Ambtenaren ? Het zijn net mensen

712905_thief

Ambtenaren, het zijn net mensen, ofschoon je het niet zou zeggen. Hoezo dan deze foto van een muis ? Zeer eenvoudig, want praktisch iedereen kent het gezegde “Als de kat van huis is, dan dansen de muizen ” en u weet wat dat betekent. Geen controle  en het wordt een beestenboel ( jatten maarboel). Kijk even mee naar onze muis en wat hij of zij doet:

 

 

 

                        http://www.youtube.com/v/jolcsUmFZyU&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param

en u ziet het, bij gebrek aan een kat die de muis schrik aanjaagt oftewel controle , danst de muis en ziet kans dat stukje kaas dat hem / haar eigenlijkl niet toebehoort, te stelen. En zo gaat het in ons land ook met het legertje ambtenaren in ( semi) overheidsdienst, zelfs totaan onze hoogste ” stasibazin” in Den Haag. Geef ze de kans en uw centen verdwijnen als de kaas uit de muizenval.

Vandaag het verhaal van de VVD er Ton Hooimaijers, die er van verdacht wordt voor minstens 1.8 miljoen euro aan steekpenningen te hebben aangenomen. Wethouder van economische zaken ( zeker voor zich zelf) van de gemeente Amsterdam en laatstelijk in het nieuws toen hij moest melden dat door hem bij de failliete ICESAVE  bank geplaatste gemeenschapsgelden foetsie waren.

Dan de “Nieuwe Nederlandse”  Khadija Arib die nu al voor de 2e maal jokte waarom zij naar Marokko ging ( in 2007 rommelde deze kennelijk goed geïntegreerde PvdA er ook al een keer over haar relaties met haar vaderland).

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Maar het kwaad woekerd rustig door, want bij de (semi) overheid geldt nu eenmaal dat de de kool en de geit gespaard dienen te worden, je weet maar nooit hoe je later een collega nodig hebt om je te dekken als je zelf even iets te veel uit de staatsruif gegeten hebt. Dus mondje dicht en zand erover.

Wat te denken van de controler van de gemeente Haarlemmermeer, bij wie gemeld werd dat een collega reeds jaren fraudeerde. Er gebeurde jaren niets, totdat de pers er achter kwam en de gemeente onder druk van buiten de fraudeur moest ontslaan ( wij komen hier nog op terug).

Of wat te denken van een PvdA mevrouw Anneke Haarsma uit Drente, die voor 20.000 euro even een 5 daagse cursus ging volgen, waarbij wij niet denken dat het hier om ging om de cursus  “hoe beheer ik mijn huishoudboekje”.

Wat te denken van listige op het randje van het betamelijke af zijnde belastingconstructies van de opperbaas van dit inmiddels tot een groot anarchistisch verworden pretpark Hollandia. Voorbeeld doet volgen, moeten velen gedacht hebben en zijn er in ons land inmiddels toestanden die iedere Cammora baas doet blozen.

Maar gelukkig is er nog een, die het hoofd koel weet te houden, onze opperkabouter Jan Peter Balkenende. “Ga niet op de pof leven”, (oeps, had hij soms een borrel op?)  stamelde het ventje die nu opeens vindt dat een overheid die te veel geld uitgeeft ( en dat doe je als je de voortwoekerende fraude telkens goedkeurt), de economie en de toekomst om zeep helpt.

Nu, dat zal niet zo lang meer duren, dus ambtenaren, politici en ander gespuis, sla je kans en vul je zakken, zo lang het nog kan !