die weliswaar altijd kankeren, maar nooit de barricade opgaan. Letterlijk alles pikken ze de angsthazen, worden geknecht, uitgeknepen en straks na het politieke proces tegen Wilders volledig monddood gemaakt. De witte vlag tegen het moslim ander gebroed is allang gehesen. Iedereen die zich tegen de Trojaaanse invasie van de islam verzet als een Theo van Gogh als een beest afgeslacht. Zo ook een Pim Fortuyn, die in opdracht van de illuminatie en de maffia in het zwaar gestoorde en criminele krankzinnige hof den Haaf gewoon met 8 kogels vermoord door een huurmoordenaar.
  Nee , ben voor de duivel niet bang, heb in mijn leven voor de goede zaak al teveel mijn nek uitgestoken, om tot de ontstellende ontdekking te komen, dat ik ver voor de troepen uitliep en er alleen voor stond.

  Zoals een andere schrijver Harrie in een andere topic al constateerde;NL is een ratrace vol met ratten, waar ik gezien mijn verleden anders heb meegemaakt en gelukkig met kameraden waar je op kon vertrouwen. Ik vertrouw in NL verder niemand meer. Op zijn plat Ollands gezegd; schijthuizen en laffe angsthazen die krijgen wat ze verdienen . Blij allang weg te zijn en nooit meer terug te komen.

 12. harry de boer zei:

  @Wim3
  Ik bedoel te zeggen dat ik het koningshuis een ondemocratisch systeem vind o.a door de erfelijkheidskwestie. Tevens probeer ik mee te denken om tot een oplossing te komen om het koningshuis buiten het democratisch gekozen parlement te houden. De meerderheid van de volksvertegenwoordiging zou kunnen besluiten om te kiezen voor een Zweeds model. Alle andere vormen om het koningshuis te verdrijven verzanden in de verdeeldheid over deze kwestie en belangenverstrengeling.

  Hoeveel een president kost kan ik niet berekenen, maar uit eerdere publicaties op andere sites bleek dat dit niet veel verschil geeft. Ik denk dat dit ook helemaal niet belangrijk is want we krijgen het verschil echt niet terug. Het is maar hoe je het bekijkt. Dit is trouwens ook vaak waar de reacties op uitkomen, zoals rovers en dieven etc. (waarschijnlijk correct). Maar laten we eerlijk zijn, dieven en rovers kom je in vele besturen en ook elders tegen dus is het waarschijnlijk menselijk. Waar het om gaat is het ondemocratische van het systeem en dat moet veranderen. Ik lees ook zo vaak dat het systeem ook gaat veranderen en het is een kwestie van geduld, maar waar is dit dan op gebaseerd? Heffen ze zichzelf op of zo. Geen of weinig van de politieke partijen wil het systeem eigenlijk veranderen hooguit wat bijsturen dus wie of wat moet het dan gaan doen?

 13. ceck zei:

  Het aardige van een president is dat je niet levenslang tegen die smoel hoeft aan te kijken en elke 4 jaar een andere zie. Bovendien bij grove gebreken af kan zetten en dat lijkt me wel democratisch. Trouwens als ik reken en tel , moet het wel veel geld schelen, want je hoeft niet heel de familie van een president te onderhouden, te bewaken en alle kosten voor je rekening te nemen. Een president heeft geen paleis of zoals Beatrix en familie meerdere paleizen, maar een ambtswoning en zoals we weten hebben we die al m.n. het Katzhuis, waar momenteel bijna niemand gebruik van maakt. Ben er een keer op uitnodiging van Ria Lubbers geweest en is een riante bewoning, waar menig NLer jaloers op zou zijn.

  Het is niet alleen de republiek, maar gewoon het hele corrupte en verrotte systeem van de politiek die overboord moet. Laten we daar mee beginnen en dan komt de republiek vanzelf. Bestuur NL als een N.V. met raad van bestuur, dagelijkse management en je zou als raad van commissarissen
  vertegenwoordigers gekozen uit het volk kunnen neerzetten b.v. als een soort ondernemingsraad. Kan je de crème de la crème uit het bedrijfsleven , de Jan Timmers van NL, voor mij part 10 mio belasting vrij betalen om de toko even goed te saneren en weer op de rails te krijgen. Dan als een multi nationaal besturen dus eerst geld verdienen alvorens uit te geven. Je hebt er maar 30 of zelfs minder nodig alle overbodige neuspeuterende ambtenaren , de nonos’en nitwitten van het land kunnen dan eens aan de slag om de vergrijzing op te vangen. Bovendien een stop op laag opgeleide soos plukkers uit de zo bekende landen lijkt me wel zo verstandig. Als je dat doet krijgen de von Ambsergs als eerste de zak !

 14. wim3 zei:

  @ Harry de Boer.
  Als u niet kunt uitleggen dat een gekozen president net zoveel kost als een ongekozen staatshoofd en verwijst naar onduidelijke “eerdere publicaties” dan dient u dat niet te schrijven. Slechts goed onderbouwde beweringen snijden hout. U weet toch ook wel dat deze familie geen cent belasting betaalt en nooit bereid is ergens voor te betalen. En het Zweeds model wordt door de republikeinen hier van de hand gewezen omdat je op die manier nooit van ze af komt en ze maar blijven doorgaan de Staat uit te zuigen, criminele Bilderbergconferenties te beleggen en niets anders doen dan op u en mij en het Nederlandse volk te parasiteren.

 15. peter zei:

  De oude discussie: Van amsberg-circus ceremoniëeel of niet?
  Maar:
  1. Ze zijn al onschendbaar;
  2. Minister President is verantwoordelijk
  3. Ze kunnen zich niet verdedigen.

  Dus wat is het verschil met vandaag?

  1. Ze betalen geen belasting;
  2. Hun legale vermogen is niet aantoonbaar;
  3. Ze zitten in de regering.

  Conclusie:
  Chapeau, petje af! Hoe krijg je het voor elkaar!
  Het geld stroomt binnen, je woont gratis, je hele familie vreet mee, je koopt je een slag in de rondte, vliegt de hele wereld af, zit in allerlei obscure clubjes en het enige werkwoord wat je kent is: “KLAGEN”.

  Oppakken, afrekenen en enkele reis Patagonië!

Comments are closed.