Frankrijk huilt ( weer eens)

1134544_portDe Franse minister van Financiën Christine Lagarde heeft de doos Kleenex tissues maar weer eens te voorschijn  gehaald, en opnieuw zijn het de boze Duitsers die de huilbui veroorzaken. Duitsland zorgt met zijn groeiende export voor “gift in de Euro” en dat mag natuurlijk niet, vertelde Lagarde in de Britse krant Financial Times. Duitsland moet maar meer binnen de eigen grenzen verkopen en bovendien doen ze aan loondumping.

 

Weer een typisch staaltje hypocritie van het enige derde wereld land in de EU, dat altijd de splinters zoekt elders, maar de balken in de eigen ogen het liefst vergeet. Nog onlangs trachtte president Sarkozy te voorkomen, dat o.a. Renault zijn vehikels in het buitenland produceert, toch een stukje export zou je zeggen en de Franse automobielbouwers geven volmondig toe dat zij het zonder de toeleveranties van Duitse onderaannemers niet redden.

Bovendien vergeet mevrouw Lagarde dat de Duitse ondernemingen door te exporteren arbeidsplaatsen creëren en daarmee uiteindelijk de euro versterken. Duitsland is inmiddels op de wereld ranglijst de derde  wapenindustrie exporteur, na de VS en Rusland. Dat dit een bittere pil is voor de Fransen is duidelijk, maar ondanks veel geblaas vanuit de hoge toren lukt het de Fransen maar steeds  niet om hun wapens zoals straaljagers, tanks en boten aan weldenkende andere landen te verkopen. De reputatie van de Franse produkten, geniaal bedacht, maar in de praktijk veelal onbruikbaar en niet betrouwbaar is inmiddels het Franse handelsmerk geworden., net als de teruglopende wijnexport en verkoopvan Franse auto’s in het buitenland.

De cultuuromslag die de Fransen zouden moeten maken zit er niet in. Geen kennis van talen ( een toespraak in wat voor Engels door moet gaan van de hoogste baas van de EADS / Airbus laatst was tenenkrommend) het 8 uur INTERNATIONALE NIEUWS journaal op de TV dat wat onduidelijke flarden brengt van zaken die niemand van de stoel zullen trekken gevolgd door weer een nieuwe FRANSE film of een FRANS toneelstuk houden de bevolking dom en in zich zelf gekeerd.

Ondanks haar Amerikaanse ervaring heeft Lagarde dus nog een lange weg te gaan, of zou zij van haar baas Sarkozy die een verpletterende nederlaag leed in de raadsverkiezinge van afgelopen zondag peptalk moeten houden ?

Onderlinge pesterijen op het werk, de Fransen zijn er meesters in en voeren dan ook de wereld ranglijst aan. Een op de vijf Fransen geeft aan wel eens op het werk gepest te worden, terwijl dat in ons land slechts 6% van de werknemers zijn die wel eens getreiterd worden. Dus wat doet de Fransman, zoals het gedrag bij de Franse telefoonoperator ORANGE laat zien, hij maakt een einde aan zijn leven. Vanaf begin vorig jaar tot nu zijn er al ruim 30 gevallen van zelfdoding bij ORANGE. Stress schijnt de hoofdoorzaak te zijn, maar wie de prestaties van ORANGE kent, zal daar zeker zijn twijfel aan hechten.

De volgende vakantie ? En oh, ja pas op voor de verkeerd gesneden z.g. biefstukjes !


1 reactie

  1. Alexander zei:

    Ontwikkelen de fransen naast hun minderwaardigheidscomplex tegenover de Amerikanen, nu ook weer een minderwaardigheiedscomplex tegenover onze zgn duitse vrienden ??

    Mede onder de franse niet democratische leding moet het europese 4e rijk zich toch ontwikkelen, en de Amerikanen verslaan, en de Engelsen overwinnen ???

Comments are closed.