En weer faalt Job Cohen

466525_rasta_negril

Er wordt wel eens gezegd, dat katten zeven levens hebben, maar je moet je afvragen hoeveel politieke en bestuurlijke levens kater Job Cohen van Amsterdam dan wel heeft. Job strompelt van de ene misser naar de andere, de stad Amsterdam zakt steeds dieper af in een misere van drugsgebruik, falende integratie, maar Job mag blijven.

 

Terwijl in Nederland er zo langzamerhand ( maar uiteraard veel te laat) een consensus is over het beleid t.a.v. coffeeshops in de buurt van scholen, er mag in een straal van 250 meter rond een school geen coffeshop = drugsverkooppunt zijn,  probeert onze wandelende theebuidel dat beleid weer naar zijn eigen hand te zetten. Op zich,  allemaal niet zo erg, als Job met concrete maatregelen zou komen, maar dat laatste bent u van Cohen toch niet gewend.

Altijd maar om het probleem heendraaien, nooit eens daadkrachtig optreden, nee Job houdt het bij een kopje Lipton’s en denkt kennelijk dat problemen in zijn stad, die hij al tijden geleden had moeten  verlaten met gebogen schouders van de schuld, vanzelf verdwijnen. Cohen laat dus onderzoek verrichten  en dat is nieuw!

Beste burgemeemster of in feite zwak aftreksel van wat een burgemeester zou moeten zijn, denkt u nu echt dat er nog onderzoek voor nodig is, om de problematiek van het drugsgebruik op scholen te inventariseren. Als je vlak naast de school een coffeeshop hebt, ga je in de pauze even een jointje kopen, simpel en duidelijk.

Nee, Job gaat de resulaten met de politie !! ja Reiki Welten en de Jack Daniëls minister v.d. Horst bespreken, 2 ambtenaren die ook al lang geleden kennelijk door de grofvuilafhaaldienst vergeten zijn.

Job, kom eens in Frankrijk kijken. Daar komt de politie regelmatig met een hashhond de schoollokalen in, zelfs al de laatste klassen van het L.O. en mocht de hond hash ruiken, kan de eigenaar van de drugs hoe jong  ook, gelijk mee naar het bureau, waarbij de ouders ook gelijk een uitnodiging ontvangen. De schrik zit er op die manier wel in, ofschoon 100% voorkomen natuurlijk is uitgesloten.

Nee, Jobje zegt dat er pas geblowed wordt na de schooltijd en de leerlingen  wiet krijgen van  hun vrienden. Typisch weer een Cohen reactie, de schuld ligt nooit ergens dan op een andere plek. Deze gulden regel hanteert hij al jarenlang met succes voor zichzelf  en misschien is dat de diepere achtergrond voor het niet optreden van Cohen : hij wil de jeugd een goede les geven in hoe het nu juist niet moet!

Proficiat Job!


5 Reacties

 1. jan zei:

  je snapt er ook niet veel van he.
  ten eerste wordt er in de westerse wereld overal ongeveer evenveel geblowed en in nederland zelfs ondergemiddeld.

  ten tweede hebben leerlingen fietsen en maakt het niets uit voor de beschikbaarheid van wiet
  ten derde krijg je dr schooldealers voor
  ten vierde krijg je er strenge maatregelen door om die schooldealers te voorkomen en genereer je algehele verharding
  ten vijfde krijg je crosselling dealers en vormt dit juist een groter risico
  ten zesde zou dit betekenen dat er weer een percentage coffeeshops verwijnt, en dit is catastrofaal.
  Stel je eens voor dat er per stad maar 10 verkooppunten mogen zijn voor koffie, en dat men per keer maar voor 2 kopjes koffie kopen mag. en dat de koffiewinkel, slechts voor 1 pak koffie op voorraad hebben mag en dat de koffiewinkel niet legaal koffie kopen kan en handelen moet met “criminelen” omdat koffie groeien ook niet mag.
  dan genereer je
  -parkeeroverlast
  -groepjesvorming buiten de koffiewinkel
  -criminaliteit
  etc
  het is aansturen op een mislukkinng.

