Oude sokken of ongewassen passagiers ?

58258085_e2f13ddbbbEen van onze trouwe lezers EN reageerders stuurde ons een artikel over de zgn. vuile sokken lucht aan boord van vliegtuigen. Wij plaatsen het artikel graag, maar willen er nog even aan toe voegen dat een vieze lucht die u soms in vliegtuigen ruikt ook van uw mede passagiers afkomstig kan zijn. Niet allen door hun defecte darmverbrandingssysteem maar ook door zich niet te wassen. Nog vorige week werd een passagier geweigerd op een vlucht van JAZZ AIR  in Canada.

 

De passagier straalde een dermate sterke zweetlucht uit dat hem verzocht werd zich eerst te gaan verschonen, alvorens de dag daarna met JAZZ AIR te kunnen vertrekken. Ook een Duitse passagier met echtgenote werden door American Airways op ene vlucht van Hawai via Los Angeles geweigerd wegens te sterke “odeur corporelle”. En nu het stukje van onze lezer:

===Zat ik me daar van de week voor de kwelbuis te zappen, viel mijn oog op het programma Zembla , die regelmatig toch wat aardigst heeft te melden in deze kommer volle tijd. Wat blijkt ? Dat de smerige sokkenlucht, dus zeg maar misselijkmakende en bedorven zweetpoten lucht ,die ik tijdens het vliegen met KLM, Transvertragia  en zo ook met een B.A. ruik, niet aan mijn verbeelding of normale maar zeer scherp ontwikkelde kokkert, zijn ontsproten. Hoe vaak ik niet gestoord in mijn mijmeringen hoog in de lucht om me heen heb gekeken, om te ontdekken waar deze smeerlap zat die me een misselijke  makend gevoel gaven. Vaak dacht ik dat het Jan Dronk of , zo ook zijn andere rooie maat Marcel van Dam waren, die klapwiekend van de Johnny Walker behalve  hun gore bek, ook nog eens stinkpoten hadden.  Ach het waren en zijn er nog veel meer die me kots misselijk maken daar in den Haag, maar daar gaat dit onderwerp niet over. Ik  had dus altijd gelijk gehad als ik bij de arrogante vrieskisten dus onzen Koninklijke serveersters en ander marskramers in de lucht gehuld in uniform klaagde dat het in de cabine zo stonk. Vooral,  zo werd bevestigd in Fokkers 50 -100 van de City Hopper ( wat een naam he, hoe verzin je het ) en zo ook in Boeings 757 was het vaak raak. De oorzaak is  lekke afdichtingen in de motor, die de lucht aanzuigt en samenperst om dan gekoeld in de cabine als lucht verversing te worden geblazen. De smeerolie die ze als smering gebruiken zijn uiterst giftig bij hoge temperaturen die er in een straal motor plaats vindt. Deze lub oil zit vol met rommel zoals voornamelijk  PCB “s en bij verbranding (door lekkage)  kan je daar behoorlijk ziek , zelfs helemaal daas van worden, zo bleek bij onderzoeken zoals bij BA. Zag een piloot die voor een groot deel de weg kwijt was, omdat hij door zijn bazen was gedwongen stiekem niks te zeggen. Het schijnt een regelmatig fenomeen te zijn waar mensen zowel als cabine personeel als piloten zo ook de passagiers bewusteloos van kunnen raken. Piloten hebben nog een zuurstof masker als ze het bijtijds door hebben. De enige remedie is de motor van de wing af te halen en in de werkplaats de pakking te vervangen om erger te voorkomen.

Kom ik gelijk op de kern van de zaak, m.n. dat de bemanning van KLM en dochters het ook zullen weten en mij dus gewoon wat voorliegen als zeer frequent passagier. Stank ?, hoezo mijnheer, ruik niks zegt zo’n arrogante ijskast en kijk je aan of je zelf enorme stink poten hebt.  Maar de directie van AirFrance/KLM en dochters als City huppelaar en Transvertragia zwijgen in alle talen zoals een van origine KONINKLIJK bedrijf betaamd. Dat in naam van groot aandeelhouders b.v. een van Amsberg clan of zo. Want stel je voor dat je veiligheid voor poen stelt , komt U het ook zo bekend voor ??? ===

Aldus onze (veel) vlieger en reageerder, waarvoor dank namens de redactie.


