Auto rijden met een niqab, vervolg

niqab-burqa

Een aantal dagen gelden verscheen er in de Franse pers en daarna ook in andere internationale media, het bericht dat een 33 jarige vrouw midden in de centrum van de Franse stad Nantes was aangehouden door 2 motoragenten. Zij droeg een niqab ( onderste foto rechts) en volgens de Franse wegenverkkeerswet artikel 412-6 is het besturen van een voertuig verboden, indien het gezichtsveld wordt belemmerd. Dus kreeg de dame in kwestie een bon à 22 euro, en omdat zij het hiermee niet eens was, zocht zij de publiciteit. Eerst even de TV opname van het interview na de ingediende klacht.

 

                                                 http://centrefrance.kewego.fr/video/iLyROoafvT63.html

En of uw Frans nu goed is of niet, u zult begrijpen dat de dame in kwestie van 33 jaar claimt dat zij Francaise is, alle rechten  heeft van een Frans staatsburger ( let goed op, want de kreet komt ons bekend voor, Francaise wijzigen in Nederlandse) en dat zij vermoedde dat zij slechts aangehouden was vanwege een discriminerende houding van de politie ( ook die kreet komt ons weer bekend voor).

Had zij dit maar nooit gedaan, want deze “Niqab krijgt een lange sleep”om het maar eens zo te zeggen. Wat bleek, mevrouw is gehuwd met een eveneens moslim mijnheer, die naast haar er nog 3 “wettige”echtgenotes op na houdt en van deze 4 dames 12 kinderen heeft. Moet kunnen, zou je zeggen, maar niet als je claimt dat je de Franse nationaliteit hebt, want Frankrijk staat net als ieder normaal geciviliseerd land slechts toe dat je met 1 vrouw ( cq 1 man) gelijktijdig gehuwd bent.

Maar toen kwamen de autoriteiten er achter dat iedere vrouw ook nog eens een ruime alleenstaande moeder toelage toucheert en ook dit komt ons weer zeer bekend voor.

Dus in tegenstelling tot wat er in ons land gebeurt, namelijk niets, greep de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Brice Hortefeux persoonlijk in en dreigt de man nu zijn Franse paspoort te worden ontnomen.

En zoals een Franse collega van ons schertste, de paspoorten ontnemen, een oude Peugeot voor ze kopen, zij achter het stuur, de kinderen in de bak en op het dak en dan een enkeltje Kaboel.


11 Reacties

 1. Wim Bierman zei:

  Er staat niet bij of ze alleen was, rijden mag ze wel sinds 2008 ? Maar ze is Française dus maakt het niet uit of wel ?

  http://religie.blog.nl/islam/2008/01/22/vrouw-mag-weer-achter-het-stuur-in-arabi

  Hieronder een overzicht wat vrouwen nog meer niet mogen in het Arabische land.

  • Zonder echtgenoot of mannelijk familielid op straat: u bent een prostituee, krijgt 60 zweepslagen en gaat 25 dagen achter de tralies.

  • Naar het buitenland zonder schriftelijke toestemming van uw vader of man: sorry, u komt het vliegtuig niet in en we pakken uw paspoort af.

  • In gezelschap van de andere sekse en het is niet uw echtgenoot of een direct familielid: dat is khilwa en dat mag ook voor mannen niet, maar we straffen meestal vrouwen.

  • Op straat lopen zonder alles bedekkende gewaden (alleen gezicht en handen mogen bloot): onzedelijk gedrag. U gaat direct naar het gevang.

  • Trouwen met een niet-islamitische man: verboden, want dan plaatst u zichzelf in een lagere positie dan de aanhangers van andere godsdiensten.

  • Echtscheiding: voor mannen eenvoudig, maar u als vrouw moet een lange juridische weg bewandelen en belandt in armoede.

  • U wilt getuigen in de rechtbank: kom maar samen met een andere vrouw, want volgens Allah is bewijs van een vrouw maar de helft waard van dat van een man.

  Bronnen: Canada dot com en mores-mores.blogspot.com

 2. antonio zei:

  Naar het Frans van die mevrouw te horen is zij net zo frans als ik van Mars afkomstig ben.

 3. ceck zei:

  @ Bierman,

  Kan nog even aanvullen …

  Alcohol strikt verboden. Zweepslagen op de voetzolen en jarenlang het gevang in.

  Varkensvlees eten is een doodzonde en in S.A. vind je geen varken althans niet als dier.

  Overspel voor een vrouw eindigt in publieke steniging.

  De vliegtuig bemanningen die in b.v. Saoedi arriveren en een stop over maken, hebben allemaal ( de vrouwen) extra kleding bij zich om zich te kunnen bedekken. Anders worden ze niet toegelaten of wordt de vergunning van de vlieg maatschappij in getrokken.

  He jaren lang met de baard mannen opgetrokken en NOOIT en TEN NIMMER zulk hypocriet volk gezien , vals als de neten.

