Sparen en een gat in overheids hand

865433_money_mattersDit is een foto van de hand van de overheid. U ziet het gat niet, want dat is verborgen door de overvloedig afgedwongen belasting- en heffingsenten door u iedere dag weer en dat praktisch zo lang u leeft in die hand stopt.  Toch roept die zelfde overheid op, dat er 35 miljard bespaard moet worden om de staatskas weer in orde te krijgen. Daarvoor buigen zich gedurende ruim 6 maanden een 20 tal dure commissies over het vraagstuk : HOE ?

 

Nu hoef je bepaald geen econoom te zijn, noch een rekenmeester om eens wat voorzetten te geven, die de Nederlandse staat en daarmee uiteindelijk misschien ook u ?? wat meer financiële speelruimte geven. Toegegeven sommige van onze suggesties zijn redelijk kort door de bocht, maar met wat doordenken toch haalbaar. Daar gaan we:

1) De ontwikkelingssamenwerking die nu rond de 8 milard bedraagt terugbrengen naar de hoogst hulpbehoevende landen, waar zij zich bevinden is mij een raadsel, maar vooruit ik zal deze keer sociaal democratisch denken, dus besparing 7 miljard, rest nog 1 miljard voor de niet zo actieve medemens elders op de wereld.

2) De woorden van Balkenende, wij moeten naar een slankere overheid, in de praktijk brengen. Nederland heeft circa 350.000 op kantoor aanwezigen, pardon , ik bedoel ambtenaren. Een inkrimping zonder cosmetische trucjes van privatisering te gebruiken, van 15 a 20% moet mogelijk zijn, zonder dat u te lijden heeft onder een daling van de service die de overheid u biedt. Een ambtenaar kost gemiddeld inclusief lasten enz. toch gauw 50.000 euro dus 20% minder is 50.000 x 70.000 uit hun slaap gerukte medeburgers, geeft een besparing van 1.75 miljard en als je daar nog bij op telt dat er minder kantoorruimte, gesubisidieerde maaltijden, vervoer, enz. bij bespaart wordt kom je op 2 miljard.

Wat gaan wij met deze brave borsten doen ? geen wachtgeld, geen WW, gewoon net als vlak voor de oorlog in Amsterdam, inzetten bij infra projecten ( Amsterdamse bos achtige zaken) maar wel in de privè sector.

3) Het koninghuis doet ook mee in deze ronde, wil niet meer betaald worden door de burger, houden voor al hun leuke zaken de eigen broek op, besparing 0.2 miljard

4) De deur gaat voorlopig op slot voor immigranten en zij die reeds aanwezig zijn, volgen ons vorstenhuis, selfsupporting dus, geen subsidies, geen nieuwe opvang enz. besparing 0.5 miljard

5) De subsidiekranen, wat heet subsidie sluizen gaan dicht. Minder belastingen, maar dan wel zelf alle kosten zoals huur, kinderopvang, studie enz. zelf betalen. besparing 0.5 miljard.

6) het Haagse luilekkerland haalt de buikriem aan, geen 37.000 euro op jaarbasis aan een kamerlid betalen als hij/ zij meer dan 150 km van Den Haag woont. Gewoon normale auto’s rijden, geen feestreisjes meer, zoals demissionait minister van der Hoeven nu naar Indonesie en ga zo maar door. Besparing moet toch gauw een 0.2 miljard kunnen bedragen.

 Dus onder de streep met nog wat zoeken 11 miljard kostenbesparing in het eerste jaar. Dus dat even strak volhouden gedurende 3 jaar en we zitten weer geheel op target.

Hoe anders zal het gaan lopen, meer belastingen , werken tot uw 67ste , kilometerheffing en over 10 jaar zijn wij nog aan het knoeien .

Wat kort door de bocht ? Ja misschien wel, maar daar liggen wel de besparingen.


6 Reacties

 1. crazy zei:

  Stem PVV, dan verdwijnt zeker meer dan de helft van deze nutteloze ambtenaren, volgens een bericht o.a. uit de volkskrant van vandaag!

  Hebben we in ieder geval onze eerste miljard al binnen, salarissen, uitkeringen, subsidies, wachtgeldregelingen die deze luiwamissen en profiteurs uitgeven.

 2. ceck zei:

  Je kan zo wie zo besparen door de 2de kamer te halveren, de 1 st kamer op te heffen en ook de provinciale staten met hun pakhuizen vol nitwitten elders te werk te stellen. Zo ook de deelgemeenten in de grote steden op te hebben, allemaal ballast. Laat mij 1 maand macro economisch studeren en binnen een jaar zijn alle tekorten opgelost en zo ook een fors deel gelukzoekers terug naar hun heimat dus zand bak, boesj en gebergten !

 3. AdB zei:

  Nog een flinke besparing…… Geen JSF scheelt miljarden. En onze oranjesnoepers, big spenders gewoon belasting laten betalen ook over zwart weggewerkt Guernsey kapitaal. Ik denk dat we dan al op de helft zijn. Beter zou zijn de totale afschaffing van de monarchie dus van bea de gans, wimlex de overbodige en andere leden van de graaivereniging! Ik ben alleen bang dat dit laatste niet gaat gebeuren er zijn nog teveel dwaze Nederlanders die schouder ophallend gaan staan zwaaien op koninginnedag terwijl de Wimlex met opgestoken middelvinger voorbij rijd!

 4. peter zei:

  Nu ook nog de BTW afschaffen en moet je eens kijken hoe netjes de plantsoenen er straks bijliggen!

 5. Sandokan zei:

  Wat te denken van die royale en nutteloze afdrachten aan de EU en de VN? Daar zitten de criminelen die in grote welvaart leven en die ons als slaven laten werken voor hun meerdere eer en glorie!

 6. SL zei:

  Ik zeg: CECK for President !!

  🙂 onze excuses SL dat wij ongevraagd in uw reactie binnenvallen , maar wij sluiten ons aan ! redactie geennieuws

Comments are closed.