Vuile handen……

173798_handsVroeger kreeg  je vuile handen als je met je handen werkte, maar tegenwoordig worden wij iedere dag geconfronteerd met politici en (semi) overheids”dienaren” , die weliswaar vuile handen hebben, maar niet van het  harde werken.

 

 

Wij beginnen maar even klein, en gaan naar de gemeente Lingewaard, waar het declaratiegedrag van burgemeester en wethouders de spuigaten uitloopt. De brave bestuurders van deze gemeente nemen weliswaar hun bruine of witte boterham in het bekende Tupperware doosje  mee naar kantoor, waar zij de dag duttend gaan doorbrengen, maar schromen niet om ook nog eens broodjes te declareren, want een baan als wethouder, laat staan burgemeester van Lingewaard is een inspannende en vele caloriën vergende bezigheid. Daarnaast moet er ook nog driftig met de GSM gewerkt worden, dus alle privègesprekken “op de zaak “. Je bent immers als ambtenaar rond de klok beschikbaar en tenslotte declareert de burgemeeester zelf ook nog zijn privè telefoon van thuis, maar daarop aangesproken, wilde hij die € 75 per maand wel terugstorten.

Een geheel andere tak van sport bedreef een medewerker van het O.M. inmiddels wel een van de meest verrotte takken aan de Nederlandse overheidsboom. Tegen betaling verscheurde hij bekeuringen en onder de streep is een tegen betaling verscheurde bekeuring goedkoper dan het betalen ervan.

Om deze beestenboel te onderhouden worden de belastingen en heffingen inmiddels driftig verhoogd, de burger is net een door Q koorts besmette geit, gewoon financieel afmaken. Dat dit ook voordelen biedt merken bewoners van sommige delen van onze onvolprezen hoofdstad, want daar zijn de parkeerbelastingen inmiddels dermate hoog, dat visite de stad mijdt en de Amsterdammer gewoon lekker thuis kan zitten zonder met koffie en een borrel te slepen. Het bezoek vindt € 7 per uur te veel en als je bedenkt dat indien het gezellig is je gauw een uurtje of 4 blijft, worden het dure avondjes.

De bleekneusjes van EU ambtenaren moeten er nodig uit. De kids gaan met 80 koppen sterk naar Noord Italië om daar om te leren om te gaan met sneeuwhonden en de taal te leren. Prima zaak, want u en ik betalen mee aan deze rekening van € 100.000. De Brusselse zwoegers ontvangen namelijk voor hun kinder een vakantievergoeding. Verdient u al 4.200 netto per maand dan bedraagt deze 616 euro per kind en zelfs bij een netto inkomen van 11.000 per maand krijg je altijd nog € 414 per kind terug. Afzien dus daar in Brussel.

En dan komt de stelling van onlangs “ Belasting is DIEFSTAL toch weer een stukje dichterbij, ondanks dat wij best begrijpen dat er voor noodzakelijke dingen belastingen moeten worden betaald. Wij tellen daartoe onze vertegenwoordiging bij het Internationale Olympische commite en de reizen daarvoor over de hele wereld, zodat je haast wel genoodzaakt bent je hele familie ook over te laten komen.  Nee, nu niet gelijk weer naar Wimlex wijzen, die jongen heeft er ook niet zelf voor gekozen.


4 Reacties

 1. Koning zei:

  Dat varkenskot Nederland moet nodig eens uitgemest worden.
  De helft van de ambtenaren eruit schoppen, afschaffen
  van de Provinciele Staten. Stuur Den Haag ook maar naar huis
  want Brussel regelt toch alles. Verdeel Nederland op in
  een aantal grote gemeenten met goeie gemeentebesturen.
  Ziezo Klaar is Kees.

 2. SL zei:

  Aanpakken die opvreterij.
  Begin maar eens met de grootste opvreters c.q. uitkeringstrekkers nl. de familie van Amsberg want volgens mij heeft ” die jongen” er zelf wel voor gekozen. Hij kan toch overal afstand van doen en lekker met de noorderzon verdwijnen.

 3. Harry zei:

  Het is volstrekt menselijk, is van alle tijden en zal altijd blijven bestaan. Het heeft met name te maken met haantjes gedrag en het laten zien aan anderen hoe goed je bent. Was het niet die ouwe Charles Schwietert die in in het kabinet Lubbers gelogen had over zijn diploma’s en zijn CV had vervalst? Kon vertrekken en was een looser. Nooit meer iets van hem gehoord.

