Geert Wilders, tegenwind

1234387_washing_dayHet politieke klimaat van Geert Wilder’s PVV heeft op dit moment last van een typisch Hollands klimaat, regen en vooral tegenwind. Hadden wij eerst de diverse kandidaten op de PVV kieslijst, die in realiteit toch net wat anders waren en zijn, als dat wat de grote roerganger Geert zijn kiezers wil doen geloven, nu weer een pro Wilders demonstratie  die volkomen in het water viel.

 

 

support_geert1Gisteren zou voor de Nederlandse ambassade in Berlijn een pro Wilders demonstratie gehouden worden.  Deze werd georganiseerd door Pax Europa en Politically Incorrect en er werden 500 demonstranten verwacht, die Wilders steunen in zijn vrijheid van meningsuiting.  De Nederlanse ambassade in de Klosterstrasse 50 was het doel , waar de demonstranten zich zouden verzamelen.

Maar weer was “het politieke weer” de PVV en de demonstranten niet goed gezind, want van de 500 verwachte demonstranten kwamen er slechts een handjevol opdagen ( circa 50 volgens de Berlijnse politie die besloten had een oogje in het zeil te houden). De groots aangekondigde live video op de site van Politically Incorrect werd daarom ( denken wij) dan ook niet uitgezonden.

Zie:                       www.pi-news.net/2010/04/14-uhr-live-stream-der-wil;ders-demo-in-berlin

Overigens viel het onze correspondent in Berlijn op, dat veel van de wel aanwezige demonstranten de Israelische vlag bij zich hadden. Hiermee, maar wij schreven dit al eerder, doet Wilders zich zelf geen goed. Op het moment dat de PVV de stempel opgedrukt krijgt, dat het een partij is met een duidelijke pro- Israelische en/of Joodse inslag, zullen zeker een groot aantal potentiële stemmers zich van de PVV afwenden. Partijen die een bepaalde geloofsovertuiging aanhangen zijn er in ons land al genoeg en zoals u weet hebben deze nooit een belangrijke rol in de vaderlandse politiek kunnen spelen, met uitzondering misschien van het CDA, dat door het traditionele kontdraaien altijd wel een aantal kiezers wint. Eerdere optredens van Wilders met een keppeltje op, zijn joodse kandidaat met een Likud achtergrond benadrukken dit verschijnsel.


10 Reacties

 1. caymen von hinterweh zei:

  PVV wordt waarschijnlijk grotendeels gefinancierd door de Joodse lobby uit de USA. Idioot dat wij, als kiezer niet mogen weten waar het geld van de PVV vandaan komt

 2. alidas zei:

  waar komen al die andere partijen hun geld vandaan,weet jij dat?had dat er dan even bij gezet.
  Een hoop komt uit de subsidie pot,maar dat wilde wilders niet ,het moet toch ergens vandaan komen ,maar dat gaat jou toch niets aan.Er word toch ook niet gevraagt waar jij je geld vandaan haalt.

 3. Alexander zei:

  @ Caymen, so what ?? het islamitisch onderwijs, en diverse moskeeen in Nederland worden betaald door “bronnen” uit het midden oosten, en de bewapening van de palastijnen wordt ook door ons betaald. Daar hoor je niemand over. De Joden bedreigen tenminste geen andere volkeren of culturen, en hebben gelijkheid van mannen en vrouwen.

 4. Alexander zei:

  Weer een anti Wilders stuk, met de PVV in een hoekje proberen te zetten. Ik hoop dat deze site niet zoals de zgn politiek correcte media een hetze tegen de PVV gaat beginnen, door ze van alles en nog wat te gaan uitmaken. Als ik dat wil lezen pak ik de Volkskrant wel, en als ik dat wil zien kijk ik wel naar de Nederlandse televisie.
  Misschien een idee om eens in de dierenpartij te duiken. Wat is daar allemaal aan de hand ? Een godsdienst waanzinnige die Animal Farm weer aan het uitbeelden is ? En waarom heeft de Belgische dierenpartij wel kritiek op halal slachten , en houden Marianne en der onderdanen braaf hun politiek correcte mond over Nederlands halal slachten ??

 5. Crazy zei:

  @ Alexander : als regelmatige lezer van Geennieuws, valt het mij op dat je hard begint te piepen zodra er een stuk verschijnt met positieve kritiek op de PVV en Geert Wilders. Ook in de Duitse pers was te lezen dat er slechts 50 demonstranten in Berlijn aanwezig waren i.p.v. de verwachte 500, dus als zo iets gemeld wordt waarom betekent dat dan Wilders in een hoek zetten zoals jij schrijft ? Ik kan nergen ops deze site artikelen ontdekken die maar zouden wijzen op een hetze tegen Wilders, in tegendeel, steeds positieve kritiek, daar het welzijn van de PVV een bijdrage zou kunnen zijn, dat er iets in politiek Den Haag gaat veranderen. Dus even de PVV zonnebril af en terug naar de realiteit beste Alexander, ook Wilders maakt fouten net zoals jij ( en ik).

