Waar gaan wij heen ?

127261_chitralisDit groepje gezellig ogende Afghanen zou binnenkort wel eens, als wij de statistieken van de wereld vluchtelingen organisatie UNHCR volgen, bij u aan de deur kunnen kloppen. Nederland is immers een favoriete bestemming voor Afghanen die inmiddels met een aandeel van 7% net zo veel klanten opleveren aan de “vlieg er eens uit ” organisatie als de Irakezen. Beide bevolkingsgroepen hoor en zie je overigens voortdurend kritiek hebben op de “buitenlandse bezetters” .d.w.z. Amerikanen en hun bondgenoten, maar kennelijk is het vooruitzicht van een compleet ingerichte Vinex woning  toch wel zo aantrekkelijk om het eigen land te verlaten.

 

Niets tegen echte asielzoekers, in tegendeel, maar ondanks het feit dat de baas van de UNHRC, mijnheer Antonio Guterres beweert dat het bij deze mensen  niet gaat om economische gelukszoekers die slechts naar rijke landen willen, blijf ik wantrouwend t.o.v. de motivatie  van de gemiddelde asielzoeker. Immers de landen in Zuid Europa en dan met name Italië vertoonden minder “aanvragen” . De altijd goed geïnformeerde asielzoeker weet, dat het in Italië   niet goed toeven is. In het totaal werden er in 2009 , 377200 verzoeken voor een asiel geregistreerd. Uiteraard staan de illegale immigratiecijfers hier buiten. Europa ontving 286.700 aanvragen.

Bestemming nummer 1, wereldwijd zijn nog steeds de VS, op de voet gevolgd door Frankrijk, Canada, Groot Brittanië, Duitsland, Zweden, Italië, Noorwegen, België en Griekenland en pas op de 6e plaats Nederland. Of de voorkeur voor België boven Nederland ligt aan het feit dat de asielzoekers van “frieten” houden is niet bekend, maar het zal wel te maken hebben, dat de Belgische administratie nog slechter werkt dan die in ons land en de asielzoeker dus eerder een kans maakt te mogen blijven.  Zoals boven geschreven de top van de asielzoekers wordt aangevoerd door de Afghanen en Irakezen, daarna volgen de Somaliërs, Russen, Chinezen, Serben, Nigerianen, Iranezen, Pakistanis en Georgiërs.

Wilt u het zelf allemaal nog eens goed nakijken, surf naar www.unchr.org/4ba880059.html  en wie weet ziet u wie uw nieuwe buren worden.


1 reactie

  1. Driek zei:

    Er wordt nu maar steeds geroepen, dat de echte vluchtelingen welkom zijn – ook de redactie van Geen Nieuws slaakt die kreet – , maar er moet toch eens een eind aan komen? – ik kan in mijn huis toch ook maar een bepaalde hoeveelheid gasten herbergen, op een gegeven ogenblik heb ik geen levensruimte meer voor mezelf. We moeten gewoon stoppen, want ik geloof niet in dat vluchtelingen gedoe. Het zijn mensen die onder valse voorwendsels hier naartoe komen, en straks de boel gaan verzieken, voor zover Nederland niet al verziekt is! Stop er toch mee, wat hebben die regeringsleiders toch met die achterlijke landen, vroeger hoorde je daar nooit iets over. Het waren ‘Duizend en een Nacht sprookjeslanden.’Mysterieuze landen waarin haremvrouwen en krijgshaftige bedoeïen leefden, en de Islam was toen voor ons een heidense godsdienst. Wat hebben we in hemelsnaam aangehaald met die primitieve volkeren, die hadden we gewoon met rust moeten laten.

Comments are closed.