Reklame voor een wasmiddel of Willem Alexander

348156_make_it_cleanErgert u zich soms ook zo aan de reklame voor de verschillende soorten wasmiddelen die ondanks het feit dat uw hemd of blouse onder de vet- en olievlekken zit, weer kraakhelder uit de wasmachine komen. De diepere reklamepsychologie theorie luidt, dat juist doordat u zich zo ergert aan de reklame van een bepaald merk, u ongewild als u boodschappen doet, juist dat merk uit het schap va de supermarkt neemt en dat wil de fabrikant bereiken.

Zou het met prins Willem Alexander net zo gaan ? Veel verkeerde reklame in de hoop dat u hem uiteindelijk uitzoekt ( ik weet het u heeft weinig andere opties behalve een republiek) en tevreden huiswaarts gaat met een nieuwe monarch “in uw tas”.

 

Dit moet ongetwijfeld de gedachte geweest zijn achter de strategie van het PR bureau, dat is ingehuurd het imago van onze toekomstige vorst met veel plamuur en stopverf op te kalefateren tot iets wat ons nog halfweegs als staatshoofd kan vertegenwoordigen. Een onbegonnen taak, maar de schoorsteen van dit bureau moet roken, dus worden de meest onwaarschijnlijke capriolen uitgehaald om Wimlex goed op het toneel te plaatsen. Tekeningetjes van de prinsesjes voor Sven Kramer, de “schatjes” weten niet dat zij in deze alles bepalende en niets en niemand ontziende strategie figuurlijk misbruikt worden. “Doordat ik Maxima leerde kennen, werd ik een man ”  (oeps…!!) , lezen wij in de Margriet, een lijfblad voor truttend geraniums stekkend Nederland, kortom een heel gamma van verleidingskunsten werd uit de kast gehaald.

En nu na avonden en nachten doorhalend, 100 intervieuws en de zegen van ons toekomstig staatshoofd erbij, slagen de Volkskrant journalsten Jan Hoedeman en Remco Meijer ons het willem-iv-biografieultieme Willem Alexander promotie stuk voor te schotelen “ Koning Willem IV “. Uiteraard werd de oranje roeptoeter NOS ook ingeschakeld, meisje Marieke de Vries mocht reeds voor het verschijnen even een tip van de sluier oplichten over een boek, waarop heel Nederland ( behalve u dan ) met grote spanning heeft zitten wachten, want  de dagen zijn nog redelijk fris en een wij waren toch al door het  aanmaakhout voor onze open haard  heen.

 

En zo ziet u wat de gelijkenis is tussen de tenenkrommende wasmiddelreklame en deze ultieme PR poging  die Wim toch vooral als een symphatieke eenvoudige Nederlandse jongen neer te zetten.  beide doen u naar de telefoon grijpen om uw huisarts te bellen wegens spontane en aanhoudende gevoelens van misselijkheid, maar beide zorgen er voor dat iets wat u  niet wilt, toch ” op de laagste plank  in de schappen komt te staan “.


3 Reacties

 1. Everdine zei:

  Producten die een meer dan slechte reclame spot hebben koop ik nooit. Dus WA zal wat mij betreft ook onverkocht blijven.

 2. peter zei:

  Het wordt tijd voor een onvervalst referendum. De vraagstelling is vrij eenvoudig.
  Wenst u Willem Alexander per 1 april 2013 als “Koning Willem IV”? JA / NEE
  U heeft drie mogelijkheden:
  A. U stemt JA : Nederland blijft een Koninkrijk – stem weegt 100%
  B. U stemt NEE : Nederland wordt een Republiek – stem weegt 100%
  C. U blijft thuis : Nederland wordt een Republiek – stem weegt 50%
  We zijn dus zeer gemotiveerd om onze stem uit te brengen, want thuisblijvers stemmen immers automatisch vóór verandering van de staatsvorm. Degene die écht verandering óf handhaving van de status quo wil, zal geen risico nemen en een stem uitbrengen. Het verschil met 1813 bij de oplegging van de monarchie is, dat de mensen er nu wél hun mening over kunnen geven! En dan is het voor eens en voor altijd opgelost.
  Overigens vind ik dan nog steeds, dat we met een schone lei moeten beginnen, waardoor ook de familie Van Amsberg van een heleboel gedonder af is. Immers door DNA kunnen zij aantonen dat ze van Willem I afstammen, rechtmatig aan hun bezittingen zijn gekomen, één paspoort bezitten en volgens een nog te bepalen norm zullen worden betaald.

 3. dezer zei:

  ik ben bang dat we het nooit zullen winnen , de massa onwetenden en ongeintereseerde boeit het niet , maar ik blijf het hopen dat ze eens het nirvana bereiken , tot dan , leve de republiek , jullie kunnen er niet genoeg over publiceren , ik leen aan al mijn vrienden en bekenden Bernard gate uit , en hoop dat de inktvlek verder en verder gaat

Comments are closed.