  Whisky of ander alcoholische genot in de meest exclusieve gelegenheden in Europa , drinkt me steevast uit een koffie of thee kopje opdat Allah het maar niet kan zien. Met Ramadan als een speer met de hele familie in prive jet verdwijnen naar Europa voor een medische check up, om het vasten te ontlopen. Had een collega, die ik van te voren had gewaarschuwd absoluut niet teveel drank onderweg in het vliegtuig te drinken omdat hij grote kans had om met hetzelfde vliegtuig weer te vertrekken. De vent had een enorme vlieg angst en zoop dat weg. In Kuwait aangekomen met een behoorlijke snee in zijn neus en met veel gekrakeel mocht hij zonder gevangenis straf weer vertrekken met het vliegtuig. Zo ook de keren dat ik in S.A. werd uitgenodigd en de nacht verplicht in het huis van de gast moest doorbrengen. Had stiekem in zijn huis de bibliotheek helemaal met een aparte en verborgen deur die toegang gaf tot en compleet ingerichte bar. Die had alle kleuren Bols likeur in huis en de meest exclusieve wijnen, whisky of wat je ook kan bedenken. Een Nlse bar zou er jaloers op geweest zijn.Wil je en lekker Heineken hebben of wat anders ? Ja dat wilde ik wel, maar mijn vraag de eerste keer was waarom ik daar moest blijven slapen. Het antwoord was dat de politie niet in huis mocht komen en je niet met een kegel achter in de auto door de politie moest worden gevonden. Daarom maar blijven om erger te voorkomen. Zo ook de vele Saoedi die het Arabische weekend de donderdag en vrijdag met hun prive jet naar Abu Dabi vertrokken en binnen een uur als een bal tussen hun bodyguards naar hun kamer werden afgevoerd. Na een paar uur kwamen ze weer terug om zich verder laveloos te zuipen.De vrijdag was om de roes uit te slapen en de drank lucht kwijt te raken. Dan weer nuchter terug naar de zandbak .

  Maar waar het om gaat dat de politieke verraders in het westen geen notie hebben of het wel weten maar voor veel geld even de andere kant opkijken. Hoe bestaat het toch dat we worden overstroomd door achterlijke moslims die zo’n grote stempel op ons leven drukken. Ik heb een enorme afkeer gekregen van de US , want die hebben de narigheid op ons afgeroepen. Ten kosten van alles moeten we ons met moslims bemoeien onder het mom van terrorisme, terwijl het zo overduidelijk is dat de US een economisch belang hebben om hun defensie industrie aan de gang te houden. Terreur bestrijding doe je allereerst in eigen huis dat je veilig en van alle extremistische moslim tuig houdt. Die houdt je buiten de deur en niet aanpassen , gewoon opkrassen. Dus geen kopvod , burka of haat hutten. Bevalt het U niet dag daar is de deur. Net zoals wij dat daar moeten doen. Nu heb je een compleet leger nodig om die lui in de gaten te houden en ze getver nog in leve te houden. Probeer dat eens in moslim landen te doen…………………

 4. Barbertje zei:

  Hahaha wat een onzin, natuurlijk heb je geen zij uitzicht met een niqaab. Je gezichtsveld wordt belemmerd, net zoals oogkleppen bij een paard.

  En al die linkse troela’s hier, de vroegere Dolle Mina’s, die zich beijveren voor het mogen dragen van een hoofddoek in naam van ‘vrijheid van de vrouw’. Wat een giller. Komen zij ook op voor vrouwen die hem NIET willen dragen?

 5. Carel Bruring zei:

  Voor de goede orde mag ik Wim Bierman en ceck er wellicht op wijzen dat het door hem genoemde lijstje UITSLUITEND betrekking heeft op Saoedie-Arabie en op GEEN ENEL ander “Arabisch land”.
  Terzijde wijs ik ceck erop dat ook bij Joden eten van varkensvlees ten strengste verboden is (niet cosher).

 6. ceck zei:

  @ Bruring,

  Met alle respect; zie dat je niet zo veel in o.a. het m.o. ben geweest, maar kan er nog een waslijst aan islamitische landen aan toevoegen. Bovendien wordt die lijst steeds langer helaas, want heel zwart Afrika is nu aan de beurt om compleet door de islam overgenomen te worden. !

  Het eten van varkens vlees is bij veel meer geloven verboden. Trouwens ook veel westerse burgers eten uit principe geen varkensvlees, et zoals Boeddhisten geen koeien eten.Maar daar gaat het immers niet om, het gaat om het principe. WIJ hebben ons te houden aan hun gewoonten, gebruiken en wetten in HUN land. Waarom moeten ZIJ dat bij ons doorvoeren en zelfs willen afdwingen. Snap je het nou !

 7. Wim Bierman zei:

  Probeer het eens in een moslim land, als westerling, 4 vrouwen met uitkering en 12 kinderen en als Christen te leven… no way hose

 8. shadiyah zei:

  Inderdaad saoedie arabie is streng maar dit geld zeker niet voor alle Islamitische landen!!!!