  In Limburg weren vorig jaar 8 ambtenaren van hun bed gelicht omdat ze zich hadden laten feteren op cadeaus die ze hadden gekregen van aannemer JaJo in ruil voor opdrachten. Het is absoluut niet goed, maar het is net zoiets als te hard rijden in je eigen tuin. Het mag wel niet,maar so what.

  Wat is er nu mooier om tegen je vrouw en vrienden te zeggen dat je samen een mooi reisje krijgt aangeboden naar de GP van Monaco, geheel verzorgt en geheel gratis. Het toont aan dat je belangrijke baan hebt met gezag. Dat je dan voor de aannemer iets terug doet is vanzelfsprekend en dat weten beide partijen. Het probleem is dan dat ze dit gaan rondbazuinen en dan zijn de rapen gaar. Er zijn dan altijd weer mensen die dat ook wel zouden willen en hangen het aan de grote klok hangen onder het kopje “integriteit”

  Het is trouwens opvallend dat al deze mensen die in publieke functies werken zo ongelofelijk makkelijk in dezelfde val trappen. Neem nou Gerd Leers, hoe dom kun je zijn om een vakantie bungalow in Bulgarije te laten bouwen samen met een gemeente ambtenaar, wetende dat de geur van belangenverstrengeling opsteekt. Als het dan fout gaat, en dat ging het, weet je gewoon dat het je kop kost. Gelukkig was hij wel weer zo slim om even een wachtgeld regeling in de wacht te slepen a € 10.000 per maand tot zijn pensioen dus je komt hem inderdaad niet tegen bij AH met de daklozen krant.

  Het is trouwens in NL zo dat als je zelf ontslag neemt geen recht hebt op een uitkering, maar voor een burgemeester die zelf ontslag neemt gelden andere regels uiteraard.

 4. ceck zei:

  Nou Harrie heb toch een enorme lijst van wapen feiten achter mijn naam staan en denk dat ik miljarden door mijn vingers heb laten gaan om het een en ander te bewerkstelligen aan diensten en aankopen. Behalve eens een luxe lunch is het er verder nooit van gekomen om steekpenningen of een avondje Yab Yum aan te nemen. Dom ? Oliedom of gewoon eigenzinnig en overdreven rechtvaardigheidsgevoel, die nodig eens naar een loog moet. Want je bent niet normaal als je niet even wat extra in je knip steekt tegenwoordig boven je al riante beloning en emolumenten. Wie appelen vaart, appelen eet wordt er beweert en dat zou best eens kunnen zijn, ware je het niet dat je chantabel bent en aangezien de wereld vol met jaloerse ellendelingen zit die als ze de kans zien je rug toekeert er gauw even een paar messen insteken. Kan me herinneren een miljarden dollar project voor de Arabieren te hebben geleid en ik namens de Yanks een kantoor in den Haag had moeten openen. De beloningen waren riant en de onkosten m.n. de extra’s nog rianter want minder dan een 4 sterren hotel., duurste huurauto en dikke vergoeding voor een huurauto ergens in Europa of een dag onkosten vergoeding van 500 dollar per dag zou menigeen graag willen. Maar een scheve schaats of maar de schijn en je vloog eruit. Zo ook voor Shell waar ik de projectleiding had om een aantal plants te bouwen. alles via het tender board van Shell, miljarden aangeschaft en namens hun gekocht, maar denk maar niet dat ik het kon maken om even met de grootste leveranciers even uit lunchen te gaan of even een leuk hebbedingetje aan te nemen. Eten deden we in het bedrijfsrestaurant en als het tegen de feestdagen kwam en de dozen met leuke flessen of ander luxe gebeuren op kantoor kwam, werd dat in ontvangst genomen en naderhand aan iedereen uitgedeeld. Daarom kan ik me niet voorstellen dat je n.b. in overheidsdienst bent en dus op kosten van de belasting betaler wordt onderhouden nog eens extra moet stelen. Stelen in welke vorm dan ook want elke wederdienst of pennetje is een teken van omkoperij en dat wordt gewoon vergeten. Wat dat betreft zijn de normen van fatsoen afgegleden als een afvoer put want als je daar op wijst ben je gek, want het is maar …………. en dat moet kunnen.
  Maar je ziet het is van kwaad tot erger gekomen, gekker kan het niet, want het is nu vanzelfsprekend en als je er wat van zegt zijn ze nog beledigd ook. Daar heb ik toch recht op, zeggen de zakkenvullers en is dat niet te banaal van worden ?

Comments are closed.