 6. Sandokan zei:

  Waarom is de PVV verantwoordelijk of waarom zou het stom zijn van de PVV als anderen een demonstratie willen houden in HUN eigen land? Weet wel dat het kleine en dappere Israel ook namens ons de tsunami van moslims tegen probeert te houden. Een land dat vele malen onverwacht aangevallen is door haar buren, die hun religie willen uitzaaien over deze globe. Dat is wat ik zo bewonder in Israel. Waren ‘ze’ hier ook maar zo dapper en doortastend. Het schijnt ‘in’ te zijn om Israel te demoniseren maar gelukkig trekt dit land zich daar weinig van aan!

 7. Crazy zei:

  @ Annamarie, ja het is maar hoe je het bekijkt, het artikel op HVV van de heer Bron ( overigens een vertaling van het bericht op PI ) zegt mij niet zo veel, maar een ieder zijn eigen mening.
  Demoniseren ? Hoezo ? Er waren 50 deelnemers aan deze demonstratie of zo je wilt manifestatie en er waren Israëlische vlaggen ! So what , mag dat niet geschreven worden. Ik geef de auteur van het artikel volkomen gelijk, Als Wilders en de PVV zich meer met het Joodse geloof en/of Israël willen associëren, prima, alleen kost dat kiezers net als er kiezers weglopen bij een partij die zich vereenzelvigt met de islam. Politieke partijnen moeten m.i. trachten het geloof buiten beschouwing te laten, er zijn “linkse en rechtse” moslims, joden, christenen enz. Kijk , een geheel ander voorbeeld, naar Prorepublica. Prima filosofie, maar toen de “linkse” van der Dunk uitgenodigd werd, bedankten een aantal mensen. Ook hier geldt : het gaat om het feit NL los te weken van de monarchie niet via links niet via rechts, gewoon een republiek.

  @Sandokan, waar stond dat het “stom “is anderen, inderdaad een demonstratie te laten houden. Moet ik even langs Hans Anders voor een nieuw brilletje ? Er stond dat er 50 aanwezigen waren i.p.v. de aangekondigde 500. Meer niet. LEZEN !! En wat betreft dat kleine en dappere Israël, denk er over zoals je wilt, maar verdiep je ook eens in de keerzijde, maar zodra je een opmerkling maakt over Joden of Israël in ons land, ben je aan het demoniseren. Nee, maar ga eens boodschappen doen op zaterdag in de Amsterdamse Beethovenstraat, ga bij de groentenman staan en wie dringt er voor, knijpt in ieder tomaat, schreeuwt boven alles uit ? Juist mevrouw “Cohen”of mevrouw “Goldschmitt” En dan maar raar staan te kijken als je daar iets van zegt, want om met jouw woorden te spreken dan demoniseer je, of je wel weet wat de familie van de beide dames in de oorlog is overkomen ? Ik baal een beetje van dat gemiauw over “zielig”zijn. Ga dan lekker in TelAviv naar de groentenman, ik ben er vaak geweest, en ze zijn vriendelijk en behulpzaam.

 8. Alexander zei:

  @ crazy,
  Fijn dat je mijn reacties ook leest, maar lees ze dan wel goed aub. Ik trek geen cijfers in twijfel. Mijn reactie heeft betrekking op vermeende Joodse invloeden op de PVV.
  Lees aub het artikel ook nog eens terug.

 9. check zei:

  Weinig uit zorg en mkb in nieuwe Tweede Kamer

  23-04-2010 | Gepubliceerd 06:33
  23-04-2010 | Laatst bijgewerkt 07:05

  Politieke ervaring en bewezen kwaliteiten zijn bij de komende verkiezingen belangrijker dan vers bloed. De partijen kiezen bij de samenstelling van hun kandidatenlijst vooral voor bekende gezichten. Met name mensen uit de zorg en ondernemers zijn slecht vertegenwoordigd.
  Waar krijg ik de laagste hypotheekrente?
  Vergelijk hier op Z24 alle aanbieders.
  Lees het FD met ruim 50% korting
  Profiteer snel van deze Z24 Lezersactie
  Waar krijg ik de hoogste spaarrente?
  Vergelijk hier op Z24 alle tarieven.
  Lees meer

  * Waar komen de Kamerkandidaten vandaan?

  De categorieën
  -Bewindslieden: 13
  -Kamerleden sinds 2006 in parlement: 54
  -Beroepspolitici (al voor 2006 in de Kamer): 43
  -Andere politieke functies zoals fractiemedewerker of burgemeester: 19
  -Ambtenaren: 7
  -Ondernemers: 5
  -Onderwijs en onderzoek: 7
  -Belangenorganisaties en vakbonden: 9
  -Justitie, politie en leger: 7
  -Zorg: 1
  -Bedrijfsleven: 6
  -Overig: 7

  Willie Dille, al 23 jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg, staat op nummer 19 van de PVV. Zij is daarmee de enige vertegenwoordiger uit haar sector die een kans heeft om na de verkiezingen op 9 juni in de Tweede Kamer te komen.