  @barbertje Wij komen op voor ONS recht de hoofddoek/ niqab te dragen. Net zoals niet moslims het recht hebben hem niet te dragen mochten jullie gedwongen worden hem te dragen neem ik aan dat je ook voor je recht opkomt
  En oordelen over je gezichtsveld…. met een Niqab kan je gewoon goed zien, inderdaad een burqa maakt dit wat moeilijker…… een Niqab is niet te vergelijken met oogkleppen van een paard.

  Onze bedekking zien wij als onze vrijheid ja!! net zoals jij het als jou vrijheid ziet je bloot te kleden en uren voor de spiegel te staan…. doe je ongetwijfeld ook niet alleen voor jezelf.

  Meningen zijn verschillend probeer mensen elkaar gewoon te respecteren en niet zomaar alles voor waar aan te nemen.

  De islam respecteert de vrouw, de vrouw is het belangrijkste in de Islam…. het is echter vele mannen die dit niet erkennen.
  Het is dus niet het geloof wat onder vuur genomen zou moeten worden maar bepaalde mensen, die hun geloof op de verkeerde manier uiten.

  je hebt in alle culturen en geloven wel rotte appels…. maar ze zijn echt niet allemaal zo….

  @ wim…. neem de proef op de som….. dan kan je oordelen. ( is het overigens als christen toegestaan 4 vrouwen te hebben?)

  @ceck Dingen als varkensvlees en alcohol zijn gewoon in veel islamitische landen niet te verkrijgen en mogen het land niet in.
  Maar als een vrouw daar zonder hoofddoek wil lopen is ze daar vrij in.
  ze zal aangestaard worden ongetwijfeld….. maar ja dat hebben wij hier in de EU ook als we met niqab lopen.
  Maar ga niet doen alsof alles maar verboden is.

  je doet overkomen alsof je o zoveel ervaring hebt met Arabische landen maar schijn bedriegt wel vaker…..

 9. harrie zei:

  @shadiya
  neem aan dat moslims ook de gregoriaanse kalender hanteren. dit artikel is gepost in april dit jaar…….
  zou het niet handig zijn eens een blik te werpen bijv in de wehkampgids en dan constateren dat bloot kleden niet bestaat. kan me overigens wel voorstellen waarom moslima’s niet lang in de spiegel kijken, daar is niet veel fantasie voor nodig.
  kijk, als je met een tafelkleed over je hoofd wilt lopen is dat je eigen zaak en daar ben je zelf verantwoordelijk voor maar hier in ons land is dat niet gewenst en nog minder gewenst is het feit dat westerse dames in al die achterlijke landen verplicht worden tot een dergelijke carnavalskledij, terwijl men daar niet eens carnaval viert.

  toch heel apart overigens dat de gemiddelde rifaap zich zo associeert met een arabier terwijl het gewoon een afrikaan is die dan de mening van mensen die veel en lang ervaring hebben in mo-landen, zoals check, in discrediet menen te mogen brengen.

 10. check zei:

  @ Harrie,

  Vergeefse moeite maat, weer zo’n Fatima , wellicht de derde/vierde generatie , die door de islam volledig is geïndoctrineerd. Welk een grote bek in Nedrigland hebben, maar thuis in het mandje doen wat pa, broer en de hele familie zeggen. Meiden van Hallal ,. je kent ze wel die teven die zo nodig moeten provoceren. In hun achterlijke woestijnwinden is de bek gelijk tiog toontjes lagen want gevangenis en klappen is hun deel. Zeg eens domme meid, je komt zeker nooit verder dan je Riff gebergte, want een echte Maroc moet helemaal niks van jullie hebben. Ook in Maroc zijn jullie trash worden met de nek aangekeken. Staan daar ook bekend als lui en crimineel. Niet alleen domme meid , worden in S.A. de vrouwen totaal onderdrukt , maar kijk eens verder Kuwait, Bahrein, Jemen , niet te vergeten Iran ( is geen Arabisch land om je kennis op te frissen) maar wel in de overigen Arabische landen waar GEEN KEUZEN is en de familie gewoon beslist. Wat te denken van mega landen als Pakistan, Indonesië en niet te vergeten Maleisië , gewoon blootshoofds vrijwillig allemaal lopen he ? Turkije war rasboef Erdogan en zijn moslim gangsters het voor het zeggen hebben is terug naar af. Het leger dat garant stond voor een seculiere staat wordt onder valse mom kalt gesteld, generaals valselijk beschuldigd opdat Erdogan zijn gang kan gaan en een totale moslim staat van Turkije wilt maken. Ik heb er nog overal vrienden en relaties zitten , heb ze onder kogel en granaten regens uit Libanon weggehaald omdat ze moesten vluchten en moslim tuig van de richel zonodig een prachtige stad als Beyruth aan puin moesten schieten en daar Syriërs, die nu willen protesteren kwamen roven.
  Dus domme meid loop jij maar lekker voor lul in Nedrigland , geniet er van,want nog even en je kan vluchten met je hele roversclan terug naar het Riff, zandbak of achterlijke bergland. Het midden oosten wordt straks een grote brandhaard en dan is het ook met jullie in Europa gedaan.

Comments are closed.