3 Reacties

 1. ceck zei:

  Tja redactie is ook voor een deel aan de passagiers te wijten, die uren in de wind kunnen stinken. Heb er slechte herinneringen aan o.a. vanaf Afrika naar Schiphol waar een van de vele lokalen betaald met micky mouse naira ’s dan naast je plaatsnamen in buz class en eens de lekker de schoenen uittrokken. Ga weer zwaar over mijn nek als ik daar aan terug denk. Ook vanaf Schiphol naar N.Y. waar wederom dankzij een ludieke actie van onze Koninklijke lui uit Israel werden geronseld om via Adam te vliegen. Het ontbrak nog net aan de miljoenen vliegen die op alles wat meurt afkomt. Steevast op lange afstanden zorg ik ervoor op tijds naar het toilet te gaan, voordat de grote meute gaat. Daarna loop je de kans in een varkenskot terecht te komen, althans dat is nog schoner !

 2. crazy zei:

  klopt ceck, they smell like flies and they breed like flies, het was toen zo en het is nog steeds zo.
  Maar ja, wat wil je, met al die grondstoffen in de grond, dan ga je wel voor een luchtje!

 3. ceck zei:

  @ Crazy,

  Je moet eens weten wat die lui allemaal in een een vliegtuig mogen meenemen, vooral op een binnenlandse vlucht. Gezien de gevaren en de slechte wegen moest ik in Nigeria vaak binnenlands vliegen en dat kan alleen met Nigerian Airways. Tijdens een van de vele reizen van Lagos naar o.a. Port Harcourt, natuurlijk alleen eerste klas ticket, stond ik te wachten op het vliegveld van Port Harcourt. De vertrekhal is een grote ruimte met uitgangen die worden afgesloten met een ketting en bewaking van militairen. Toen vlogen Nigerian alleen met Boeing 727 dus voor een 180 man. Steevast stonden daar 300 p-lus voor de ketting te dringen om met hun hele handel naar het platform te stormen waar het vliegtuig in de bloed hitte stond te wachten. Van alles bij zich, autobanden, manden en weet ik wat voor exotische smeerboel en die gingen echt niet in het ruim. Toen het vertrek werd aangekondigd, ging de ketting eraf en liepen ze met hun hele boeltje met 300 man als gekken naar het vliegtuig dat zo’n 100 meter verderop stond. ik werd als blankie natuurlijk tegen gehouden moest wachten tot ze waren ingestapt. Voor en achter konden ze door de wel bekende mobiele trap naar binnen en zo stormde de massa de trappen op.Zag dat er door alle gedrang op het platform van alles was achtergelaten, slippers, kapotte manden en nog een heleboel rotzooi. Na bijna 30 minuten zat alles binnen dus 300 passagiers met hun rotzooi en begon al te denken om deze vlucht aan mij voorbij te laten gaan. Totaan er sirenes begonnen te loeien en er een tiental jeeps beladen met militairen, bewapend met knotsen van stokken die even naar de voorste vliegtuig trap reden. Die klommen de trap op en gingen naar binnen en al gauw begon een enorm gekrijs en hels lawaai daarbinnen. Vanaf de achter uitgang rolde van de trap al gauw de eerste zwarten naar beneden, door andere voor uitgeduwd daarbinnen.Binnen no time was er een hele meute weer als gekken op de terugweg naar de vertreks hal achter na gezeten door militairen die er nog even lekker op los beukte met hun houten knuppels. Ik heb nooit geweten dat je heel veel stof uit een schaars gekleed mens kan slaan, maar met eigen ogen kunnen ontdekken. Na een 20 minuten was de rust hersteld en kon ik ook gaan wandelen en zo het vliegtuig binnengaan. Daar zat dan de hele meute , weliswaar hier en daar behoorlijk gehavend , een dikke bult, dik oog of zo. Over de vluchten zal ik maar niks vertellen, want ben bang dat sommige nooit meer gaan vliegen. Maar doe net zoals ik wat daar heb geleerd en denk aan duju hetgeen zoiets is als een magie en wonder. ben er nog dus zal wel werken , denk ik zo………

Comments are closed.