  Dat blijkt uit een inventarisatie van Z24 onder de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Z24 onderzocht de achtergrond van de kandidaten op de lijsten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer en verdeelde ze onder in categorieën (zie kader De categorieën).

  Synovate-peilingen
  Omdat de partijen lijsten indienen die veel groter zijn dan er vertegenwoordigers in de Kamer komen, heeft Z24 de laatste politieke barometer van Synovate genomen met een marge van drie plaatsen voor de grote partijen en twee voor de SGP en de Partij voor de Dieren, die in de peiling op twee zetels staan.

  In de peiling van vrijdag 16 april was de verdeling als volgt: CDA: 30, PvdA: 30, VVD: 23, PVV: 21, D66:12, SP: 11, GroenLinks: 10, Christen Unie: 9, SGP: 2, PvdD: 2.

  Politieke ervaring
  Van de in totaal 178 kandidaten met een reële kans op de Kamer heeft het overgrote deel al enige vorm van politieke ervaring. Maar liefst 129 kandidaten op de lijst zijn bewindspersoon, Kamerlid of anders politiek actief, als fractiemedewerker, burgemeester of wethouder.

  Dat levert 49 mogelijke nieuwkomers in de politiek op. De meeste daarvan (9) zijn afkomstig van belangenclubs; goede doelen, stichtingen en vakbonden.

  Naast de al eerder genoemde zorg zijn er ook weinig ondernemers die de stap naar de politiek maken. Onder de kandidaat-Kamerleden bevinden zich vijf ondernemers, waarvan twee bij de PVV. Gidi Markuszower, de nummer vijf op die lijst, heeft de Nederlandse tak van het VATit, een bedrijf dat andere ondernemingen helpt om de btw terug te vragen. PVV-nummer 24, Jhim van Bemmel, is eigenaar van de webshop Tach & Tally die elektronica verkoopt.

  Ondernemers
  Een van de overige ondernemers is PvdA’er Jacques Monasch, nummer 29 op de lijst. Monasch is als zelfstandig campagnestrateeg al jaren aan de partij verbonden. CDA’s nummer 23, Marieke van der Werf, is zelfstandig adviseur duurzaamheid en Erik Ziengs (nummer 25 van de VVD) heeft een eigen sport- en reclamebureau.

  Saillant detail is dat de D66-kandidaat met het sterkste ondernemersprofiel, Kees Verhoeven, voorzitter van MKB Amsterdam, wel de belangen van de zelfstandigen vertegenwoordigt, maar geen ondernemer is en ook niet is geweest.

  Ook bij GroenLinks, de SP, de Partij van de Dieren en de SGP ontbreken ondernemers op de lijst.

  Bedrijfsleven
  Maar liefst zes kandidaten zetten de stap van het bedrijfsleven naar de politiek. Drie PVV’ers, een GroenLinkser, een D66’er en een VVD’er. Bruno Braakhuis is de enige bankier die de overstap naar de politiek lijkt te gaan maken. Hij zegt zijn baan als manager bij Van Lanschot Bankiers op om namens GroenLinks de Kamer in te gaan, en met een achtste plek op de kandidatenlijst lijkt hij een goede kans te maken.

  De politiek is dan weer wel populair onder journalisten, onder de mogelijke nieuwkomers bevinden zich er vijf uit de journalistiek. Daarvan staan er maar liefst vier op de lijst van de Partij van de Arbeid.

  Vakbondspartij
  Partijen hebben sowieso een sterke voorkeur voor bepaalde beroepen. Bij GroenLinks heeft het grootste deel van de kandidaten een achtergrond bij een vakbond of belangenorganisatie. Vier van de nieuwkomers en vijf van de huidige kamerleden komen uit die hoek. (Klik hier voor de GroenLinks-kandidaten.)

  D66 is heel populair onder ambtenaren. Van de zeven ambtenaren die de overstap naar de politiek maken, willen er vijf aan de slag voor deze partij. (Klik hier voor de D66-kandidaten.)

  Variatie
  De partij met de meeste variatie is de PVV. (Klik hier voor de PVV-kandidaten.) De SP heeft duidelijk gekozen voor bewezen kwaliteiten. Pas op de vijftiende plaats staat een niet-Kamerlid, jeugdhulpverlener Nine Kooimans. Maar met een vijftiende plek op de kandidatenlijst, viel zij buiten het bereik van dit onderzoek. (Klik hier voor de SP-kandidaten.)

  Bekijk de samenstelling van alle politieke partijen:

  Waar komen de Kamerkandidaten vandaan?

  laura walburg

  laura.walburg@z24.nl

Comments are closed.