De Amsterdamse tunnelboor

220px-Dampaleis

Het zou ondanks, dat het op 4 mei om de nationale dodenherdenking gaat, nog wel eens een leuke dag in Amsterdam kunnen worden.  De kans is namelijk levensgroot aanwezig dat de boor met de toepasselijke naam “de Gravin” die zich i.v.m. de aanleg van de zgn. Noord Zuid metro lijn langzaam richting de Dam graaft,  zich net op die dag  onder de Dam zal bevinden. Bewoners van grachtenpanden in Amsterdam kunnen u haarfijn uitleggen wat dat betekent, want enkele jaren nadat hun panden eveneens ten gevolg van het boren  enkele centimeters verzakten en onbewoonbaar werden, zou dat ook 4 mei het geval kunnen zijn.

 

En dat wordt weer eens een ouderwets stukje Amsterdamse humor, alle hotemetoten bij elkaar, zo plops een groot gat in en worden zij voor eeuwig in beton gegoten. Als  na honderden jaren  archeologen opgravingen  doen, staan ze verbaast te kijken naar een mummie die te voorschijn komt en is voorzien van een stijf opgeklopt bol kapsel. Zou dat misschien de toen levende akela van Nederland geweest zijn, is de grote vraag ?

Maar volgens de woordvoerder van de gemeente is er niets aan de hand. (Hadden wij die al niet eerder gehoord van een burgemeester die nu tot overmaat van ramp tracht premier van ons land te worden ?).De heer Michiel Jonker stelt ons gerust: “er zit 25 meter zand en klei tussen de booren de voeten van de op 4 mei aanwezigen en niemand zal iets van de doorwerkende boor merken, zelfs niet tijdens de 2 minuten stilte. Maar, en dit is geen grap, er wordt inmiddels wel onderzocht, of de boor toch niet even 2 minuten kan worden stil gezet rond de klok van 8 uur ! Hoezo vertrouwen in de eigen woorden ?

Maar mensen, stel je nou eens voor dat het bestuur van Prorepublica stiekem de mensen die de boor bedienen heeft omgekocht, ik weet, dat mag niet, maar tenslotte is het voor een goed doel en zijn wij allemaal gul, dus stel dat dit gebeurd is en precies om 8 uur, 2 minuten stilte en een luide plof en ja daar gaat het hele gezelschap de diep de modder in. Wat een prachtig moment zou dat zijn voor de republiek Nederland, maar één nadeel, waar moet Prorepublica dan over gaan schrijven ?

PS. overigens is het paleis op de Dam net voor 80 miljoen euro gerenoveerd,” maar ach wie het breed heeft laat het breed hangen”,  zei mijn grootmoeder.

Hoezo een begrotingstekort???


4 Reacties

 1. ceck zei:

  Met een beetje mazzel zakt de hele Dam inclusief dat paleis in een tig meters diepe put. Zou een hele opruiming geven, zo ook de a.s. Kroning elders b.v. naar de pampa te verhuizen. Koning van de pampa of misschien een andere locatie in Marokko of zo……

 2. Koning zei:

  Wat zou dat mooi zijn zeg, die hele koninklijke handel
  de diepte in plus dat zootje huichelaars en uitvreters
  erbij. Wat zal het dan weer fijn worden in dit land!!!

 3. peter zei:

  Geweldloosheid staat bij ProRepublica hoog in het vaandel, dus de kans is nihil dat zoiets ook maar bij het bestuur zou opkomen.

  Het duurt wat langer dan we willen, maar die schijnheiligerds moeten simpel worden weg- en vervolgens uitgeschreven. Je moet hen echter wel nageven, dat ze waar voor hun riante uitkering leveren: iedere dag valt er wel wat over te schrijven, dit als gevolg van een niet aflatend oranje-getint propaganda offensief van staatswege.

Comments are closed.