  die coffeeshops die weg zou den moeten zullen niet worden vervangen door nieuwe, waardoor de klanditie groeit van de oude, waardoor deze vaker moeten bevoorraden wat crimineel is, of meer op voorraad moeten hebben wat crimineel is, en waardoor ze door de extra klanten overlast veroorzaken omdat de locatie dat niet kan bolwerken.

  nee, Buigen is bartsen in dit geval en de gristencrusade stuurt aan op ramkoers.
  you go Cohen! you rock!

  ATTENTIE LEZERS !!! Wij zijn zo vrij gweest zonder dit vooraf aan de heer Jan Gaatje- Geendrolan ( chique zo’n dubbele naam ) te vragen in zijn reactie te modereren.
  Feiten : ondanks dat Jan kennelijk aan zijn eerste stickie bezig was kan hij wel tot 6 tellen en dat wordt nog wel wat met Jan.
  Het vergelijk met de koffie winkels is juist, het wordt dringen. Verder is de kennis van marketing – zie crosselling – een sterk punt in het commentaar van Jan. Verharding, Jan dat willen wij toch niet in Nederland, het is al zo’n harde maatschappij.
  Ten slotte voor onze Nederlandse lezers Jan, weet je nog een goede coffeeshop, you know man …

 2. ceck zei:

  Als ik het dus begrijp beste redactie zit deze bolle bof mijnheer Jan in de scene en is een echte expert of heel misschien ik durf het amper te schrijven een lokale school dealer die bang is dat zijn makkelijk geld verdienen aan jonge snot apen zal verdwijnen. Het vergelijk tussen een coffeeshop en een lokaal cafeetje waar je wel echte koffie kan gaan drinken is een ludieke vondst. Een echte ‘eye opener ‘want ik dacht dat je n.l.allereerst coffee shops bezocht om er stevig op los te blowen en nou niet direct voor de koffie. Moet je zeggen ondanks dat ik roker ben loop ik steevast met een grote boog om een hasj tent heen want de walm en vreselijke stank die daar hangt maakt me misselijk. Om maar te zwijgen van de onduidelijke figuren die er glazig voor zich uit zitten te staren alsof ze eeuwig de weg kwijt zijn. Maar een mens is nooit te oud om te leren nietwaar ? Na dit warrig betoog is er weer een nieuwe wereld voor me open gegaan.Met slechts een paar oer echte Nederwiet toch nog tot 6 kunnen tellen, een prestatie vanjewelste.

 3. Mark Broekie zei:

  Wat een slecht onderbouwd artikel zeg zeker een christenunie aanhanger die gelooft dat Darwin onzin is.
  Cohen is een van de beste burgermeesters die je maar kan wensen. Het stomme is dat als er minder coffeeshops er meer geblowd word.Het blowen van jongeren staat los van het coffeeshopbeleid..
  Recht op roes voor ieder

 4. crazy zei:

  Hi, Mark je ziet zeker je inkomsten verdwijnen, net zoals de Nederlandse staat die miljarden binnenhaalt door jullie koffieshops, dus maak je geen zorgen, ze verdwijnen heus niet hoor!
  Steek er nog maar eentje op.

 5. Sandokan zei:

  Artikel is prima en verwoordt duidelijk wat veel nette, hardwerkende landgenoten willen: GEEN TROEP en GEEN ARBEIDSSCHUW TUIG. Deze gebruikers kunnen/willen niet werken en roven alles wat er maar te roven valt om aan hun gerief te komen. Oppakken en in een afkickinrichting en bij illegalen: Weg ermee – en nooit meer terug. Kijk Joppie, dat zijn maatregelen die wij van jou verwachten – meer niet!

Comments are closed.